SON DAKİKA

Başkan Uyar hem projesini hem de ekibini tanıttı

16 Şubat 2022, Çarşamba 16:34

     


Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Metin Uyar, odaya ait arsaya yapacak oldukları proje ile birlikte, 22 Mart’ta yapılacak olan kongredeki yeni ekibini tanıttı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Cumhuriyet Mahallesi Muğla Karayolu Toptancı Hali yanında bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na ait arsada bir araya gelen Başkan Metin Uyar ile 12 kişilik yönetim kurulu üyeleri, yapılması planlanan 3 katlı otel ve düğün salonu alanında incelemede bulundu.

“MİMARI ÇİZİMLER İÇERİSİNDEN SON SEÇİMİMİZİ YAPTIK”

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimi olarak 4 yıl önce aldıkları arsanın yeni projesini hazırladıklarını belirten Başkan Metin Uyar, “Bu arsayı biz 4 yıl önce 867 bin liraya satın aldık. Odamızın kasanda o dönem 550 bin liramız vardı ve üzerine borçlanmıştık. Daha sonra bu arsamızı geçici olarak kiraya verdik. Şuan müteahhitler 6 milyon lira teklif ediyor ama biz burada Çine esnafı ve halkı için bir eser yaratmak istiyoruz. Bunun için son 3 ay Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün prosedürleri ile uğraştık. Daha sonra da farklı mimarlara istediğimiz özelliklerde çizimler yaptırdık. Bu çizimler içerisinden de son seçimimizi yaptık” dedi.

“FAKAT DÜĞÜN SALONU ODAMIZ ÜYELERİNE ÜCRETSİZ OLACAK”

Yapacak oldukları binanın özellikleri hakkında da bilgiler veren Başkan Uyar, “Toplam bin 600 metrekare olan bu arsamızın çekme paylarından sonra kalan 500 metrekaresini 3 katlı bina yapacağız. Zemin katında 3 dükkan olacak. 3 katın tamamı 36 odalı apart oda şeklinde ve en üst katına da ilçemize yakışır düğün salonu yapacağız. Artık resmi işlemleri son aşamasına gelen bu inşaatımızın yakın bir tarihte temelini atacağız. Karayolu kısmı 52 metre cepheli bu inşaatımızın kaba inşaatını tamamladıktan sonra diğer elektrik, su, mobilya, PVC doğrama gibi bütün işlemini Çine esnafımıza yaptıracağız. Çine’nin ihtiyacı olan bu tesisi ekibim ile birlikte yapmaya karar verdikten sonra usun süredir resmi işlemlerini devam ettiriyoruz. İnşallah Çine’mize yakışır bir eser olacak. Apart otel kısmı ilçe esnafımıza indirimli olarak kullandıracağız, fakat düğün salonu odamız üyelerine ücretsiz olacak” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN UYAR’IN YENİ KADROSU

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve 22 Mart’ta yapılacak olan seçimli olağan genel kuruldaki yeni ekibini de tanıtan Başkan Metin Uyar, eski yönetimden bazı isimlerin yerine yeni isimler yer aldığını belirtti. Başkan Uyar’ın yeni yönetimi ise, şu isimlerden oluştu: Levent Bağdatlı, Erçin Karabulut, Akif Çakan, İlhan İri, Gökhan Özpala, Mehmet Sezer, Mutlu Aktaş, Tuğrul Tosun, Hasan Yıldız, Erkan Gökaslan, Eyüp Kuş ve Münir Güleç. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler