2026 gelinlik modası şekilleniyor
10 Şubat 2026, Salı 23:39| Tweet | ||
|
||
2026 düğün sezonu yaklaşırken gelinlik sektöründe yeni trendler de netleşmeye başladı. Aydın’da iki mağazası bulunan ve sektörde uzun yıllardır hizmet veren Semi Ergen, yeni sezon gelinlik modellerinden kına kıyafetlerine, satışların seyrinden gelin adaylarının tercihlerine kadar merak edilenleri anlattı. Ekonomik koşulların etkisinin hissedildiği bu dönemde, gelin adaylarının hem estetik hem de bütçe odaklı tercihler yaptığı görülüyor.
2026 MODELLERİ VİTRİNLERDE
Semi Ergen, 2026 yılına ait gelinlik modellerinin satışa çıktığını belirterek, gelinlik modasının yaklaşık 9-10 ay önceden şekillendiğine dikkat çekti. Bu sezon özellikle açık gelinliklerde belirgin bir yön değişimi yaşandığını ifade eden Ergen, uzun süredir geri planda kalan Lez Dantel ve Fransız dantelin yeniden öne çıktığını söyledi.
Tül detaylarının hâlâ tercih edildiğini ancak sade ve şık tasarımların da ciddi bir talep gördüğünü vurgulayan Ergen, saten gelinliklerin 2026’nın en revaçta ürünleri arasında yer aldığını dile getirdi.
TESETTÜR GELİNLİKLERDE TAŞ VE APARAT ÖNE ÇIKIYOR
Tesettür gelinliklerde ise farklı bir eğilim göze çarpıyor. Ön aparatlı modellerin daha çok tercih edildiğini aktaran Semi Ergen, taş baskı ve taşlı dantelli gelinliklerin bu alanda ön plana çıktığını söyledi.
Bununla birlikte Lez Dantel’in tesettürlü modellerde de belli bir kesim tarafından tercih edilmeye devam ettiğini belirten Ergen, bu dönüşün sektörde önemli bir değişimi işaret ettiğini ifade etti.
LEZ DANTEL YENİDEN SAHNEDE
2025 yılına kıyasla çok keskin değişiklikler olmasa da Lez Dantel’in geri dönüşünün dikkat çekici olduğunu söyleyen Ergen, bu kumaşın uzun yıllar gözden düştüğünü ancak 2026 ile birlikte yeniden popüler hale geldiğini belirtti. Bu dönüşün, gelinlik modasında nostaljik ama modern bir çizginin benimsendiğini gösterdiğini ifade etti.
GELİN TERCİHLERİNE MESLEK VE YAŞAM TARZI ETKİSİ
Gelinlik tercihlerinin tamamen göreceli olduğunu vurgulayan Semi Ergen, şehir merkezindeki müşterilerle kırsaldan gelen müşterilerin beklentilerinin farklılaştığını söyledi.
Özellikle öğretmenler ve hemşireler gibi meslek gruplarının daha sade ve zarif modelleri tercih ettiğini belirten Ergen, daha gösterişli ve kabarık gelinlikleri tercih eden farklı bir müşteri kitlesinin de olduğunu dile getirdi.
KINA KIYAFETLERİ ARTIK BAŞROLDE
Son yıllarda kına organizasyonlarının öneminin arttığını belirten Semi Ergen, kına kıyafetlerinin gelin adayları için vazgeçilmez hale geldiğini söyledi. Eskiden kısa süreli giyilen sade kıyafetlerin yerini artık görkemli tasarımların aldığını ifade eden Ergen, kına girişleri için kaftan ve bindallıların ciddi bir ağırlık kazandığını aktardı.
Balık kesim, renkli kına kıyafetlerinin hem tesettürlü hem de açık modellerde öne çıktığını belirten Ergen, bu ürünlerin artık nişanlıktan çok kına gecelerinde kullanıldığını dile getirdi.
SATIŞLAR ERKEN BAŞLADI
2026 düğünleri için satışların yılbaşından önce başladığını belirten Semi Ergen, bunun en önemli nedeninin fiyat artışı beklentisi olduğunu söyledi. Asgari ücret ve genel maliyet artışlarının fiyatlara yansıyacağını öngören gelin adaylarının, imkânı olanların erken alıma yöneldiğini ifade etti.
Ekonomik şartların satışları etkilediğini kabul eden Ergen, buna rağmen kapora ile fiyat sabitleme yönteminin daha fazla tercih edildiğini ve satışların tüm zorluklara rağmen devam ettiğini sözlerine ekledi.
2026 GELİNLERİNE MESAJ
Semi Ergen, 2026’da evlenecek gelin adaylarına seslenerek, tercihlerin tamamen kişisel olduğunu vurguladı. Mağazalarında geniş ürün yelpazesi bulunduğunu ifade eden Ergen, gelen her müşteriye en iyi şekilde yardımcı olmaya hazır olduklarını belirtti.
Yeni sezonda hem sadelik hem de ihtişam arayan gelin adayları için 2026’nın oldukça zengin seçenekler sunduğu görülüyor.
HABER VİDEOLARI

Aydın’ın Efeler ilçesinde park ettiği tırında kahvaltı hazırlayan 46

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, kamuoyunda tartışma oluşturan “1 liralık

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ve CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer,

Aydın’da farklı sanat dallarında hazırlanan el emeği eserler, sanatseverlerin

Kadınların ekonomik hayatta daha aktif rol almasını hedefleyen “Kadın Gücüyle

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde

Türkiye’nin gündemine oturan kıtalararası balistik füze “Yıldırımhan”

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı, tiyatro dünyasının

Aydın’ın Efeler ilçesinde petshop işletmecisi Gökay Başar ile kedi

Pazarlarda domates fiyatları günden güne yükselirken, esnaf artışın

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Hacıhamzalar Mahallesi’nde

RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Gündoğan, Telif Hakları Genel Müdürü Erkin

Aydın Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (AYESOB) Başkan Adayı Semih Özmeriç,

Aydın’ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren Medinova Hastanesi’nde

Aydın'ın Çine ilçesinde uzun yıllara dayanan kasaplık tecrübesiyle

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu kapsamında düzenlenen 61. yılın 2.

Kahve sektörünün son yıllarda hızla büyümesiyle birlikte

Sağlık alanında bilinçlendirmeye yönelik önemli konuların ele alındığı

Forum Aydın AVM’nin katkılarıyla hazırlanan “Uzmanına Sor” programında

Aydın’ın Efeler ilçesinde 18 yıldır esnaflık yapan oto boya ustası Yakup

Aydın’ın Çine ilçesinde çocuklar ile ailelerin birlikte

Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı’nda baharın habercisi

Aydın Ticaret Odası’nda, kadınlara yönelik farkındalık ve dönüşüm

Aydın’ın Efeler ilçesinde kurulan Salı Pazarı, havaların ısınmasıyla

Kahramanmaraş’ta yaşanan silahlı okul saldırısı, Türkiye genelinde eğitim

Forum Aydın AVM’nin katkılarıyla hazırlanan “Uzmanına Sor” programında,

Aydın’da depreme dayanıksız olduğu için yıkılan huzurevinin yerine inşa

Kahramanmaraş’ta yaşanan elim olayın ardından uzmanlar, çocuk ve ergen

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Ege Kariyer

Son yıllarda teknoloji evlerin vazgeçilmezi haline geldi. Özellikle robot

Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkan Adayı Semih Özmeriç,

Aydın’ın Efeler ilçesinde 2005 yılından bu yana saatçilik yapan

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Ege

Aydın’da toplu taşıma ücretlerine yüzde 50 zam yapılmasına yönelik

Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkan Adayı Semih Özmeriç,

Aydın merkezli geliştirilen yerli robot teknolojisi, hayvan beslemede verimi artırdı.







