SON DAKİKA

Aydınlılar başkanlardan ne istedi?

2 Nisan 2024, Salı 20:45

     


Tüm Türkiye’de olduğu gibi Aydın’da 31 Mart Yerel Seçimlerinde yeni başkanlarını seçti. Biz de Aydın halkına mikrofon uzattık ve seçilen başkanlardan beklentilerini sorduk. Vatandaşlar genellikle alt yapı, trafik, otopark gibi sorunların çözülmesini beklerken sosyal alanların da arttırılması talebinde bulundu.

Mevcut başkandan Aydın halkının talepleri şu şekilde;

“25 SENEDİR HİZMET GÖRMEDİK”

Oturdukları mahalleye sadece seçim zamanı hizmet yapıldığını aktaran Mülayim Sezen, “Ben Umurlu Mahallesi’nde oturuyorum Küme Evler 1 olarak geçiyor oturduğum yer. Oradan arsa alıp ev yapalı 25 sene oldu. O seneden beri belediye gelip oraya hiçbir hizmet yapmadı. Seçimden önce biraz gelip isteklerimizi gerçekleştirip mıcır döktüler anca o zaman hizmet gördük. Artık bundan sonra başkanların köy köy, ilçe ilçe gezip halkın istekleri doğrultusunda hizmet etmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

“BU GÖRÜNTÜ AYDIN’A YAKIŞMIYOR”

Aydın’a yakışmayan yollar olduğunu ifade eden Makbule isimli bir vatandaş, “Ben Aydın’a yakışmayan yollar görüyorum, yeni geldim Aydın’a. Aydın’ın biraz daha temiz olmasını, yollarının daha iyi olmasını isterdim, çünkü çok güzel bir şehir, çok verimli bir şehir. Bu görüntü Aydın’a yakışmıyor. Bence Aydın’da çevre düzenlemesinin daha iyi olması gerekiyor” dedi.

“HİZMETİN HER GÜN YAPILMASI GEREKİYOR”

Hizmetin her gün yapılması gerektiğini ifade eden Reşat Mengi , “Umurlu ve Aydın için hizmet bekliyoruz, ama bu sadece seçime doğru değil seçimden önce ve sonra da sürekli olarak yapılması gerekiyor. Hizmetin her gün yapılması gerekiyor. Şehrin acil sorunlarından birisi de altyapı ve trafik sorunu yollarımız problemli, bunların daha iyi bir şekilde yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“ÖNCELİKLE TRAFİK SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ GEREKİYOR”

Aydın’ın en önce trafik sorununun çözülmesi gerektiğini ifade eden Sadık Yarımca, “Öncelikle trafik sorununun çözülmesi gerekiyor, otoparkların yapılması, özellikle eski Dörtyol, yeni dört, ışıklı kavşağına alt geçitlerin yapılması gerekiyor. Bunların yanında sosyal aktivite yapılacak alanların çoğaltılmasını istiyorum. Çocuklar ve yaşlılarımız içinde vakit geçirecek alanlar çoğaltılmalı. Başaralı hizmetlerin devam etmesini de istiyoruz ancak bu eksiklerin giderilmesi gerekiyor” dedi.

“AYDIN’IN BÜYÜKŞEHİR OLDUĞU BELLİ OLDU”

Aydın’ın geliştiğini ifade eden Erkan Koralp, “Sayın Çerçioğlu üçüncü dönemini hak ediyor bence zaten buranın yerli halkından iyi de götürüyor. Aydın’ın Büyükşehir olduğu belli oldu artık gelişti büyüdü daha da büyüyecektir. Ne gibi bir yatırımlar yapılması gerektiğini bilmiyorum çok takip edemiyoruz” ifadelerini kullandı.

“OTOPARK SORUNU AYDIN’DA BAYAĞI YOĞUN”

Otopark sorunun Aydın’da yoğun olduğunu aktaran Adnan Güler, “Altyapı çalışmalarının çoğalmasını, daldı battıların yapılmasını, trafik sorunun çözülmesini istiyorum. Otopark sorunu Aydın’da bayağı yoğun bir şekilde bunların çözülmesini istiyoruz” dedi.

“SU PARASI ÇOK YÜKSEK ÇOK”

Mevcut sorunların yanında su parasının yüksekliğine de çözüm bulunmasını isteyen Turgut Akpınar, “Öncelikle alt geçitlerin yapılması gerekiyor, alt geçit yok, trafik çok kötü, parkeler, yollar çok kötü, altyapı yok yağmur yağdığında görüyoruz yaşananları. Bir de su parası çok yüksek, çok pahalı geliyor asgari ücretle geçinenler, emekli maaşıyla geçinenler için bu paralar çok yüksek. Bekliyoruz bu konularda bir şeyler yapılmasını” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLAR İÇİN DERSHANELER YAPILMASINI İSTİYORUM”

Neşe Taş, “Özlem Çerçioğlu’nu çok seviyorum, oyum kendi neydi zaten, tek istediğim özellikle çocuklar için dershaneler yapılması, çoğaltılması. Bunun haricinde havuz Aydın için çok önemli. Çok sıcak yer Aydın. Çevre düzenlemesi, parklar, sosyal alanlar yapılması gerekiyor. Aydınların daha çok sosyalleşebileceği yerlere ihtiyacı var. Bunun haricinde memnunum zaten inşallah böyle devam eder” ifadelerini kullandı.

“KÖYÜMÜZÜN YOLLARININ YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Köy yollarının yapılmasını isteyen Birhan Atmaca, “Her şeyi bekliyoruz ama olursa, mesela bizim köy yollarımızda hala taş döşenmeyen yerler var oraların döşenmesi gerekiyor, bizim en öncelikli istediğimiz o. Koçarlı Karacaören köyü yollarının yapılmasını istiyoruz” dedi.

“SADECE YOL YAPMAKLA OLMUYOR”

İsmini vermek itemeyen bir vatandaş, “Aydın için gereken yatırımların yapılması lazım, sadece yol yapmakla olmuyor. Gençler için fabrika yapan insanları teşvik etmeleri gerekiyor” dedi.

“EMEKLİ İÇİN DAHA ÇOK YARDIM YAPILMALI”

Emekli için yapılan yardımların yetersiz olduğunu ifade eden Hüseyin Akbaş, “Aydın eskisinden daha iyi olmalı, en önemlisi de emeklilerin daha çok desteklenmesi gerekiyor. Geçenlerde Ege Et’de emekliye özel yapılan %20 indirimden faydalanmak için gittim, bu çok güzeldi ondan yararlandım teşekkür ederim. Peynirlerde de yaptık dediler fiyatlara baktım, gittim dışarıda daha uygun fiyatlı olan peynir buldum onu aldım. Yani bir emekli için verilen bu yardımlar yeterli değil, daha indirim bekliyoruz. Çünkü 10 bin TL bir emekli maaşı alan kişi kesinlikle bu şekilde yaşayamaz. Ben Kuşadası’nda oturuyorum, Kuşadası bazlı bir yorum yapayım Kuşadası Belediyesi çalışıyor tamam ama Kuşadası’nın bütün mahallelerini kontrol altında tutması gerekiyor, diğer ilçeleri sürekli takip etmeli, hangi belediye nasıl çalışıyor takip yapılmalı, bu takipler yapılmadığında orada yaşayan vatandaş mağdur duruma düşüyor” ifadelerini kullandı.

“GÜZEL BİR AYDIN DİLİYORUM”

Seçilen başkan her zaman halkın yanında olmalı diyen Veysel Badem, “Öncelikle Aydın’da seçilen başkanın halkında güven tazelemesini diliyorum, her zaman halkın yanında olmalı ve halkın isteklerini yapmasını istiyorum güzel bir Aydın diliyorum” dedi. 







 
Son Eklenen Haberler