SON DAKİKA

TARİŞ'te seçim heyecanı yaşandı

27 Kasım 2019, Çarşamba 18:26

     


S.S. 46 No’lu Aydın TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin 2018-2019 yılları seçimli olağan genel kurulu yapıldı. Genel kurulda kooperatifin eski başkanı Nizamettin Başaran ile mevcut Başkan Doğan Altan’ın listeleri yarıştı. Seçimi Altan'ın listesi farklı kazandı.

Aydın Şehirler Arası Otobüs Terminali karşısında bulunan TARİŞ Pamuk Alım Depoları’nda gerçekleşen Genel kurulun divan başkanlığını, Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Mehmet Kendirlioğlu yaptı.

“TARİŞ ÇİFTÇİNİN SİGORTASIDIR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan ve 12 gündem maddesinin görüşüldüğü kongrede konuşan Aydın TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Doğan Altan, “Bu yılki verimlerin iyi olmasından dolayı mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Ancak pamuk fiyatlarının girdi maliyetlerine göre çok geride olmasından siz üreticilerimiz adına hiç memnun değiliz. Girdi maliyetleri yüzde 40 ile yüzde 60 artmasına rağmen pamuk fiyatlarının aynı kalması kabul edilebilir bir durum değildir. Buna keza desteklenme fiyatlarının kg bazında düşük tutulması pamuk tarımına vurulacak en büyük darbedir. Biz TARİŞ olarak siz değerli üreticilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılamak için var gücümüzle çalıştığımızı bilmenizi isteriz. Pamuk fiyatları konusunda da piyasayı regüle eden en güçlü çiftçi kuruluşunun TARİŞ olduğunu unutmayınız. Çünkü TARİŞ çiftçinin sigortasıdır” dedi.

“4 YILDA 50 MİLYON KİLOGRAM CİVARINDA PAMUK ALDIK”

Aydın milletvekillerinin aracılığıyla TARİŞ’e ait olan stat alanı için Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan kira parasını almaya başladıklarını belirten Başkan Altan, “Sağda solda çok borcumuz olduğunu ve çiftçilerimize TARİŞ’e pamuk vermemelerini ve paralarını alamayacaklarını söyleyenler, şimdide TARİŞ’e ne kadar büyük kötülük yapmak istediğini gözler önüne seriyor. Burada pamuk ekilirse fabrika çalışır. Eğer sen pamuk almamakta çiftçiyi tüccara teslim edersen çiftçi biter. Mesai bittikten sonra makam arabasını alıp meyhane meyhane gezmedik. Bu çiftçinin alın terini başkaları ile yemedik. Çok şükür 4 yılda 50 milyon kilogram civarında pamuk aldık ve bugüne kadar çiftçiye olan borçlarımızı ödedik. TARİŞ’te kimsenin parası kalmaz” ifadelerini kullandı.

“KOOPERATİFİ’NİN 24 MİLYON LİRA ZARARI BULUNUYOR”

Divan Başkanı Kendirlioğlu tarafından söz verilen Başkan Adayı Nizamettin Başaran, 2015 yılında görevi teslim ettiği yönetimin TARİŞ’e zarara uğrattığını iddia etti. Son 4 yılda Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin 24 milyon lira zararı bulunduğunu dile getiren Nizamettin Başaran, çiftçinin ortak malı olan kooperatifin biran önce önlem alması gerektiğini vurguladı. Kooperatifin tüm alım ve satımlardaki rakamları açıklayan Başaran, kendisine görev verildiği takdirde bu zararları önleyeceklerini söyledi.

YENİ YÖNETİM

Daha sonra kooperatifin gelir ve gider bilançoları okunarak üyelerin oyuna sunuldu. Maddelerin onaylanmasının ardından seçimlere geçildi. 765 ortağı bulunan kooperatifin seçimli olağan genel kuruluna 504 ortak katıldı. Mavi ve beyaz listelerin yarıştığı seçimlerde, sandığa giden 399 ortağın 317'sinin oyunu alan mavi liste ile yarışa giren mevcut yönetim, yeniden göreve seçildi. Beyaz liste 75 oy alırken, 9 oy geçersiz sayıldı. S.S. 46 No’lu Aydın TARİŞ Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin yeni yönetimi asil üyeleri şu isimlerden oluştu: Doğan Altan, İhsan Sayalan, Ahmet Koyuncu ve Ayhan Yılmaz. Yedek üyeler ise; İbrahim Kılıçaslan, Orhan Menteş, Sezgin Türcan ve Şaban Ölçer. Yönetim kurulu ilk toplantısında başkanı seçecek. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler