“Emeklilerimizi üretime katmak zorundayız”
12 Nisan 2022, Salı 14:47| Tweet | ||
|
||
tvDEN'de Gazeteci Mehmet Aydın'ın hazırlayıp sunduğu Güne Bakış programının konuğu TÜM EMEKLİ-SEN Aydın Şube Başkanı Enver Delioğlan ve Şube Örgütlenme Sekreteri Ufuk Kartal oldu. Sendikalarının amaçlarından ve beklentilerinden söz eden Delioğlan, “Emeklilerimizi üretime katmak zorundayız” dedi.
Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şubesi Örgütlenme Sekreteri Kartal, “TÜM EMEKLİ-SEN 2017 dediğimiz sendikamız ciddi anlamda dinamik bir örgüttür. Bu anlamda da kamuyounda ciddi bir şekilde sesini duyurabilmektedir. Emeklilerin hakkı için mücadele eden bir sendikadır" diye konuştu.
“TÜRKİYE YÜKSEK TEKNOLOJİYİ KAÇIRDI”
Tüm Emekliler Sendikası Aydın Şube Başkanı Enver Delioğlan, “Bu ülkede yaklaşık 14 milyon emekli var. Bunların çoğu mahalle kahvelerinde oturmaktadırlar. Bizim mücadelemiz emeklilerin üretime katılmasıdır. Aramızda genç emekliler var. Bu noktada devletin işi de kolay değil. Sonuçta yaklaşık 14 milyon kişiye maaş vereceksiniz. O yüzden acilen devletin bu insanları üretime katacak politika uygulamaları lazım. Bu politikalar sayesinde emekliler aktif duruma getirilebilir. 84 milyon kişi bahçesinde bir tane marul yetiştirse 8 bin kamyon marul elde etmiş oluruz. Yani bu yüzden biz üretimden gelen gücümüzü kullanmak zorundayız. Bu emekliler Cumhuriyetin son 60 yılında köprülerde, yollarda emekleri olan insanlar. Her biri alim ve bilgin. Son derece tecrübeli insanlar. Onların tecrübelerinden yararlanmamız gerekli. Her emekliye 200’er metre yer verin, orada üretim yapsınlar. Hem ekonomi olarak rahatlarız hem de toplum olarak mental açıdan iyi gelir. Bu araziler 200 metre olduğu için küçük gibi gelebilir ama aslında birçok şey yetiştirilebilir. Türkiye şu an yüksek teknolojiyi kaçırdı. Bir kamyon buğdayla elimizdeki cep telefonlarını alamıyoruz artık.Yüksek teknoloji ve yüksek katma değer sağlayan ürünler üretmemiz gerekiyor. Örneğin buğdayı dışarıdan alalım evet ama günlük tükettiğimiz ürünleri üretelim ki hem ülkede katma değer yükselsin hem de emeklimiz aktif duruma gelsin. Bu anlamda emeklimizi üretime katmak zorundayız” dedi.
“YAŞAMIMIZDAN TASARRUF ETMEK İSTEMİYORUZ”
Şube Örgütlenme Sekreteri Ufuk Kartal, “Bu ülkede haklar mücadele edilerek alınıyor. Bizim mücadele yöntemlerimiz sesimizi duyurabilmek, bir araya gelmek, örgütlenmek, emeklilerin isteklerinizi sendikamız aracılığı ile kamuoyuna iletebilmek. Bizim bir araya gelme amacımız bu. Kahve köşelerinde oturup duran emekli arkadaşlarımızı bu mücadelenin içerisinde çekmek istiyoruz. Asgari ücretin 4 bin TL olduğu ülkede bir emeklinin 3 bin liranın altında maaş alması zorlayıcı bir durum. Emekliler yaşam haklarından tasarruf etmek istemiyor. Bu ülkede zaten yıllardır devlet için ya da özel sektörde çalışıp, vergisini ödemiş, kendi sigorta primlerini yatırmış ve emekliliği hak etmiş insanlarız. O yüzden bundan sonraki süreçte yaşamımızdan tasarruf etmek istemiyoruz. O yüzden biz yakınan, şikayet eden, sürekli zam haberi bekleyen emekliler değiliz. Talepleri için haykıran ve bu taleplerin bir an önce gerçekleşmesi için çabalayan emeklileriz" diye konuştu.
“EMEKLİLER KENDİLERİNİ YALNIZ HİSSETMESİN”
Başkan Enver Delioğlan, “Sendikamız bütün emeklilere açık bir sendika, tüm emekliler katılabilir. Emeklilerin gözetim altında olması gerekiyor. Kapısını çaldığım emeklilerden evinde tek başına ölenler ile karşılaştığım oldu. Şu an ülkenin son durumundan dolayı yalnızca emeklilerin değil herkesin sıkıntısı var. Bu sıkıntıları çözebilmemiz için birtakım sorunlarımınız yetkili mercilere anlatmamız lazım. Sorunlarımızı kavgayla ve dövüşle kimseye anlatamayız, çözemeyiz. Toplu bir şekilde sıkıntılarımızı anlatırsak, yetkililer daha çok ciddiye alacaklardır. Bizim amacımız emeklileri aktif hayata dahil etmek. Kimsenin inancı, rengi, cinsi bizi ilgilendirmiyor. Derneğimiz herkese açık. Amacımız emeklilerin üretime katılması, imkanlar dahilinde emeklilerin ücretlerinin iyileştirilmesi gibi şeyler. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunan herkesle biz beraberiz, her yola gireriz. Biz bu ülkenin insanıyız. O yüzden mümkün olduğunda emeklilerin sıkıntılarını anlatan sunumlar yaptık. Bizi m tek hedefimiz emekliler kendilerini yalnız hissetmesin. Bizlerin yanına gelsinler. Onlara sahip çıkmaz, yalnızlıklarına son vermek istiyoruz. Biz ülkemizi seven insanlarız. Yaptığımız eylemlerde kötü bir amacımız yok. Yalnızca emeklilerin haklarını arıyoruz. 16 Nisan’da Ankara’da alanlarda haklarımızı arayıp, taleplerimizi aktaracağız” dedi. (HAZEL BAYIK)
HABER VİDEOLARI

Aydın’ın Efeler ilçesinde park ettiği tırında kahvaltı hazırlayan 46

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, kamuoyunda tartışma oluşturan “1 liralık

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ve CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer,

Aydın’da farklı sanat dallarında hazırlanan el emeği eserler, sanatseverlerin

Kadınların ekonomik hayatta daha aktif rol almasını hedefleyen “Kadın Gücüyle

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde

Türkiye’nin gündemine oturan kıtalararası balistik füze “Yıldırımhan”

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı, tiyatro dünyasının

Aydın’ın Efeler ilçesinde petshop işletmecisi Gökay Başar ile kedi

Pazarlarda domates fiyatları günden güne yükselirken, esnaf artışın

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Hacıhamzalar Mahallesi’nde

RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Gündoğan, Telif Hakları Genel Müdürü Erkin

Aydın Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (AYESOB) Başkan Adayı Semih Özmeriç,

Aydın’ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren Medinova Hastanesi’nde

Aydın'ın Çine ilçesinde uzun yıllara dayanan kasaplık tecrübesiyle

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu kapsamında düzenlenen 61. yılın 2.

Kahve sektörünün son yıllarda hızla büyümesiyle birlikte

Sağlık alanında bilinçlendirmeye yönelik önemli konuların ele alındığı

Forum Aydın AVM’nin katkılarıyla hazırlanan “Uzmanına Sor” programında

Aydın’ın Efeler ilçesinde 18 yıldır esnaflık yapan oto boya ustası Yakup

Aydın’ın Çine ilçesinde çocuklar ile ailelerin birlikte

Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı’nda baharın habercisi

Aydın Ticaret Odası’nda, kadınlara yönelik farkındalık ve dönüşüm

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı, havaların ısınmasıyla

Kahramanmaraş’ta yaşanan silahlı okul saldırısı, Türkiye genelinde eğitim

Forum Aydın AVM’nin katkılarıyla hazırlanan “Uzmanına Sor” programında,

Aydın’da depreme dayanıksız olduğu için yıkılan huzurevinin yerine inşa

Kahramanmaraş’ta yaşanan elim olayın ardından uzmanlar, çocuk ve ergen

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Ege Kariyer

Son yıllarda teknoloji evlerin vazgeçilmezi haline geldi. Özellikle robot

Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkan Adayı Semih Özmeriç,

Aydın’ın Efeler ilçesinde 2005 yılından bu yana saatçilik yapan

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Ege

Aydın’da toplu taşıma ücretlerine yüzde 50 zam yapılmasına yönelik

Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkan Adayı Semih Özmeriç,

Aydın merkezli geliştirilen yerli robot teknolojisi, hayvan beslemede verimi artırdı.







