SON DAKİKA

"Asgari ücretle geçinmek mümkün değil"

15 Aralık 2018, Cumartesi 13:00

     


Türk Metal Sendikası Manisa Şube Başkanı Ercan Dereli, asgari ücretle geçinmenin mümkün olmadığını belirterek, asgari ücrette yapılacak artışın gerçek enflasyon rakamları göz önüne alınarak yapılmasını istedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Binlerce işçinin merakla beklediği asgari ücret görüşmeleri sürerken, işçiler de gözünü 2 bin lira sınırına çevirdi. Asgari ücretli artan enflasyona karşı umudunu yapılacak artışa bağladı. Manisa’da 23 işyerinde, 6 bin işçinin kayıtlı olduğu Türk Metal Sendikası Şube Başkanı Ercan Dereli de, enflasyonun artmasından dolayı asgari ücretle çalışan kişilerin geçinmekte zorlanmaya başladığını söyledi. Şube Başkanı Dereli, “Asgari ücretli çalışanlarımızın beklentileri yüksek. Artık asgari ücretle geçinmek mümkün değil. Zamlardan sonra ciddi anlamda asgari ücretli çalışanlar geçinemez hale geldi. Özellikle bizim beklentimiz zamlara karşı eriyen asgari ücretin daha iyi yerlerde olmasıdır. Önümüzdeki hafta bir daha toplantı olacak. Bu toplantıda TÜİK enflasyon rakamları da açıklanmış olacak. Bu toplantının ardından rakamlar da belli olmaya başlar” diye konuştu.

Asgari ücret belirlenirken gerçek enflasyon rakamlarının göz önüne alınmasını isteyen Dereli, “Enflasyon artı refah payı üzerinden asgari ücretin belirlenmesi emekçileri sevindirecektir. Gerçek enflasyonların gündeme gelmesi gerekiyor. Temel gıda maddelerine yansıyan zamlar da gündeme gelmeli” dedi. Doların yükselmesiyle birlikte sanayide de olumsuz havanın kendini hissettirdiğini, ancak Manisa sanayisinde bunun çok fazla yansımadığını dile getiren Dereli, krizi aşmak için ihracata daha fazla yönelinmesi gerektiğini ifade etti. Manisa’da sendikalı sayısını artırmak için çalışmalara devam ettiklerini kaydeden Dereli, işçileri toplu sözleşmeye ve daha iyi şartlara kavuşturmak için çalıştıklarını söyledi. (İLKER KILIÇASLAN)







 
Son Eklenen Haberler