SON DAKİKA

Söke Çayı üzerine yaya köprülerin montajına başlandı

7 Aralık 2021, Salı 11:47

     


2020 Mayıs ayında başlayan Söke Çayı Islah çalışmalarında sona gelinirken, vatandaşların talebi üzerine projeye sonradan ilave edilen 3 adet yaya köprüsünün montajına başlanıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Söke Çayı’nın, ilçe merkezinden geçen Milas Çevre Yolu-Madenciler Köprüsü arasında kalan 2 bin 655 metrelik kısmında ıslah çalışmalarında yavaş yavaş sona yaklaşılırken, vatandaşların yoğun talebi üzerine farklı bölgelere 3 adet yaya köprüsünün montajına başlanıldı. Yaya köprüsü montajları, yağmurlar nedeniyle aralıklarla devam ediyor.

YAYA KÖPRÜLERİ PROJEYE AYRI BİR GÖRSEL GÜZELLİK KATACAK

Söke’nin yıllardır gündeminde olan Söke Çayı Islahının ilk etabı olan 2 bin 655 metrelik bölümünde çay yatağı örülen taş duvarlarla ve güvenlik bariyer korkulukları ile daraltılırken, zemin de betonla kaplanmıştı. Vatandaşların talebi üzerine Kurtuluş Caddesi-Yüksel Yalova Caddesi, Bülent Ecevit Caddesi-Koyuncuoğlu Caddesi ve İsmet İnönü Caddesi-Dere Caddesi arasına 2 metre genişliğinde 3 adet yaya köprüsü yapılacak.

Önümüzdeki günlerde tamamlanacak olan Söke Çayı Islah Projesinde gözler çayın her iki yakasında atıl durumda kalan yollarda yapılacak çevre düzenlenmesine çevrildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılması beklenilen çevre düzenlemesinin Söke kent görselliğine de zenginlik katacak bir proje olması isteniyor.

ISLAH ÇALIŞMASININ FAYDASI İLK YAĞIŞLARDA GÖRÜLDÜ

Uzun bir kuraklık döneminin ardından geçtiğimiz günlerde yeniden bölgede etkili olan yağışlarda Söke Çayının taşıdığı sular kısa sürede tahliye olarak Söke Ovasında DSİ kanalları ile buluştu. Yapılan ıslah çalışmasında çayın taşıdığı sular kontrol altına alınarak tehlike oluşması da önlendi. (NECATİ MALDAR)







 
Son Eklenen Haberler