SON DAKİKA

Postacılar İzmir'de yarıştı

26 Nisan 2019, Cuma 09:33

     


Posta dağıtıcıları, 48. Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edebilmek için İzmir bölge elemelerinde ter döktü.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bu yıl 48'incisi düzenlenecek Balkan Ülkeleri Posta Dağıtıcıları Yürüyüş Yarışması için milli takıma seçilmek isteyen posta dağıtıcıları, İnciraltı Kent Ormanı'ndaki yürüyüş parkurunda yarıştı.

Kayıt yaptırdıktan sonra numaralarını alan dağıtıcılar, ısınma hareketlerini yapıp, startın verilmesinin ardından yürüyüşe başladı.

Yarışmaya Muğla, Aydın ve İzmir'den 7 kadın ve 29 erkek posta dağıtıcısı katıldı. Erkeklerin 10 bin metre, kadınların ise 5 bin metre yürüdüğü yarışlarda bazı sporcular sakatlanarak yarışı erken bıraktı. Türkiye genelinde yapılan seçmeler sonrası önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek yeni bir yarışmayla Türkiye'yi temsil edecek 6 kadın ve 10 erkek belirlenecek.

İzmir'de gerçekleştirilen yarışmanın erkekler kategorisinde Barış Çankır birinci, Hüsnü Eser ikinci, Emre Kaya üçüncü oldu. Kadınlarda ise Fatma Kaya birinciliği, Aycan Küçük ikinciliği, Yağmur Arslan ise üçüncülüğü elde etti.

Yarış öncesi AA muhabirine konuşan PTT İzmir Başmüdürü Şerif Kaçmaz, yarışmanın posta dağıtıcıları arasındaki motivasyonu arttırmak ve sosyal dayanışmayı artırmak amacıyla düzenlendiğini ve PTT iç dinamiğinde bir gelenek olduğunu söyledi. Türkiye'deki posta idaresinin sadece içe dönük bir kurum olmadığını belirten Kaçmaz, şunları kaydetti:

"Balkan ülkelerinde düzenlenen milli takım seviyesindeki yarışlarda yer alarak ülke kültürümüzü ve postane kültürünü diğer ülkelerle paylaşmış oluyoruz. PTT çalışanları yıl boyunca yarışmanın heyecanını yaşıyor. Yarışlar bir bayram havasında geçiyor. Yurt dışındaki yarışlara katılan postacılarımız her yıl ülkemize madalya ile dönüyor. Keyifli bir meslek dayanışması yaşanıyor."

Kadınlarda birinci olan Fatma Kara, yarışmaya eşi erkeklerde üçüncü olan Emre Kaya birlikte katıldığını söyledi.

Spor yapmanın çok güzel ve gurur verici bir aktivite olduğunu belirten Kaya, "Yarışmaya eşimle birlikte katılıyoruz ve elimizden geleni yapıyoruz. Sağlığım yerinde olursa her sene katılıp daha da iyi başarılar elde etmek istiyorum. Hedefim 30 dakikanın altına inip en iyi şekilde İzmir’i temsil edebilmek." dedi.

Erkeklerde birinci gelen Barış Çankır ise yaklaşık 10 yıldır yarışlarına katıldığını ve 8'inci kez birinci olduğunu belirtti.

Yarışmanın iş arkadaşlarıyla kaynaşmak için bir fırsat olduğunu söyleyen Çankır, "Hem beraber hem spor yapıyoruz hem de kaynaşıp keyifli vakit geçiriyoruz. Böyle yarışlarda PTT mensubu olarak PTT'yi temsil ettiğimden dolayı mutluyum." şeklinde konuştu. (AA)







 
Son Eklenen Haberler