SON DAKİKA

Mobilyacılardan hammadde zamlarına tepki

17 Ağustos 2018, Cuma 17:56

     


Manisa'da mobilya sektöründeki üreticiler, dolardaki artışı fırsat bilen bazı işletmelerin hammaddeye büyük oranda zam yaptığını belirterek, fırsatçılığa engel olunmasını istedi.

Mobilya sektöründe hammaddeye gelen zamlar Manisa'daki üreticileri zor durumda bıraktı. Sektör temsilcileri hammaddeye sürekli gelen zamlardan şikayetçi olurken, tedarikçilerinin yaptığı zamların durdurulmasını istedi. Manisa Marangozlar Esnaf Odası Başkanı Zeki Apak, ülke olarak zorlu bir süreçten geçtiklerini, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduklarını belirterek, bu dönemde büyük firmaların yaptığı fırsatçılığın doğru olmadığını vurguladı. Apak, mobilya malzemelerinin yılbaşından bu yana büyük oranda zamlandığına dikkati çekip, "Son dönemde üst üste yaşanan hammadde zamları üretici firmalarımızı zor durumda bıraktı. İş yapamaz bir duruma geldik. Hammaddeye gelen zam oranı 7-8 ay zarfında neredeyse yüzde 100'leri buldu" diye konuştu. Doların inişe geçtiği zamanlarda da zamların devam ettiğini vurgulayan Apak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolar inerken de çıkarken de zam geliyor. Bunun izahını bulamıyoruz. Türkiye'de asgari ücrete yılda bir kez zam gelir. Zamlar işçilere ve üretilen ürünlere yansıtılır. Bir de hammaddeye gelen zamlar yansıtılır. Fakat hammaddeye gelen zamlara yetişemiyoruz. Son 10 yılda bile, bu seneki kadar zam olmamıştı. Esnafımız bu konuda dertli. Malzemecilere ayak uyduramıyoruz. Bunun izahını ancak bu işi araştıracak devletimizin yetkili organları çözer. Bunun araştırılmasını talep ediyoruz"  dedi. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler