SON DAKİKA

"CHP'nin kendi içinde hesaplaşması lazım"

30 Eylül 2021, Perşembe 12:18

     


Gazeteci Ahmet Gözen, tvDEN ekranlarında hafta içi her akşam izleyiciyle buluşan Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu “Emin Aydın’la Baş Başa” programının konuğu oldu. Gözen, CHP’nin kendi içinde hesaplaşması lazım. Özellikle de Aydın’da" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Yenipazar'da doğup büyüdüğünü belirten Gözen, “Ben ilkokuldan sonra İstanbul’a gittim. Ben gençlere şunu söylüyorum, kumbaranızda para değil dost biriktirin. Benim çok sağlam dostlarım var. Zaman zaman bu dostlarından ihanet uğramıyor musun dersen önemli değil. Yunus’un çok güzel bir sözü var, Allah’ım ben seni niye seviyorum biliyor musun insanı yarattığın için diyor. Yaradandan ötürü insanı seviyorum diyor. İnsan denilen mahlukat çok değerli bir varlık. Ben vefalı adamım. Hiçbir zaman hiç kimseye vefasızlık yapmadım. Aydın Vakfı’nı kurduk İstanbul’da Ünal abi ile. Çok emeğimiz var orayla ilgili de. Mesela şu anda beni Çin Guangzhou’dan Aytekin Göksel diye bir kardeşim izliyor. Singapur’dan Hülya Üçer izliyor. Amerika’dan Tercan Yadık izliyor. Genç arkadaşlarıma hep şunu söylüyorum, dostlarınıza ihanet etmeyin” dedi.

“GİTMEDİĞİM DAĞ, KÖY, OVA YOK”

Gözen, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bedrettin abinin (Bedrettin Dalan) kontrolünde olduğu dönemde Vehbi amcanın (Vehbi Koç) da bir sürü olayları var. Biz o arada Haliç’i yıkıyoruz bir sürü olaylar var. Ben sendikacılık dönemimden Vehbi amcaya çok düşmanım tabi ama ben de inşaatlara başladıktan sonra bir sürü hikayeler oldu. Vehbi amcaya bir gün dedim ki, sen ne değişik adamsın, senin aleyhinde yazan da var lehinde yazan da var bu nasıl iş? Lehimde ve aleyhimde konuşulmadığı gün ben ölmüşüm demektir dedi. Son zamanlarda gündem olduğumu veya bu konuyla ilgili çok dikkat çektiğimi söyledin. Bir yeri eğer yaşamak istiyorsan o yerdeki o insanların sıkıntılarını görmek istiyorsan o şehirde yaşayacaksın. Aydın’da yaşamaya başlayınca ben yazımın formatını değiştirdim. Son 3-4 senedir her gelişimde 60-70 bin kilometre dolaşıyorum. Gitmediğim dağ, köy, ova yok. Bir de yörük olduğum için dağ köylerine daha çok gidiyorum. Halkın sıkıntılarını şu anda Aydın’da bir siz varsınız bir de biz varız. Aydınpost olarak biz de dolaşıyoruz çarşı Pazar sizi de en ücra noktalarda görüyorum. Sizin zaman zaman arabalarınızın camları kırılıyor, tehditlere uğruyorsunuz. Bir de bu son dönemde son derece ahlaksızca bir trol örgütü yaratıldı. Bu trol örgütleri eğer siz herhangi bir kişi hakkında bir şey yazıyorsanız kıyametler kopuyor. Bunun çok canlı misali Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel” dedi.

“BİR TAKIM İDDİALAR VAR”

Gözen, “Toplum tekdüze haberi sevmiyor. Perdenin diğer tarafında neler oluyor onu görmek istiyor. Şimdi bir takım iddialar var. Ben bunları kendi düşüncem olarak yazarsam o zaman kendim tara olmuş olurum. Deniliyor ki Kuşadası Belediyesi 750 bin ton mıcır aldı. Bunu Behçet Alp iddia ediyor. Bunu dile getiriyoruz Behçet Alp’in ağzından. Behçet Alp diyor ki çevreyolu karayollarına ait olmak durumundayken Ömer Günel buraya bilmem kaç trilyon para harcadı, bun da bilmem kime verdi. Biz saha araştırması da yapıyoruz acaba Behçet Alp doğru söylüyor mu diye. Bir bakıyoruz ki Kuşadası’nda bunların hepsi konuşuluyor. Basın Ahlak Yasası’nın birinci maddesi şudur, hakkında konuştuğunuz insana söz vereceksiniz. Bülent Tezcan hakkında Behçet Alp suçlamalarda bulundu, Bülent Tezcan’ın kızı beni aradı. Behçet Alp’in söylediklerinin hepsi yalan dedi. O zaman bir açıklama gönder ya da seninle bir röportaj yapayım dedim. Babama sorayım dedi Bülent Bey beni aradı. Siz dürüst bir gazetecisiniz, röportaj yapmak şimdi uygun olmaz biz size açıklama gönderelim yayınlar mısınız dedi. Başımın üstüne. Etik olan bu değil mi? Peki Ömer Günel kardeşim ki onu hiç kimse tanımazken ben 4 kere yazı yazdım. Bunun üzerine Kuşadası’nda Belediye Başkanı adayı Ömer Günel değildi, Özlem Çerçioğlu kız kardeşimin adayı Evrim Karakoz'du. Ben bunları söylerken iyiyim de Behçet Alp’in ve Kuşadası halkının beyninin arkasında düşündüklerini röportajını yazdığım zaman suçlu mu oluyorum?” ifadesini kullandı.

“CHP’NİN KENDİ İÇİNDE HESAPLAŞMASI LAZIM”

Gözen, “Cumhuriyet Halk Partisi basını koruyor mu Aydın’da? Aydın Merkez İlçe Başkanı bir kardeşimiz İsmet Sezgin ile ilgili Deniz Gezmiş’in idamının altında İsmet Sezgin’in imzası vardır diyerekten bir tweet attı onu çok ağır bir şekilde suçladı. Ben de oturdum buna bir yazı yazdım. Biliyor musun ben ne ceza aldım? Bir buçuk milyar lira eski parayla tazminat parası ödemek durumunda kaldım. CHP’lilere yakışıyor mu? Ki o İsmet Sezgin o arkadaşımın babasına, dayısına, abisine burada makam verdi. CHP’nin son zamanlarda uyguladığı özellikle sana da uyguladılar. tvDEN’e uygulanan basınç az buz basınç değil. Yine ayakta kaldınız sizi ayrıca kutluyorum. CHP’nin kendi içinde hesaplaşması lazım. Özellikle Aydın’da. Tabi benim de Genel Merkez’de gücüm olduğu için CHP içinde Kemal Bey’e bizzat kendim söyledim. CHP bu çifte standart davranışını değiştirmeli. Bunu değiştirmediği takdirde inanılırlığı yok. Şikayet ettiği insanlar bugün Tayyip Bey için yandaş medya yarattı diyor. Aydın’da yandaş medya yok mu var. Hem de öyle bir var ki bu arkadaşlara stüdyo yapıyorlar, paralar aktarılıyor. Onlar kendilerini biliyorlar. O trollerin kim olduğunu hepimiz biliyoruz. Ben Aydın Gazeteciler Cemiyeti Denetim Kurulu Başkanıyım. Bütün bilgiler akıyor bize. O arkadaşlar üzerinden bize saldırmalar oluyor. Ama biz kendi internet sayfamızda tarafsız olarak her bilgiyi aktarıyoruz. Aydın’da yandaş medya var. Aksini iddia eden konuşsun çıksın karşıma” dedi.

“AYDIN HALKININ BASIN OLARAK VİCDANIYIZ”

Gözen, “Biz Aydın halkının basın olarak vicdanıyız, sesiyiz. Kimseden korkumuz yok. Hatta bugün bir şey dikkatimi çekti. Gencay Çakıcı beni ziyaret gelmiş buraya. Benim ülkücü kardeşim geçmişten. Vay efendim Gencay Çakıcı seni niye ziyaret etti. Onlara mı soracağım? Bundan 8 ay önce Aydın’ı yönetenlerden bir tanesine arkama takipçi koyuyorsunuz onları çekin arkamdan dedim. Bana dedi ki o önemli kişi, ispat eder misin. Bacağını kırıp sana gönderirim dedim. Bakın tvDEN’e çıkarken papyonumla çıktım. Atatürk bu tür önemli konuşmalarında, toplantılarında mutlaka papyonuyla çıkardı. Benim kırmızı çizgilerimden birisi Atatürk’tür. Hatta bununla ilgili olaraktan Mustafa Çezik Denge Gazetesi’nde ben yazarken, eleştirirken, papyonlu Ahmet Gözen diye alay etmiştir. Atatürk’ü örnek alın, Atatürk’ün yaşam biçimini seçin, Atatürk’ün laikliğini savunun, onun ilke ve inkilaplarına devam edin. (ELİF DUMANOĞLU)







 
Son Eklenen Haberler