SON DAKİKA

“Aydın’da 6 ay içerisinde ne var ne yok çıkar ortaya”

18 Mayıs 2021, Salı 10:08

     


CHP Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı Serhan Seyhan, Aydın Büyükşehir Belediyesi hakkında çok ciddi iddialarda bulunarak, “Şunu net olarak söylüyorum, belirli bir bedel karşılığında işleri görülmüş çok fazla insan var. Çevresindeki, birçok kişinin hesapları incelensin. Aydın’da bu işleri çözmek çok zor değil. Kolluk, savcılıktan talep etsin teknik takibi. Teknik takibe tutulsun, 6 ay içerisinde Aydın’da ne var ne yok çıkar ortaya. Teknik takibi bilecekler yine çözülür bu iş” diye konuştu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

CHP Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı Serhan Seyhan, tvDEN ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Emin Aydın’la Baş Başa’nın konuğu oldu. Seyhan, “Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Aydın’da CHP değil, gerçi Türkiye’de de böyle değil. Her yerde bir isim, bu işi angaje etmiş kendine ve onu taşımaya çalışıyor. CHP’nin içinde Atatürkçüler var denilir, şuanda CHP’nin içinde en az Atatürkçüler var” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN SÖKE İLÇE KOORDİNATÖRÜ DİYE BİR KADROSU YOK”

Fatih Akkentli hakkında açıklamalarda bulunan Seyhan, “Fatih Akkentli, Aydın Büyükşehir Belediyesi süreci olmadan önce Aydın Belediyesi döneminin süreçlerinden bir tanesi. Kendisini ben ilk tanıdığımda 2007 ön seçimleriydi. 2007 ön seçimlerinde Özlem Çerçioğlu milletvekili aday adayıydı, açık farkla da seçimi kazananlardandı. O dönemde Mehmet Semerci’de milletvekiliydi, Söke Belediye Başkanıydı. Sayın Semerci’nin döneminde Söke’de siyasetin içerisinde olan kişilerden bir tanesiydi. 2009 yılında Aydın Belediyesi kazanıldığında Fatih Akkentli Aydın Belediyesi sürecinin içerisinde değildi, seçim süreci içerisinde de değildi. 2014 yılında Aydın, Büyükşehir olunca ilçelerde büyükşehrin içerisine dâhil edilince siyaseten o ilçelerdeki insanlar siyasetin birer aktörü haline geliyorlar. Aydın Belediyesi döneminde Barkan Kalınomuz’un en sert Özlem Çerçioğlu’nun muhalifi olduğu dönemde yönetim kurulu üyesi olan Fatih Akkentli vardı. Şuan ki pozisyonundan çok farklı ama geçmişteki pozisyonunda çok sıkı fıkı değildiler. Daha sonra o sıkı fıkılığı yakalamak için Sayın Barkan Kalınomuz’un yönetiminden istifa etti, o ilişkiler ağı başladığı süreçte. Bu istifa sürecinden sonra tekrar bizim yaptığımız Hikmet Saatçi yönetiminin içine girmek istedi, Hikmet Saatçi yönetiminin içine girmek isteyince ben buna karşı çıktım. Olmaz dedikten sonra, kendisi dönemin Söke İlçe Başkanını gece vakti istifa ettirdi. Ben istifa kararını 2 saatte onaylama taraftarı olduğumu söyledim, hatta o dönemde kayyum vardı. Söke ilçe kongresi yapıldı, istifa etti arkadaşlar. Bu dönemde biz bu arkadaşı yönetime almadık. Özlem Çerçioğlu da kendisine ‘AYBA’da çalışanları yönetime almıyoruz’, dedi. Kendisi ‘AYBA’ çalışanıydı. Sonra ‘Batı Bölge Koordinatörü’ diye bir sıfat takmışlar. Büyükşehir Belediyesinin Söke İlçe Koordinatörü diye bir kadrosu yok. Siyasetin içinde aktör olabilirsiniz, belediye başkanıyla yakın çalışma arkadaşı olabilirsiniz buna itirazım yok ama siz şuan şirket personelisiniz. Yani belediye şirketinin bir personelisiniz” dedi.

“AYDIN’DA 6 AY İÇERİSİNDE HER ŞEY ÇÖZÜLÜR”

Aydın’daki yolsuzlukların teknik takiple çözülebileceğini vurgulayan Seyhan, “Büyükşehir Belediyesinin içerisinde bir gestapo zihniyetinin oluştuğunu daha önce söylemiştim. Bu gestapo zihniyetinin bir anlayışı var. Belediye başkanından çok belediye başkanıdır. Herkese ahkâm keserler, herkese gider yaparlar, bunun üzerinden planlanacak işlerin organizatörlüğünü yaptıklarını söylerler, Büyükşehir Belediyesi içerisinde çok ciddi iddialarla bunun ciddi bir ranta ve nemaya dönüştüğü söyleniyor. Bunu söyleyen ciddi firmalarda var. Firma ismi veremem ama şunu net olarak söylüyorum, belirli bir bedel karşılığında işleri görülmüş çok fazla insan var. Çevresindeki, birçok kişinin hesapları incelensin. Aydın’da bu işleri çözmek çok zor değil. Kolluk, savcılıktan talep etsin teknik takibi. Teknik takibe tutulsun 6 ay içerisinde Aydın’da ne var ne yok çıkar ortaya. Teknik takibi bilecekler yine çözülür bu iş” diye konuştu.

“TEST YAPTIRIN, KENDİNİZİ İSPATLAYIN”

Fatih Akkentli’nin, belediyeye ait resmi araçta uyuşturucuyla yakalanan Halil Yıldırım’ın hamisi olduğunu ifade eden Seyhan, “Halil Yıldırım’ın bir oğlu var, ismi de ‘Fatih’. Hamisi konumunda demişim. Hamisi olmasa ben çocuğuma hami olarak gördüğüm, beni koruyan kollayan kişinin, babamın adını, atanın adını, yani beni koruyan ve saygı duyduğum kişinin adını veririm. Halil Yıldırım’da bunu yapmış. Bu olayın kamuoyuna yansıması sonrasında bir muğlak durum ortaya çıktı, bir şüphe uyandıran durum ortaya çıktı. Bu şüphelerden arınmak istiyorsanız, gidersiniz bir saç örneği verirsiniz bunun test yapılıp herhangi bir uyuşturucu madde kullanılıp kullanılmadığını tespit ettirmek istiyorum dersiniz, tespiti yaptırırsınız negatif çıkarsa çıkıp bizim bu olayla hiçbir alakamız yok bu da ispatı dersiniz” diye konuştu.

“SEDAT PEKER, SERKAN KURTULUŞ’UN HAMİSİ”

Sedat Peker’in Serkan Kurtuluş’un hamisi olduğunu anlatan Seyhan, “Aydın Atatürk Spor Kompleksini, Serkan Kurtuluş ve Ahmet Kurtuluş almıştı. Serkan Kurtuluş şuanda Arjantin’de. Suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla şuanda firari konumunda. Bu Serkan Kurtuluş’un Türkiye’de hamisi de Sedat Peker. Yani Serkan Kurtulmuş’a verilmiş olan kısmen Sedat Peker’e verilmiş oluyor” diye konuştu.

“CHP’NİN İÇİNDE EN AZ ATATÜRKÇÜLER VAR”

Cumhuriyet Halk Partisi içinde en az Atatürkçülerin yer aldığını belirten Seyhan, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı kendinden taraf olmayanı bertaraf etmek gibi bir psikolojinin içine büründü. Ben kendisine ne tarafım ne de karşı tarafım. Ben Aydın halkının hakları üzerine yorum yapmaya çalışan, bunları elinden geldiğince korumaya ve kollamaya çalışan bir vatandaşım. Benim siyasi bir makamım yok, siyasi partim yok. Yani insanlar beni burada herhangi bir siyasi partiye angaje etmeye çalışıyor ama benim bir siyasi partim yok. Benim de vardı ama beni ihraç edemeden ben istifa ettim. Ben Cumhuriyet Halk Partisinin içerisindeki durumu bildiğim için söylüyorum. Cumhuriyet Halk Partisi, Aydın’da Cumhuriyet Halk Partisi değil, gerçi Türkiye’de de böyle değil. Her yerde bir isim bu işi angaje etmiş kendine ve onu taşımaya çalışıyor. CHP’nin içinde Atatürkçüler var denilir, şuanda CHP’nin içinde en az Atatürkçüler var” dedi.

FATİH AKKENTLİ’YE CANLI YAYINDA DAVET

Gazeteci Emin Aydın ve Serhan Seyhan, Fatih Akkentli’ye birlikte canlı yayına çıkma çağrısında bulundu. Özlem Çerçioğlu’na rağmen inandığı için gelir diyen, Gazeteci Aydın, “Benim Fatih’e bir çağrım var, Fatih gerçekten kendini iyi ifade edebilen bir arkadaş. ‘Özlem Çerçioğlu izin vermediği için gelmiyorum’ demiş, Atilla Dağıstanlı ’ya. Bence Özlem Çerçioğlu izin vermese de inandığı bir şey için gelir. Gelsin burada sorularımıza cevap versin. Gelsin oda bize sorular sorsun. Fatih çok yetenekli de bir arkadaştır. Çok zora sıkışırsa da tiyatro yapabilir. Ben Fatih’i davet edelim diyorum. Gelsin buraya birlikte konuşalım. Halil Yıldırım mevzusunu konuşalım, diğer konuları konuşalım” dedi

Gazeteci Seyhan ise, 2Mesela Halil Yıldırım’ı Büyükşehir belediyesinde işe alınmasına vesile olan kişi kimdir? Burada gelsin açıklasın bunu. Gelsin kamuoyuna ben aldım ya da benle alakası yok desin. Biraz önce bahsettiğimiz testi yetkili devlet kurumunda yaptırsın gelsin. Devlette yok böyle bir şey, bizde yok böyle bir şey adamın bağı yokmuş diyelim” ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler