SON DAKİKA

Dalama Güneş Enerji Santrali açıldı

22 Şubat 2019, Cuma 20:38

     


Efeler Belediyesi tarafından Dalama Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Güneş Enerji Santrali'nin (GES) açılışı gerçekleştirildi. Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, "Üretilecek olan elektriğin 10 yıl boyunca devlet tarafından satın alınma garantisi var" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Dalama Mahallesi'nde 15 dönüm alan üzerine kurulu, 760 kilowatt elektrik üretecek olan Güneş Enerji Santrali açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Açılışa Demokrat Parti Efeler Belediye Başkan Adayı olan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Dalama Mahalle Muhtarı Oktay Güngör, Efeler Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, Demokrat Parti Aydın Temsilcileri, Demokrat Parti Efeler Belediye Meclis Üyesi Adayları ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye’nin enerji üretimi için düzenli bir politikası olmadığını belirten Başkan Mesut Özakcan, jeotermal santrallerinin Aydın’ın tarımına ve insan sağlığına tehdit ettiğini söyledi. Başkan Özakcan, “Masum gibi gözüken jeotermal enerji santralleri ilimizde masum sanılır ama o doğaya salınan buhar çevre kirliliğine neden olmaktadır. Aydın’da bu durum toplumsal bir tepkiye neden olmaktadır. Jeotermal kaynaklar da doğal bir zenginliğimiz ama doğaya salınan hidrojen sülfürün ve karbondioksit gibi kimyasalların hem doğaya, hem çevreye hem de insan sağlığına zarar verdiği biliniyor. Çevreye zararı mümkün ama maliyetleri artırdığı gerekçesi ile bunlar önemsenmiyor. Halkımızın sağlığı ve çevremizin korunması her şeyden önce gelir. Çünkü bizim önceliğimiz insan ve insan sağlığıdır.

10 YIL BOYUNCA SATIN ALINMA GARANTİSİ VAR

Bugün açılışını gerçekleştireceğimiz bu güneş enerji santralimizde üretilecek olan elektriğin 10 yıl boyunca devlet tarafından satın alınacağı garantisi var. Türkiye’de ve ilimizde güneş üretimi için büyük bir potansiyele sahip. Güneş enerji santrallerinden elden edilen elektrik ile şuan kullanılan elektriğin bir buçuk katı enerji üretme şansımız var. Çünkü Dünyanın en güzel coğrafyasında yaşıyoruz. Bu coğrafyanın değerini bilmemiz ve gelecek nesillere de en iyi şekilde aktarmamız lazım" diye konuştu.

Başkan Özakcan, daha sonra CHP'den aday gösterilmediği için istifa ederek Demokrat Parti'den aday olmasının nedenlerini de vatandaşlara anlatırken, tesisin açılış kurdelesi okunan duanın ardından protokol üyeleri tarafından kesildi. (FARUK ÖZKAN) 







 
Son Eklenen Haberler