Kullanıma açıldı: 850 bin erişim!
22 Temmuz 2021, Perşembe 12:31| Tweet | ||
|
||
Adalet Bakanlığı'nın yargı hizmetlerinde dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği uygulamayla, e-Devlet üzerinden 8 dile tercüme edilmiş sabıka kaydına, 850 binden fazla kişi ulaştı. Uygulamanın başladığı tarihten bu yana en çok İngilizceye çevrilmiş sabıka kaydı alındı.
Adalet Bakanlığı personeli tarafından geliştirilen yazılımla, 20 Mart 2016'dan itibaren yabancı dile çevrilmiş sabıka kayıtları e-Devlet üzerinden veriliyor. Uygulama kapsamında adliyelerden alınması gereken tercüme edilmiş adli sicil sorgulama sonuçları, elektronik ortamdan alınabiliyor. İlk olarak İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca olmak üzere dört dilde sabıka kayıtları e-Devlet üzerinden verilmeye başlandı. Uygulama alanının genişletilmesiyle, İspanyolca, Flemenkçe, Danca ve Portekizce dillerine çevrilmiş sabıka kayıtlarının da e-Devlet üzerinden verilmesi sağlandı. Bu sayede isteyen herkes, bilgisayar, akıllı telefon ve tabletler üzerinden internete girerek, tercüme edilmiş sabıka kayıtlarına ulaşma imkanına kavuştu.
EN ÇOK İNGİLİZCEYE ÇEVRİLMİŞ SABIKA KAYDI ALINDI
Adalet Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; bugüne kadar 675 bin 751 İngilizce, 88 bin 318 Almanca, 42 bin 260 Fransızca, 10 bin 323 İtalyanca, 12 bin 612 İspanyolca, 12 bin 228 Flemenkçe, 7 bin 612 Portekizce ve bin 704 Danca olmak üzere toplam 850 bin 808 yabancı dile çevrilmiş sabıka kaydı alındı.
YURT DIŞI TEMSİLCİLİKLERİNDEN DE ALINABİLİYOR
Adalet Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı arasında yapılan ortak çalışmayla yurt dışında yaşayan vatandaşlara adli sicil belgesi yurt dışı temsilciliklerinden de veriliyor. 8 Temmuz 2019 itibarıyla başlayan hizmet çerçevesinde Almanca, İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca, Flemenkçe, Danca ve Portekizce dillerinde adli sicil kayıtları, vatandaşların talepleri doğrultusunda düzenleniyor.
Yaklaşık 2 yıllık süreçte yurt dışı temsilciliklerinden 38 binin üzerinde sabıka kaydı alındı. Vatandaşlar, yurt dışı temsilciliklerinden 22 bin 984 Türkçe, 7 bin 997 İngilizce, 2 bin 907 Fransızca, 2 bin 372 Almanca, 826 İspanyolca, 715 Portekizce, 146 Flemenkçe, 56 İtalyanca ve 3 Danca dillerinde sabıka kaydını alma imkanına kavuştu.
Öte yandan Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü Tercüme Bürosu ise 2019 yılından bu yana söz konusu 8 dilin haricinde Arapça, Rusça ve Çince dillerinde sabıka kaydı oluşturdu. Bu süreçte 50’si Arapça, 49’u Rusça ve 28’i de Çince olmak üzere toplam 127 sabıka kaydı talep eden ilgili kişilere verildi. (DHA)

Aydın’da yaşayan 72 yaşındaki maket ustası İsmail Erzurumluoğlu, yarım asrı

Erzincan Barosu avukatlarından Av. Tolga Aydemir, Aydın’ın kanayan yarası haline

tvDEN ekranlarında Hazal Bayık’ın sunduğu Sağlık Vakti programının konuğu, Türkiye

tvDEN ekranlarında Hazal Bayık’ın sunduğu Sağlık Vakti programına konuk olan

Aydın’da uzun yıllardır kırtasiye ve şemsiye satışı yapan esnaf Fatih Aydemir,

Aydın Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda yerini alan Ser-Sed Römork, hem üretim

Aydın’ın İncirliova ilçesi Acarlar Mahallesi’nde 17 yıldır havut

Aydın’ın önemli tarım makineleri firmalarından Tuğra Tarım, 13. Uluslararası

Aydın’ın kalbinde yer alan ve yaklaşık 100 yıllık geçmişiyle kentin hafızasını

Aydın Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda yerini alan Aydın Enginar Kooperatifi,

Aydın’da tarım ve hayvancılık sektörünün en önemli buluşmalarından

Geçtiğimiz günlerde Çin’de çocuk istismarcılarına

Aydın’da mantar tüketimine olan ilgi her geçen gün artarken,

Çine Madran Anadolu Lisesi öğrencileri, unutulmaya yüz tutmuş üç

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan salı pazarında vatandaşın ortak gündemi

Son dönemde altın ve gümüş piyasalarında yaşanan hızlı fiyat hareketleri,

Aydın siyasetinde son günlerde dikkat çeken bir isim kulislerde konuşulmaya

Zincir marketlerin hızla çoğaldığı ve küçük esnafın her geçen

Dilge Klinik’in sahibi, medikal estetik ve cilt sağlığı alanında 15 yıllık deneyime

Aydın Büyükşehir Belediyesi, kent trafiğinin en yoğun noktalarından biri

Aydın Emek ve Demokrasi Platformu, 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve “asrın

Aydın’da lezzeti, esnaflığı ve güler yüzüyle yemek sektöründe

Aydın’ın Çine ilçesinde sebze üretimi yapan çiftçiler,

Tüketici Hakem Heyetlerine yapılan başvurular 2025 yılında rekor seviyeye ulaştı.

Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın seçimli Olağan Genel

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çocukları dijital dünyanın

Koçarlı Belediyesi’nin 2026 yılı Şubat ayı olağan meclis toplantısı,

Aydın Marangozlar Keresteciler Kutu ve Benzerleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda

Aydın’da çocukları oyun yoluyla İngilizceyle buluşturmayı amaçlayan

Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Pınardere Mahallesi’nde yaşayan

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Rabia Eser, son günlerde

tvDEN’de yayınlanan Ege’den programının sunucularından, İngilizce ve Dünya













