SON DAKİKA

“Adalet Bakanı bu durumları bilmiyor”

10 Mart 2022, Perşembe 16:27

     


Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN’de hazırlayıp sunduğu Kriz Masası programına konul olan ve kendisini devleti resmi ajanı olarak tanıtan Hüseyin Sarıçiçek, “Özlem Çerçioğlu hakkında ya da savcılar hakkında bir sürü iddialar var ama herhangi bir sonucu olmuyor. Artık sağır sultan bile her şeyi duydu, biz Ankara’nın duymasını bekliyoruz. Ben inanıyorum ki Adalet Bakanı bu durumları bilmiyor. Süleyman Soylu’ya da anlatacak çok şeyim var” dedi.

Aydınlı gazeteciler Serhan Seyhan ve Servet Töz’ün de katıldığı programda açıklamalarda bulunan Hüseyin Sarıçiçek, “2006-2007 yıllarında FETÖ’nün içerisinde halktan ve halktan yana bir örgüt olmadığını fark ettim. Örgüt içerisinde 7 imamın milyonlarca liralık servetini örgüte döktüğünü biliyordum ve sonrasında da bu imamlar benimle uğraştı. 2007 yılında ayağımdan vuruldum. Bu konulardaki ilk gazi benim. 2009 yılında örgüt, beni 4 cinayetli bir soruşturmanın içerisine soktu ve cezaevine girdim. 2010’da cezaevinden çıktım. ‘Ne oluyor? Nasıl bir örgüt bu?’ diye sorgulamaya başladım. İç yüzlerini tanımak için daha da yukarılara çıkmaya çalıştım. Ne zaman ki 17-25 Aralık oldu, dönemin AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve dönemin İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ile İzmir Balçova Termal Otel’de bir toplantı yaptık. İşte bu toplantıda devlet ajanlığı konusunda anlaştık ve çeşitli resmi belgeler imzaladık. ‘Artık sen devletin resmi ajanısın ama bunu kimse bilmesin. Bu işin ucunda ölüm dahi var’ dediler. ‘Ben ölmekten korkmuyorum. Ben, bunların iç yüzünü ortaya dökmeden ölmekten korkuyorum’ dedim. 2 sene boyunca kod adım Hamza Çakır’dı ve sadece birkaç kişinin haricinde beni devlette bilen yoktu. Beni yalnızca Hamza Çakır ve Hamza Çakır’dan gelen bilgiler olarak biliyorlardı. 2015 yılının sonuna kadar devletime hizmet edip binlerce fotoğraf, video, bilgi aktardım. Kriz Masası programını her izlediğimde sizlerin ne kadar cesur olduğunu gördüm. Çünkü sizler burada Özlem Çerçioğlu, Okan Bato gibi isimler ile uğraşıyorsunuz. Bu FETÖ Borsası’nın içerisinde çok para var ve parayla da birçok insanı satın alabilirsiniz” dedi.

“GÖZLERİ KARA TOPRAKTA DOYACAK”

Sarıçiçek, “Devletin haberi olmadan hiçbir şey olmaz. Ben Celal Uzunkaya aracılığı ile bu anlaşmayı yaptım. Bunu merak edenler, istihbarat şubeye gidip benim ajanlık belgemi ve bütün bunları resmi olarak yaptığımı öğrenebilirler. Ben devletin ajanı olduğum için yaptığım her şey devletin bilgisi dahilinde. Fakat ona rağmen adeta akıl tutulması yaşamış gibi bana üst düzey FETÖ’cülükten dava açılıyor. Akıllarını kaçırmışlar. Bize para lazım değil. Bize onur ve şeref lazım. Şerefini, bulundukları makamları satanlar ve doymayanların Allah gözünü kara toprakta doyuracak. Onların gözleri mühürlenmiş, kulakları sağır olmuş” dedi.

“CUMHURBAŞKANI’NI ÖLDÜRMEK İSTİYORDU”

Sarıçiçek, “Diyanete bağlı bir merkez vaizi olan Mustafa Sayın Erdoğan ile birlikte Cuma gününden bir mahkumu çıkartıyorduk, cumartesi-pazar yedirip içirip, Pazartesi günü sabah erkenden bu adamla beraber mahkumu içeri sokuyorduk. Hatta en son çıkarttığımız adam Limanlar Daire Başkanı Mehmet Yılmaz’dı. Vaiz Mustafa Sayın Erdoğan’ı yakalanmadan önce ben ihbar ettim. ‘Çok dikkat edin. Onu gözaltına alabilmemiz için ek ifade vermeniz lazım’ dediler. Bank Asya’da parası var diye birçok insanı içeri almışken, hakkında birçok kanıt, belge olan bir kişiyi nasıl alamazlar aklım almadı. Benim ek ifadem ile bu adam gözaltına aldı ve adliyeye gitti. Okan Bato’ya ‘Sayın Başsavcım bu şahıs tutuklanmadan lütfen evinize gitmeyin’ dedim. ‘Bana işimi mi öğretiyorsun? Kuş olsa uçamaz’ dedi. Nasıl kuş olsa uçamaz? Adam adliyeden elini kolunu sallayarak çıktı. Ertesi gün bütün yayın organlarında FETÖ imamının şok tahliye oyunu şeklinde haberler yapıldı. Bu mudur adliye? İzmir Başsavcısı lütfen beni çağırsın. Adliyede yaşanan rezillikleri kendisine anlatayım. İzmir Cumhuriyet Savcılarından bir tanesi yanıma oturup ağlaya ağlaya Orkide’nin ve Kavuklar’ın nasıl serbest bırakıldığını, karşılığında neler alındığını, kimlere operasyon kararı alınıp sonradan vazgeçildiğini anlattı. Bunları bana anlatan savcılar da hala görevde. Ben inanıyorum ki Adalet Bakanı bu durumları bilmiyor. Süleyman Soylu’ya da anlatacak çok şeyim var. Kemal Kılıçdaroğlu’nun nasıl Genel Başkan olduğunu dahi biliyorum. O Genel Başkan olmadan önce ben bunu Güney Afrika imamı Necdet İçel’in ağzından bizzat duydum. Kendisinin genel başkan olmayı kabul etmek istemediğini söylediğimde Necdet İçel ‘Onun keyfine kalmış bir şey değil. O Genel Başkan olacak’ dedi ve delegelere kumpas kurulması, hepsinin ona oy vermesinde de FETÖ’nün eli var. Ben bunları bizzat kulağımla duydum. Bu adam kaçarken 17 milyon liralık dövizi ben götürüp teslim ettim. Kendisi yurt dışına kaçıyordu, emniyet tarafından alınmadı. Okan Bato’yu ankesörlü telefondan arayıp durumu anlattığımda ‘Senin bilmediğin işler var, bırak gitsin’ dedi. Necdet İçel’in, Cumhurbaşkanının öldürülmesini istediği bir ses kaydı var ve bu ses kaydı o kaçmadan önceden de biliniyordu” dedi.

“ARTIK SAĞIR SULTAN BİLE HER ŞEYİ DUYDU”

Özlem Çerçioğlu ve FETÖ Borsası ile ilgili Sarıçiçek, “Ben Okan Bato’nun yanına en sık gelen insandım. Sıklıkla yanına Aydın’dan gelen bir avukat vardı. Bu avukatın Özlem Çerçioğlu’nun yanından geldiğini düşünüyorum. İzmir Karşıyaka’da bir kafede, Aydın ve FETÖ Borsası ile ilgili buluşmalar yapıldığının bilgisine de sahibim. Bu insanlar gözlerini dikmişler. Zaten servet sahibi olmuşlar, daha da olmanın peşindeler. İnsanlar artık merak ediyorlar. Özlem Çerçioğlu hakkında ya da savcılar hakkında bir sürü iddialar var ama herhangi bir sonucu olmuyor. Artık sağır sultan bile her şeyi duydu, biz Ankara’nın duymasını bekliyoruz. Artık her şey ayyuka çıkmış durumda. Ben örgütlü suçlarda hemen hemen bütün savcılarla operasyonlar yapmış insanım. Okan Bato’nun da bu doğrultuda Aydın’a geldiğini biliyorum. Hatta her seferinde ‘Yine mi Aydın’a geldi?’ diyordum. Özlem Çerçioğlu ile birebir özel çalıştığı ile ilgili tam olarak bilgim yok. Fakat kamuoyuna yansıyan bilgiler ile benim bildiklerim birebir örtüşüyor” diye konuştu. (MEHMET AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler