SON DAKİKA

Aydın 7 büyüklüğünde depreme hazırlanıyor

24 Ocak 2020, Cuma 11:18

     


Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “İlimizde yapılacak olan uluslararası tatbikata İçişleri Bakanımız, belki de Cumhurbaşkanımız katılacak“ dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Aydın İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Başkanlık eden Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Türkiye’de ilk kez yapılacak olan ve 10 farklı ülkenin kurtarma ekibinin de katılacağı 7 büyüklüğündeki depremin tatbikatına Aydın’ın ev sahipliği yapacağını söyledi.

“HİÇ KİMSENİN ETKİLENMEMESİ MÜMKÜN DEĞİL“

Türkiye’de ilk defa uluslararası düzeyde bir AFAD tatbikatı ilimizde yapılacağı için tüm kuruluşlara uyarıda bulunan Vali Köşger, “Bu tatbikata İçişleri Bakanımız belki de Cumhurbaşkanımız da katılacak. Böyle bir durumda hiç kimsenin etkilenmemesi mümkün değil. O nedenle tüm kurum ve kuruluşların nasıl bir tavır alması gerektiği anlaşılacak. Herkes tüm hazırlığını en üst seviyede, ün mükemmel şekilde yapması gerekiyor“ dedi.

“GÖÇ DALGASI ÖNLENMEK İSTENMEKTEDİR“

Ayrıca Vali Köşger, başta ilçe kaymakamları olmak üzere diğer kurum yetkililerine seslenerek, „Malumunuz Suriye’de sıkıntılı bir durum söz konusu. Oradaki davam eden savaş nedeniyle hükümetimizin belirlediği bir politika var. Ülkemize o bölgeden gelebilecek göç dalgasını önlemek ve ülke sınırları dışında onları konuşlandırmak istenmektedir. Bu nedenle Kızılay başta olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşlarımız bir kampanya başlatmak istiyor. Önümüzdeki günlerde bu 6-7 kuruluşumuz bir kampanya başlatacak“ ifadelerini kullandı.

“3 BIN 500 PERSONELİN ÇALIŞMALARA KATILMASI BEKLENMEKTEDİR“

Daha sonra Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ramazan Harman, Aydın 2020 Uluslararası Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) tatbikatı hakkında detaylı bilgilendirme yaptı. İl Müdürü Harman, “Aydın merkezli 7.0 büyüklüğünde bir deprem senaryosu üzerinden Aydın, İzmir, Manisa ve Muğla illerinde eş zamanlı bir deprem tatbikatı gerçekleştirilecektir. Tatbikat, Mart ayı içerisinde gerçekleşecek olup günü ve saati belli değildir. Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatı ile tatbikat icrası başlayacaktır. Manisa ve Muğla illeri 12 saatlik yerel 1. seviye düzeyinde, İzmir 2. Seviyede, Aydın ili de Uluslararası 4. Seviye düzeyinde tatbikatı gerçekleştireceğiz. Tatbikat 3 gün boyunca aralıksız devam edecek. Aydın’a 17 farklı ilden ve 10 farklı ülkeden personel gelip çalışmalara katılacak. 3 bin 500 personelin ilimizdeki çalışmalara katılması beklenmektedir. Aydın’ın Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında 1. Ve 2. Destek illeri olan Manisa ile Muğla 12 saat sonra, Denizli, Uşak, Afyonkarahisar, Burdur ve Balıkesir illeri kesin olarak katılım sağlayacak. İzmir ili de etkilenen il olduğu için Aydın’daki tatbikata gelmeyecek. 17 ilden tatbikata katılacak olan 10 il tatbikat sırasında belirlenecektir. Uluslararası kapsamda katılacak ülkelerin belirlenmesi çalışması Dışişleri Bakanlığı ve AFAD Başkanlık’ın ilgili çalışma grubu tarafından devam etmektedir. Tatbikat il ilgili hiçbir lojistik düzenleme önceden yapılmayacak olup deprem alarmı verildikten sonra tüm çalışmalar gerçekleştirilmeye başlanacaktır. Çadırların kurulumu, elektrik, su, internet, telefon gibi altyapıların hazırlanması, il dışından gelecek personelin tatbikat emri ile birlikte hareket edilecek. Tatbikat kapsamında Efeler, İncirliova ve Koçarlı olmak üzere 3 ilçede saha çalışmaları gerçekleştirilecektir. 1 konuşlanma ve barınma alanı, 1 sahra hastanesi alanı ve 13 enkaz alanı belirlenmiştir” açıklamasında bulundu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler