SON DAKİKA

Gurbetçinin Sosyal Güvenlik Rehberi çıktı

2 Ağustos 2019, Cuma 19:20

     


Yurt Dışı Emeklilik ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Fuat Tütüncüoğlu, gurbetçiye klavuz olacak "Yurtdışı Borçlanma Yurtdışı Emeklilik" kitabını okurlarıyla buluşturdu. Kitapta ağırlık olarak 5510 ve 3201 sayılı gurbetçilerin emeklilik yasaları incelendi.

Dorlion Yayınlarından çıkan ve gurbetçilere sosyal güvenlikte rehber olacak kitap 260 sayfa olup merak edilen yüzlerce soruya yanıt veriyor. İşveren ve güç verenler için hazırlanan “ Benim Sosyal Güvenliğim” kitabının da yazarı olan Fuat Tütüncüoğlu, "Gurbetçi yurttaşlarımız için hazırlanan bu çalışma; hazırlayanın iş mevzuatı, sosyal güvenlik mevzuatı alanında bugüne kadar çok sayıda gazete, dergi ve internet sitelerinde kaleme aldığım makalelerle pratik bilgiler sundum. Kitabımda sosyal güvenlik alanındaki üstatların yazı ve makalelerinden faydalanılmıştır. Kitapta ağırlık olarak 5510 ve 3201 sayılı Yurtdışı Borçlanma ve Yurtdışı Emeklilik yasaları incelenmiştir. Ülke ülke yurt dışında bulunan yurttaşlarımızın sosyal güvenlikleri; sözleşmeli ve sözleşmesiz ülkelerde çalışan gurbetçilerimizin nelere dikkat etmesi gerektiği ayrıntılı olarak ifade edilmiştir" dedi.

FUAT TÜTÜNCÜOĞLU KİMDİR?

1989 yılından bu yana Sosyal Güvenlik uzmanı olarak çalışan Fuat Tütüncüoğlu, bir dönem Sosyal Güvenlik Müşavirleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Birçok gazete ve dergide makalesi yer alan Tütüncüoğlu aynı zamanda tvDEN’de İşten Güçten programını hazırlayıp sunmakta. Denge Gazetesi yazarı, evli ve 2 çocuk babası. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler