SON DAKİKA

Üniversiteliler görme engelliler için kitap okuyor

20 Aralık 2018, Perşembe 10:34

     


Manisa’da üniversitelilerin sosyal sorumluluk projesi görme engellileri kitapla tanıştırdı. Haftanın belirli günleri Altınokta Körler Derneği’ne gelen duyarlı öğrenciler çeşitli kitapları görme engelliler için okuyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği 2’inci sınıf öğrencisi 4 arkadaş sosyal sorumluluk projesi dersi kapsamında kentteki Altınokta Körler Derneği’ne giderek kitap okumaya başladı. Öğrenciler ders kapsamında yaptıkları projesi gönüllü olarak sürdürmeye karar verdi. Gıda Mühendisliği 2’inci sınıf öğrencileri Pelin Meriç, Ahmet Yavuzer, Salih Yavuzer, İlayda Ülkü Altınokta Körler Derneği üyeleriyle haftanın belirli günlerinde buluşup gazete, dergi, kitap okuyarak onları kitapla bütünleştirdi.

Üniversite öğrencisi Ahmet Yavuzer, “Görme engeliler için kitap okuma projesini geliştirdik. ‘Engel tanımayanlar’ isimli projemizi önce ders kapsamında başlattık, ancak onlarla bir araya geldikçe bu işi çok sevdik. Görme engellilere kitap okuduk, onları hayata bağlamaya çalıştık. Engellerini unutturmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Görme engellilere kitap okumanın kendilerini çok mutlu ettiğini, projeyi devam ettireceklerini dile getiren Ahmet Yavuzer, diğer öğrencilerin de bu projeye ortak olabileceklerini ifade etti.

Altınokta Körler Derneği Başkanı Hüseyin Pehlivan da, duyarlı üniversite öğrencilerinin büyük bir iş başardıklarını söyledi. Pehlivan, “Öğrenciler sosyal sorumluluk projesi kapsamında bize geldiler. Kitap okuma konusunda bize yardımcı olacaklarını söylediler. Biz görme engelliler raftaki kitabı elimize alıp maalesef okuyamıyoruz. Bu bizim için erişilebilirlik açısından büyük bir sıkıntı. Üniversite öğrencilerinin bize bu konuda destek vermesi ve sürekli hale getirmesi çok güzel oldu. Raftaki kitabı alıp getiriyorlar, biz gençlerin sesinden dinleyerek hayata tutunmuş oluyoruz” dedi. Görme engelli dernek üyelerinin projeyi çok sevdiğini ve bu tarz etkinliklerin artmasını istediklerini dile getiren Pehlivan, “Bize günlük gazeteleri de okuyorlar. Bunlar bizim için hayatın içine girmek demek. Görme engelli arkadaşlarımız bu projelerin çoğalmasını istiyor” diye konuştu. (İLKER KILIÇASLAN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler