SON DAKİKA

Aydın-Denizli Otoyol ihalesi 27 Kasım’da yapılacak

14 Kasım 2018, Çarşamba 20:39

     


Karayolları Genel Müdürlüğünün Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, yap-işlet-devret modeliyle 21 Şubat'ta ihale ilanına çıkılan Aydın-Denizli Otoyolu işine ait daha önce 16 Ekim olarak açıklanan ihale tarihi, yüklenici firmaların ekonomik verileri değerlendirerek yapım işinde zorlanacağı değerlendirildiğinden dolayı 27 Kasım’a ertelenmişti. Tartışma konusu olan ihale ilgili Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile görüştüğünü kaydeden AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, "İhalenin kesin tarihi 27 Kasım'dır" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK Üyesi Metin Yavuz, başkanvekili görevini yürüttüğü Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu başkan ve üyeleriyle birlikte, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantı sonrasında açıklama yapan Yavuz, ‘‘Değerli bakanımız ile Aydın-Denizli otoyolu ihalesi konusunda bir görüşme yaptım. İhale 27 Kasım’da yapılacak’’ dedi.

" İHALE İLE İLGİLİ BİR ENGEL GÖRÜNMÜYOR"

Yakın dönemde Türkiye ekonomisine karşı yapılan saldırılar ile ani yükselişe geçen özellikle döviz kurlarından dolayı, maliyetlerin yükseleceği ve bu sebeple yüklenici firmaların yapımında zorlanabileceği düşüncesiyle ihalesi ileri bir tarihe ertelenen Aydın-Denizli otoyolu ile ilgili konuşan Milletvekili Yavuz, ‘‘Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm komisyonu Ulaştırma Komisyonu olarak, hem tanışmak hem de çalışmalarımız konularında bir takım istişarelerde bulunmak için organize edilen toplantımızda Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan ile bir araya geldik. Birçok konuda fikir alışverişinde bulunduğumuz bakanımız ile benim için çok önemli olan bir diğer konu olan Aydın-Denizli Otoyolu ihalesi konusunu da paylaştım. Aydın-Denizli Otoyolu’nun bölgemiz ulaşımı için önem arz ettiğini ve ihalesinin yapılarak yapımının bir an önce başlanılmasının fayda sağlayacağını ilettim. Sağolsun değerli bakanımız konuyla yakından ilgilendi. Döviz kurlarındaki yüksek artış dolayısıyla hem hükümetimizin hem de yüklenici firmaların menfaatine yönelik düşünce neticesinde ihalesi ileri bir tarihe ertelenen Otoyol ihalesi, ülkemiz ekonomi verilerimizin normal değerler seviyesine gelmesinden dolayı bir kez daha ertelenmesi söz konusu olmayıp, 27 Kasım’da yapılacaktır. Değerli bakanımız da bu yönde görüşlerini ilettiler. Allah nasip ederse 27 Kasım’da Aydın-Denizli Otoyol ihalemizi yapıyoruz. Sonrasında da zaman kaybetmeden yapım çalışmalarına yüklenici firma başlayacaktır. Aydın’ımıza, ülkemize hayırlı olsun inşallah’’dedi. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler