SON DAKİKA

İmza gününde okurlarıyla buluştu

4 Kasım 2018, Pazar 20:32

     


Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. Atila Yüksel, okurlarıyla buluştu. Fent, Babamın Mevsimleri ve Geçit kitaplarıyla bilinen Yüksel, çıkardığı iki yeni kitabının imza gününü Forum Aydın’da gerçekleştirdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İlk kitabı olan “Geçit Ben Kaybolmadan Önce” kitabının ardından bu yıl iki yeni kitap çıkaran Akademisyen ve Yazar Prof. Dr. Atila Yüksel, Forum Aydın’da okurlarıyla buluştu. 2017 yılında çıkardığı “Geçit Ben Kaybolmadan Önce” kitabının ardından Fent ve Babamın Mevsimleri kitaplarını çıkaran Yüksel, kitapları hakkında “3 yıl içerisinde 3 tane kitap çıkardım. Bunlardan bir tanesi Geçit Ben Kaybolmadan Önce, bu kitabımı çıkardıktan sonra diğer kitaplarımı da çıkarmak için üniversiteden izin aldım. Geçit daha ziyade insan olma serüveni yaşayan ama gelenekler içerisinde sıkışmış Rıza denen ana karakter ve yaşadıkları çerçevesinde kurgulanmış bir kitap. İkinci kitap Babamın Mevsimleri. Bu kitabı çok önemsiyorum. Zannedersem Türkiye’de babasıyla sorunu olmayan yok. Babanın en az anne kadar önemli olduğunu, babanın anneyi nasıl tamamladığını, babayla birlikte çocuğun hayatında neler olabileceğini dört karakterin biyolojik babayı arayan macerasının peşinde çevresinde yoğun duygular ve şaşırtıcı okuyucu açısından sürprizlerle dolu bir roman haline geldi. Etkili bir babalığın haykırışları var. Üçüncü romanım ise Fent. Fent'de aslında Türkiye’nin çok yabancı olmadığı bir konu ismi çarpıcı geliyor. Fent ayak oyunu teriminin boksta kullanılan bir hali drama üçgeninde var olan insanların, kadınların ve erkeklerin bir an için sahneye gelip ayrıldığı bir üçgeni anlatıyor. Yani burada bir zalim var bir kurban var. Zalimin kurbana yapmış olduğu etkisi ve tesiri çok yüksek olan müdahalenin kurtarıcısı var ama burada roller her zaman değişiyor. Özellikle ele aldığım alan akademide meydana gelen mobbingleri ki bana göre Türkiye’de işlenen en kusursuz cinayetler bu mobbingler bunları ele alan bir kitap umarım üniversitelerde yeni açılan mobbing derslerinde bu kitabı da önerirler” dedi.

3 yılda 3 kitap çıkaran yüksel 4. kitabın da yolda olduğu müjdesini veren Yüksel, “Geçit hayallerimle ilgili olan bir kitaptı, babamın mevsimleri iyi bir baba olmaya çalışırken yaşadığım bana ait olanlar ile ilgili bir kitabımdı. Fent ise hissettiklerimle ilgiliydi. Bundan sonraki 4. kitabım Alfa Kadınlar olarak şuanda tasarımı bitti. Alfa kadınlar da çok çarpıcı bir kitap olacak. Çünkü alfa anlam olarak tüm zorluklara göğüs gerebilen ve dönüştürebilen kadın anlamında ve Türkiye’de zannedersem 40 milyon kadın var” dedi.

2017’de de ilk kitabını çıkardığında imza gününü yaptığı Forum Aydın’da diğer iki kitabının da imza gününü yapmasına vesile olan Forum Aydın alışveriş merkezi müdürü Ezgi Çubukçu’da kitabıyla imza almaya gelen okurlarından biriydi. Çubukçu, ikinci kez Atila Yüksel’i ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ve Forum Aydın’da yılbaşı hazırlıklarının başladığını, farklı sürprizlerin de olacağını duyurdu. (BUKET KÖSE)







 
Son Eklenen Haberler