SON DAKİKA

Yörük kültürünü yaşatan şölen

3 Eylül 2018, Pazartesi 18:32

     


Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarılması ve yaşatılmasını sağlamak amacıyla düzenlediği Yörük şöleni, yoğun katılımla gerçekleştirildi. Çadırların kurulduğu ve Yörük yaşantısının katılımcılara tanıtıldığı şölen, renkli görüntülere sahne oldu.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünün gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla kentte faaliyet gösteren Denizli Yörükleri Derneği ile birlikte Yörük şöleni düzenledi. Cankurtaran Milli Parkı Piknik Alanı içerisinde düzenlenen şölene; Denizli Milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök, ilçe belediye başkanları, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mehteran eşliğinde kortej yürüyüşüyle başlayan şölende, Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu gösterileri yer aldı. Keşkek ve pilav ikramları yapılan programda, Büyükşehir Belediye Konservatuarı sanatçısı Hakan Eyiden, Işıl Koç, Hasan Başkaya, Ozan Nihat ve Hüseyin Özdemir sahne aldı. Yörük çadırlarının kurularak katılımcılara Yörük kültürünün anlatıldığı şenlikte, vatandaşlar gönüllerince eğlendi.

"KÜLTÜRÜMÜZE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, şölenin düzenlenmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Binlerce yıldır yürümeyi yaşam biçimi haline getiren ve her coğrafyada ayrı izler bırakan bu vatanın has evlatları Yörük Türkler olarak örfümüze, kültürümüze sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci ise, Yörük kültürünün Türk milleti açısından büyük bir öneme sahip olduğunu kaydederek, "Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde, derneğimizle çok güzel bir başlangıç yaptık. Dünya durduğu sürece bu etkinliği devam ettirmek istiyoruz. Emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a ve şölenimize katılan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler