SON DAKİKA

Aydın’ın en büyük istihdam kapısı açıldı

20 Mart 2019, Çarşamba 16:08

     


Aydın’da özel firmalara hizmet verecek olan 32 NET Çağrı Merkezi'nin açılışı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımıyla gerçekleştirildi. 170 kişiyle hizmete başlayan çağrı merkezinde yıl sonuna kadar 700 kişinin istihdam edileceği ifade edildi.

Efeler İzmir Bulvarı’nda Karayolları Müdürlüğü’ne ait eski alanda kurulan 32 NET Çağrı Merkezi Aydın lokasyonunun açılışına Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, AK Parti Aydın Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, diğer AK Parti Aydın Milletvekilleri Bekir Kuvvet Erim, Rıza Posacı ve Metin Yavuz, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, kurum müdürleri ve amirleriyle vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan 32 NET Çağrı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Yalçın, firma ve çalışan personel hakkında bilgilendirme yaptı.

“VERDİĞİM SÖZÜ YERİNE GETİRMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM”

AK Parti Aydın Milletvekili ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Savaş, “İlimizde önemli bir yatırımı gerçekleştirmenin, daha önce verdiğim sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyorum bugün. 1 buçuk yıldan bu yana üzerinde mücadelesini verdiğimiz bir yatırım bu. Daha önce hayata geçecekti ama bir türlü hizmet açamamıştık. Çünkü bu büyüklükte bina temin edememiştik. Geç oldu, güç oldu ama ilimiz için güzel oldu. İlk etapta 170 kişiyle hizmete başlıyor ama 2019 sonuna kadar 700 kişiye, bir yıl içerisinde de bin kişiye ulaşacak. İlimiz için ve hizmet sektörü için önemli bir yatırım. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyor. İlimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

“İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ ÜLKELERİN KADERİNİ BELİRLİYOR”

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, çağrı merkezinin önemine dikkati çekerek "Çalışanların yüzde 84'ü kadınlardan, yüzde 87’si de üniversite mezunlarından oluşuyor. Burada üniversite mezunu genç işsizler anlamında çağrı merkezinin önemini bir kez daha görüyoruz." derken, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ise inovasyon ve bilgi iletişim teknolojilerinin ülkelerin kaderini belirlediğini kaydederek "Şu anda testlerini yaptığımız 5G teknolojisinde öncü olması yolunda, yerli ve milli teknolojileri kullanma yolunda ciddi adımlar atıyoruz. Artık sadece gelecek teknolojiyi bekleyen bir ülke olmak yerine teknolojiye adeta yön veren ülke olmak bizim hedefimiz." ifadelerini kullandı.

“BURASI AYDIN, BURADA İŞ VAR VE DAHA ÇOK İŞ OLACAK”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Çağrı Merkezi’nin Türkiye ekonomisine can vereceğini, vatandaşlara iş imkanı sağlayacağını söyledi. Selçuk, "Bizim için başarının ölçüsü bu ülkenin her bir ferdinin evinde, işinde mutlu olmasıdır. İnsanlarımızın yüzünü güldüren her hizmet de bizim için gurur vesilesi ve kıvanç vesilesidir. Çalışarak, üreterek, sosyal dayanışmayı güçlendirerek sizlerle birlikte yarınlarımızı daha güçlü bir şekilde inşa edeceğiz. Yatırımlar için uygun ortam oluşturarak dünya ekonomisinde daha fazla söz sahibi olma iddiamızı da sürdürüyoruz. Türkiye bu gayretler sayesinde dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girecek. Hizmet sektöründe kalite standartlarının artırılması, vatandaşa hizmet götürebilmemiz bizim için çok önemli. Bu başarı, AK Parti iktidarlarının ülkemize kazandırdığı güven ve istikrarın bir sonucu. Her daim dile getiriyoruz. Biz 'Aileye değer, Türkiye'ye değer' diyoruz. 'Aydın'a da değer.' diyoruz. Bu çalışmaların devamının gelmesini diliyoruz. Çünkü burası Aydın, burada iş var ve daha çok iş olacak.” açıklamasını yaptı.

Konuşmaların ardından Selçuk ve beraberindeki heyet merkezin açılışını gerçekleştirdi. Açılış kurdelesini kesen Selçuk, çağrı merkezine gelen ilk aramayı kendisi cevapladı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler