SON DAKİKA

Aydın'da Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

29 Ekim 2021, Cuma 14:17

     


Türkiye Cumhuriyet'nin kuruluşunun 98. yıl dönümünde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Aydın ve ilçelerinde de büyük bir coşkuyla kutlandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın’da İstasyon Meydanı'nda düzenlenen törende Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Albay Hakkı Haktan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu üstü açık askeri araca binerek vatandaşların bayramını kutladı.

Aksoy, konuşmasında, Cumhuriyet'in 98. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın gururu içerisinde olduklarını söyleyerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Aziz milletimiz tüm zorluklara göğüs gererek şanlı bir destan yazmıştır. Asırlardır, hürriyetinden ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden asil milletimizin her bir ferdi, milletimizin şahlanışı ve küllerinden yeniden doğuşunun nişanesi olan bu özel günü büyük bir heyecanla idrak etmekte, en samimi duygularla kutlamaktadır. Sevgili gençler, Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş uygarlıklar üzerine çıkarmak ve devletimizin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü sonsuza dek savunmak en büyük amacınız olmalıdır. Yarın bizden devralacağınız bu bayrağı yükseklere taşımalısınız."

Konuşmanın ardından Aksoy, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Program, Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığına bağlı askerlerin gösterisi, halk oyunları ve geçit töreninin ardından sona erdi.

Törene AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, İYİ Parti Aydın Milletvekili Adnan Aydın Sezgin, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, Baro Başkanı Gökhan Bozkurt, Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler