SON DAKİKA

“Aydın'da çok ilginç gelişmeler oluyor"

17 Eylül 2021, Cuma 12:10

     


Gazeteci Atilla Dağıstanlı, tvDEN'de Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu ‘’Emin Aydın’la Baş Başa’’ programının konuğu oldu. Programda Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Yüksel Yalova'nın ADÜ İletişim Fakültesi Dekanı olmasını da yorumlayan Dağıstanlı, “Aydın'da çok ilginç gelişmeler oluyor" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Dağıstanlı, “Çok ilginç gelişmeler oluyor. Koşullar beni mutfağa tekrar sürüklüyor. Mesleğin mutfağı biliyorsun muhabirlik. Ama ben bu saatten sonra muhabirlik yapamam. Gelen bilgileri ihbarları değerlendirdiğin zaman muhabir konumuna giriyorsun. Gelen bilgilerden bir tanesi çok ilginç. Büyükşehir Belediyesi’nin 5 encümen üyesi varmış. Bu 5 üyenin 3’ü CHP’li, 2’si İYİ Partili. Bir dönem böyle gidiyormuş, ikinci dönemde 3 encümen üyesi İYİ Parti'den oluyormuş 2 üye CHP’den oluyormuş. İlginç olan üyenin muhalif durumda olan AKP ve MHP var. Mesela adını verdiler ben kendilerini de tanıyorum. İncirliova’dan benim arkadaşım Şerif Can. Bu arkadaş MHP’liymiş encümene giriyormuş. Ben bu konuda Özlem Hanımdan bir açıklama bekliyorum. AKP’nin, MHP’nin encümende üyesi yok iken ya CHP’nin bir üyesini alıyor bu arkadaşı koyuyorlar ya da İYİ Parti’den bir arkadaşı alıp koyuyorlar. Bu doğru mu değil mi? MHP’li bir vatandaş nasıl oluyor da encümende yer alıyor? Söke’de de bir süre önce encümen seçimlerinde oy vermeme olayı olmuştu. Fatih Akkentli’nin teyzesinin kocası AKP’den encümene girmişti. Özlem Hanım ya da birileri CHP’li görünüp AKP ve MHP ile gizli bir dans mı var?” dedi.

“ÖZLEM HANIMIN EMRİ YOKKEN KİM KALDIRIR BUNU?”

Dağıstanlı, “İsmet Sezgin Bulvarı’nın önünde İsmet Sezgin’in fotoğrafı vardı. Bu fotoğraf kayboldu. O direkteki İsmet Sezgin tabelası da kayboldu. Özlem Hanımın emri yokken kim kaldırır bunu? Ben Özlem Çerçioğlu’nun CHP’li olmadığını vurguladım durdum. Özlem Hanım bunun kaldırılma emrini verdiyse ayıp etmiştir. Ben Özlem Hanımın yerinde olsaydım o eylemime sahip çıkardım. İsmet abi bence yaşasaydı ne yaptın be Özlem kızım derdi. Ya koymayacaktın bunu buraya hiç ya da koydun sahip çıkacaktın. Şimdi yarın İsmet Beyin akrabası İYİ Parti’den Milletvekili Aydın Adnan Sezgin Özlem Hanıma dese ki ne oldu benim amcamın fotoğrafına, hadi fotoğrafı kaldırdın, İsmet Sezgin Bulvarı yazısını niye kaldırdınız. Özlem Hanım ne cevap verecek? Ben saldırıya da uğrasaydım o fotoğrafı oradan indirmezdim. Politik nedenlerden dolayı koyduysan altyapı boş olduğu için de kaçış başlar” dedi.

“BEREKET GETİREN MENDERES NEHRİ KURUDU”

Dağıstanlı, “Geçen gün Doktor Metin Aydın Beyin yazısını okudum. İnsanlar Menderesin su olması gereken yerde çocuklar oyun oynuyor. 53 milyon yıldır bu toprakları bu havzayı sulayan, bereket getiren Menderes Nehri kurudu. Bu dün olan bir şey değil. Sen yıllardan beri atıkları oraya attın, oradaki canlıların kökünü kuruttun. O yetmiyormuş gibi bir de jeotermal çıktı işin içerisine. Siz devlet olarak belediyeler olarak birleşip bir önlem aldınız mı? Ne kalıyor geriye benim Menderes Nehrinde yüzdüğümüz orada yaşayan yayın balıklarından tutup yediğimiz anılar kalıyor. Aydın’daki havanın bozuk olması ayrı bir dert, Menderes Nehrinin kurumuş olması ayrı bir dert” dedi.

“YÜKSEL BEY ANAYASA HUKUKÇUSU”

Gazeteci Emin Aydın’ın "Bugün yazında Yüksel Yalova’dan bahsetmişsin. Bir sıkıntı mı var?" sorusuna Dağıstanlı, “Şimdi ben görüşümü yazdım. Okuduysa Yüksel Bey anlayacaktır benim demek istediğimi. Bakanlık mı dekanlık mı? Şimdi dekanlık yapmış ama onda da değilim. Yüksel Beyin Lakası olmayan bir bölüm. Yüksel Bey anayasa hukukçusu. İletişim Fakültesi Reklamcılık Bölümünde Öğretim Üyesi nasıl oluyor? Dekan Fakülteden sorumlu. Rektör olsa ne olacak? Üniversiteden sorumlu olacak. Bence bakanlık yapmış bir insanın Profesör olmak için dekan olmasına gerek yok. Yüksel Yalova devlet bakanlığı yaptı. Nasıl olsa profesör olurdu o. Dekanlıktan bakanlığa çıkmak mı yoksa bakanlıktan dekanlığa gelmek mi? Bana başka bir yorum geldi. Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na AKP’den adaylığını koyacakmış Yüksel Yalova” ifadesini kullandı.

“KİTABI YAZIYORUM SON BÖLÜMÜNE GELDİK”

Dağıstanlı, ”Kitabı yazıyorum son bölümüne geldik. Aydınspor’da yönetici olduğum durumlardaki pozisyonları da yazayım o zaman ben. Şimdi Mehmet Aydın telefon etti. Karacasu’ya kuzu çevirmeye bekliyoruz dedi. Ben de gelemem artık orası soğudu dedim. Kitabın çok az bir bölümü kaldı. Yazdım bastırdım değil, kılı kırk yarıyorum ben bu konuda. Mesela 50 sene önce işlenmiş bir cinayetteki kahramanlardan söz edeyim mi etmeyeyim mi, onların fotoğraflarını kullanayım mı kullanmayayım mı. Çoğu ölmüştür ya da yakınları nasıl karşılarlar? Biz o dönemde yanlışımızla doğrumuzla gazetecilik yaptık. Hiç kimseden de maddi destek almadık. Neler çektik biz Mücadele Gazetesindeyken. Şimdi adı manşet oldu. Ben olsaydım değiştirmezdim adını. Kitap temiz bir kitap olacak. Yani 50 sene önce 70’li yıllarda bu adam nasıl bir gazetecilik yapmış belgeleri ile meydanda” dedi. (ELİF DUMANOĞLU) 







 
Son Eklenen Haberler