SON DAKİKA

Sabuncu: Faiz indirimi piyasalara olumlu yansıyacaktır

26 Temmuz 2019, Cuma 17:00

     


Merkez Baknası'nın faiz indiriminin ardından AK Parti Aydın Ekonomiden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Sabuncu, bir açıklama yaptı. Sabuncu, "Merkez Bankası'nın yaptığı yüzde 4,25 oranındaki faiz indirimi mutlaka piyasalara olumlu yansıyacaktır" dedi.

 

AK Parti Aydın Ekonomiden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Sabuncu, yaptığı açıklamada şunlara yer verdi:

"Merkez Bankası'nın yaptığı yüzde 4,25 oranındaki faiz indirimi mutlaka piyasalara olumlu yansıyacaktır. Ancak, hedefin tek haneye indirilmesi olan enflasyon oranına göre faizler hala çok yüksek seyretmekte.

Düşen faiz oranlarının piyasada güven endeksini artırmasının yanı sıra, önümüzdeki dönem ile ilgili çok önemli, olumlu yönde fikir vermektedir.

Yaşadıklarımızdan dersler alıp, aynı hataları tekrarlamamak düşme trendine giren faiz oranları kadar önemlidir. Düşme trendine giren faiz oranlarından sonra kaynakların, ithalatı kısıcı, ihracatı arttırıcı yatırımlara, istihdamı arttıracak alanlara aktarılmasında gerekiyorsa kanuni düzenlemeleri de hemen arkasından ele alarak yapılandırılması gerektiğine inanıyorum. İnşaat sektöründe, üretimin kısıtlanması ve bir disiplin altında ehliyet sahibi kişi ve kurumlar ile üretim kalite ve miktarının mutlaka disipline edilmesi gerektiğine inanıyorum. Aynı hataları yapıp, farklı sonuç beklemek izahı olmayan bir hata olur kanaatindeyim." (SALİH ERGUN) 







 
Son Eklenen Haberler