SON DAKİKA

Yılan hikayesinde yeni skandal

15 Şubat 2019, Cuma 21:21

     


Efeler Güzelhisar Mahallesi’nde 20 yıl önce kurulan, ancak yapımı yılan hikayesine dönen Aykonut Yapı Kooperatifi işi müteahhide ihale etti. Müteahhidin ilk işi vakıflara ait cami alanına ve yeşil alana satış ofisi yapmak oldu. Bununla da yetinmeyen firma proje alanındaki yolları da kapattı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Şehir merkezinin ortasında, büyük bir bölümü atıl vaziyetteki yaklaşık 50 dönümlük arazide yeni bir proje hazırlayan firma, 2017'de Aykonut Yapı Kooperatifi'yle bir protokol imzalamıştı.

Kooperatif yönetimiyle protokol imzalayan firmanın 53 Sokak’ta yeni yaptığı satış ofisi ve depo alanlarının bir kısmının Kırmızı Minareli Camisi’ne, bir kısmının da 49 Sokak’ta bulunan konut sahiplerinin kendilerine ait bahçe alanından feragat ederek yeşil alan olması için bağışladıkları alana kurulduğu ortaya çıktı. Aydın Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait olan, cami alanı ve yeşil alan olarak bırakılan sahaya firma satış ofisi ve depo yaptı. Satış ofisi ve deponun izinsiz yapıldığı gerekçesiyle Efeler Belediye İmar İşleri Müdürlüğü ekipleri zabıt tutanağı tuttu. İmar İşleri Müdürlüğü'nce hazırlanan tutanak nedeniyle Fen İşleri Müdürlüğü'nün yıkım kararı aldığı öğrenildi.

Ayrıca, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün firmaya ait depoyla ilgili Efeler Belediyesi’ne yazdığı resmi yazıya, belediyenin henüz cevap vermediği ifade edildi. Dönemin Belediye Başkanı Hüseyin Aksu tarafından 20 yıl önce başlatılan Aykonut Kooperatifi alanında, yeni projeyi hayata geçirecek olan firmanın 2018 Ağustos ayı içinde projeye başlayacağı açıklanmıştı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler