SON DAKİKA

“Biz Anadoluyuz” projesinin misafirleri Aydın’da

10 Ocak 2019, Perşembe 21:22

     


Muş’tan Aydın’a 'Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında gelen 130 öğrenci, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’i ziyaret etti. Öğrenciler, Aydın’ın tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret ederek keyifli dakikalar yaşadı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İçişleri Bakanlığımız tarafından Ülke genelinde uygulamaya konulan ve Aydın Valiliği tarafından koordine edilen “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında, Aydında bugüne kadar 2017 ve 2018 yıllarında Muş ilinden bin bir, Tunceli’den 195 olmak üzere toplam bin 196 öğrenci ve katılımcımız misafir edilmişti.

Proje ile, iller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve kardeşlik ruhunun pekiştirilmesi, ülkenin huzuruna katkı sunulması, iller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması ile birlikte, Aydın ilimizin tarihi ve kültürel yerlerinin tanıtılması amaçlanıyor. Bu kapsamda Muş’tan 130 öğrenci 2019 yılının ilk öğrenci kafilesi olarak, Aydın'a geldi. Bakanlığın 180 günlük Eylem Planı kapsamında hayata geçirilen projeyle gelen, ilk kez Muş dışına çıkan öğrenciler, Kuşadası’nı ziyaret ederek Ege Denizi’ni görme fırsatı yakaladı.

Efeler ilçesindeki Atatürk Kent Meydanı ve Bey Camii'ni gezen öğrenciler, ardından Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’in misafiri oldu. Zincirlihan, Tekstil Park, Aydın Müzesi, Nysa ve Yörük Ali Efe Müzesi'ni gezen öğrenciler, Aydın’ı çok beğendiklerini belirterek projenin hayata geçmesinde emek veren herkese teşekkür etti. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler