SON DAKİKA

Atatürk'ün fotoğrafçısı Ethem Tem'in fotoğrafları sergilendi

8 Eylül 2018, Cumartesi 10:30

     


Manisa'nın Turgutlu ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümünde, Atatürk'ün fotoğrafçısı Ethem Tem'in özel koleksiyonundan fotoğraflar sergilendi. Ayrıca sergide, Ethem Tem Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren eserler de beğeniye sunuldu.

 

Turgutlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıldönümü için Turgutlu Belediyesi Kültür Merkezi'nde sergi açıldı. Atatürk'ün fotoğrafçısı Ethem Tem'in özel koleksiyonundan fotoğraflar ile Ethem Tem Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda dereceye giren eserler, sergide beğeniye sunuldu. Kaymakam Uğur Turan, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Garnizon Komutanı Personel Albay Kenan Peşternik, Turgutlu Belediye Başkanı MHP'li Turgay Şirin, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Muhammed Evren, Atatürkçü Düşünce Derneği Turgutlu Şubesi Başkanı Mehmet Halıcıoğlu, siyasi parti ilçe başkanları, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri, bürokratlar ve vatandaşlar serginin açılışına katıldı.

 

Serginin açılış konuşmasını yapan Başkan Şirin, Afyonkarahisar'dan Turgutlu'ya uzun bir yolculukla gelen fotoğrafların birbirinden özel kıymetli eserler olduğunun altını çizerek, "Elbette Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğraflarını çekmek gibi çok özel bir vazifeyi yerine getirerek, kendi objektifinden bu neslimize Gazimizin hatıralarını ulaştıran Rahmetli Ethem Tem'i saygıyla ve minnetle anıyoruz. Bugüne daha da anlam katan eserleri görmemizin yanı sıra Ethem Tem Ulusal Fotoğraf Yarışması'nda da dereceye giren fotoğrafları görme imkanı bulduk. Kurtuluş mücadelesinin en önemli topraklarından Afyonkarahisar'a, Afyonkarahisar Belediyesi'ne ve ADD Şubesi'ne de ayrıca teşekkür ediyor, emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

 

Yoğun katılımın olduğu sergide eserler tek tek incelenirken, etkinlik kültür merkezi içerisinde gerçekleştirilen kokteyle sona erdi. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler