SON DAKİKA

"Özlem Çerçioğlu CHP'li olduğunu kanıtlayamadı"

8 Ekim 2021, Cuma 13:11

     


Gazeteci Atilla Dağıstanlı, Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN'de hazırlayıp sunduğu “Emin Aydın’la Baş Başa” programının konuğu oldu. Dağıstanlı, devam eden disiplin süreci ile ilgili bilgiler vererek, "Ben her koşulda CHP’li olduğumu kanıtladım ama Özlem Hanım kanıtlayamadı” dedi.

Dağıstanlı, “Geçen akşam Duygu Dilek’in Can Yücel’in Datça’daki evi ile ilgili röportajını izledim, çok duygulandım. Ben de yıllar önce İstanbul Kanlıca’da yaşarken Can Yücel Salih abinin restoranı vardı Alboran Restoran, Salih abi de Nazım Hikmet ile beraber Sultanahmet Cezaevi’nde yatmış. Gelirdi oraya onun bir köşesi vardı kimse o köşeye oturmazdı. Hasıra benzer bir malzemeden örtü koymuşlardı, yanında renkli kalemler. Aklına şiir geldiği zaman şiiri oraya yazardı. Sadece yoğurt ya da bir meyve onunla rakı içerdi. Bir anda restoran dolardı ben de giderdim yanına konuşurduk. O anılarım depreşti. Daha sonraki yıllarda da oğlumla beraber Datça’ya gittik. Oğlum beni Can Yücel’in mezarı olduğu eski Datça’ya götürdü. Baktım adamın mezar taşında bile bir anlam bir mesaj var geleceğe yönelik. Albert Einstein’in dediği gibi gelecek şimdi zamanda yaratılır diye. Oğlumla beraber Can Yücel’in evinin önüne gittik. Orada can dostu Kaptan Erkan vardı o bize anlattı. O kaptan bahriyeliymiş orada fotoğrafı da var. Can Yücel diyor ki ben buraya yerleşeceğim. Kaptan da ona yardımcı oluyor bir ev buluyorlar. Aydın’a Ziraat Bankası’na geliyor Can Yücel, bankadan parayı çekiyor Datça’ya gidip o evi satın alıyor. Can Yücel Datça’da çok sevilmiş” dedi.

“BENİM SÖZLERİMİ KANITLIYOR ÖZLEM HANIM”

Dağıstanlı, “5 Haziran 1903 Nazım Hikmet’in doğum tarihi. 5’inde Özlem Hanım bir etkinlik düzenledi Amfi Tiyatro’da. Ben eve gidiyordum afişi görünce gittim oraya ana baba günü. Arkada zabıta memuru arkadaşlarla sohbet ediyorduk. Benim niyetim sahneye çıkıp hoş geldin demekti. Ben kendimi unutturarak kıyıdan kıyıdan gittim çıktım. İdris yönetmenlik yapıyordu beni görünce şaşırdı. Baktı bana, iki laf edebilir miyim dedim. Mikrofonu kapattı eliyle, sen burada ne arıyorsun dedi. Sonra açtım elini Nazım Hikmet’in tuhaf bir maluk şiirini okudum. Ben 2010 yılında Özlem Hanıma mesaj vermişim. Demişim ki, Aydınlılar neler oluyor biliyor musunuz Sayın Başkan sizden hepimiz sorumluyuz. Nerede diyorum bunu? Nazım Hikmet’in doğum günü etkinliğinde. Nerede diyorum, Amfi Tiyatro’da. İğne atsan yere düşmeyecek kadar kalabalık bir yerde. Ve Özlem Hanım kalktı teşekkür etti. Yani ben o gün de aynı Atillayım bugün de aynı Atillayım. Değişen Özlem Hanım. Benim gizli kapaklı oyunlarla işim yok. Herkesin içinde yüzüne söylemişim. Özlem Hanım da kalmış teşekkür etmiş elini göğsüne koyarak. Özlem Hanımın davranışını ben daha net olarak şöyle söyleyeyim, amaca giden her yol mübahtır gibi davranıyor. Bu da CHP’li olmadığı içindir. Dün akşam birisi aradı beni. İsmet Sezgin’in fotoğrafı konmuş televizyonda izledik gitti baktık küçük konmuş, niye eskisi gibi konmadı dedi. Ben koymadım git Özlem Hanım’a sor dedim. Benim sözlerimi kanıtlıyor Özlem Hanım” dedi.

“ÖZLEM HANIM BAŞLANGIÇTA HATA YAPTI”

Dağıstanlı, “Ben yıllarca gazetecilik mesleği içerisinde cemiyetçilik, sendikacılık yaptım. Böyle örgütlenme olmaz. Özlem Hanım CHP için çalışmasa bile CHP’li olmadığı için öyle yetenekli insanlardan örgüt kurmalıydı ki partili partisiz herkes onu takdir etmeliydi. Yapılan verilen vaatlerin içinde hiçbir şeyin yapılmadığını görüyorum. Göstermelik bir şeyler var. Aydın’ın gerçekten Atatürk Spor Kompleksi’ne ihtiyacı var mıydı? Kadroya bakıyorum ben çoğunu şahsen tanıyorum. Planlamacı yok. Özlem Hanım başlangıçta hata yaptı. Ben Özlem Hanıma özellikle kadın olduğu için çok güvenmiştim. Kadınların dünyaya şekil vereceğine inananlardanım. Bu yüzden Özlem Hanıma serzenişte bulunmamın altında bu da yatıyor. Bu bana Özlem Hanımın CHP’li olmadan CHP’li değilken CHP’ye zarar vermesini unutturamaz. Bu kin falan değil. Ben her koşulda CHP’li olduğumu kanıtladım ama Özlem Hanım kanıtlayamadı. Benim partimi kullandı ve kullanmaya devam ediyor” dedi.

“ŞU ANDA YDK DAHA KARARINI VERMEDİ”

Dağıstanlı “CHP’li iş yeri şirket sahibi olan yok mu Aydın’da? Var. Sana niye reklam veremiyor? Özlem Hanım ruhsatını iptal eder ya da ruhsat vermez diye. Benim için asıl korkak olan odur. Sen reklam vereceksen o dükkanı açarken, o şirketi kurarken, o sermayeyi yatırırken Özlem Hanımdan mı aldın sen o parayı?Özlem Hanım gelip sana ceza verirse dava açacaksın. Disiplin sürecim devam ediyor. Şu anda YDK daha kararını vermedi. Ankara’ya gidip YDK’da savunmamı yapacağım. Ben kendimi savunmayacağım. Geçen seferde kendimi savunmadım. Ben Aydın’da dönen dolapların belgelerini koyacağım önlerine. Karar sizin diyeceğim çıkıp geleceğim. Geçen sefer gittiğimde görevli biri savunmanızı bekliyoruz dedi bana. Ben kendimi savunmaya gelmedim, Aydın’da dimdik geziyoruz biz dedim. Ne güzel dedi. Ali Çankır diyecek ki, Özlem Hanım sen Belediye Başkanısın ben İl Başkanıyım, ben partimin çıkarlarını korumak zorundayım. Diyebiliyor mu bunu diyemiyor” dedi.

“ÖZLEM HANIMIN İÇİNDE BULUNDUĞU SIKINTILARIN ALTINDA BU YATIYOR”

Gazeteci Emin Aydın’ın, AYBEL çalışanlarının da aralarında bulunduğu birçok kişi gözaltına alındı. İzmir’de eski AK Parti İl Başkan yardımcısı FETÖ Borsası sanıklarından evinde öldürüldü Ahmet Kurtuluş. Bu işin bir tarafında Özlem Hanımın adı da geçiyor Atatürk Spor Kompleksi vesaire bir sürü şey. Bunun Aydın ayağında olaylar nasıl seyreder bilmiyoruz. Sen geçen bu şirketleri diline dolamıştın. Geçen programda Gazeteci Serhan Seyhan da Atilla abi biraz yüzeysel geçiyor şirketler olayını dedi yorumuna Dağıstanlı, “1989 senesinde Deniz Baykal’ın imzasıyla 12. maddeden Mavişehir’de oturan dostların isteği üzerine adaylığımızı koyduk. Hiç ummadığım yerlerden teklifler geldi. Maddi yardım seçim kampanyasında kullanılmak üzere bana maddi anlamda yardım edecekler. Ben de garipsedim. İstedikleri ne belli. İstedikleri şu, onların istedikleri arsaları ben imara açtıracağım onlar gelecekler konacaklar otel yapacaklar falan filan. O anları yaşamadığın için düşünemeyebilirsin ben onları düşündüm. İki arkadaşıma telefon açtım adamları buldum adamlar mafyaymış. Özlem Hanımın içinde bulunduğu sıkıntıların altında bu yatıyor. Sadece Özlem Hanımı değil Belediye Başkanlarını rahat bırakmazlar. Özlem Hanımın çemberindeki elemanlara bakıyorum hepsi kendine çalışıyor. İstemem Özlem Hanımın zor duruma düşmesini ama ayağı ilk sürtüştüğü zaman ilk onlar terk edecek” dedi.

“BENİ PARTİDEN ATMAK SENİN İÇİN KURTULUŞ DEĞİL”

Dağıstanlı, “CHP tabelacıda yazdırılan tabelayla kurulmadı. Savaş meydanlarında kuruldu. Onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk. Ben bakıyorum Aydın’da CHP’nin kuruluşu ile ilgili, tarihi ile ilgili hiçbir şey yok. Ne garip bir tecelli. Aylarca Bayram İnci’ye İsmet Paşa ile ilgili bir askeri siyasi kişiliğini içeren Adnan Menderes Üniversitesi’nde birçok profesör var bir seminer düzenle dedim. Yaptılar mı yapmadılar. Ali Çankır ne yaptı? Yönetime bak yirmi dört artı bir. Hepsi başkan yardımcısı. Ali Çankır çıkıyor boy gösteriyor medyada. Bir defa da telefonumuza çık. Şirketler konusunda Serhan Seyhan çok şey biliyordur. Bir de Ayhan Başdemir biliyordur. Ayhan Başdemir ile biz YDK’ya savunmaya gittiğimizde beni atacaklar dedi evet dedim Seni atmaz da kınama verirlerse Özlem Hanımın karizması çizilecek dedim. Koskoca Özlem Çerçioğlu eski bir İlçe Başkanını partiden attıramadı diyecekler dedim. Ben gazeteciyim bunu baştan söylemişim. Beni partiden atmak senin için kurtuluş değil. Yaşadığım sürece ben bunu savunacağım” ifadesini kullandı. (ELİF DUMANOGLU) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler