SON DAKİKA

Efes Antik Kenti'nin tarihi dokusunda konser

13 Eylül 2018, Perşembe 10:59

     


İzmir'in Selçuk ilçesinde bu yıl ilki gerçekleştirilen Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, gala konseriyle sürdü. Festivalin ikinci etkinliği olan konser, Efes Antik Kenti'nin tarihi atmosferinde gerçekleşti.

Efes Antik Kenti'nin tarihi atmosferinde bu yıl festival olarak düzenlenen 1. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, devam ediyor. İlk etkinliği 'Zorba' balesi olan festivalin gala konserinde; Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü de olan Türk tenor Murat Karahan, İspanyol soprano Carmen Solis, Rus mezzosoprano Yulia Mazurova ve Türk bas-bariton Burak Bilgili, opera tarihinin en çok bilinen eserlerini seslendirdi.

Selçuk Belediyesi'nin katkıları ve Selçuk Belediye Başkanı AK Partili Dahi Zeynel Bakıcı'nın çabalarıyla yapılan festivaldeki konseri, İtalyan şef Alberto Veronesi yönetti. İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası eşliğinde sunulan konserde; Puccini, Verdi, Rossini, Bizet, Saint-Saens ve Ahmed Adnan Saygun'un çeşitli eserlerinden aryalar ve düetler dinleyicilerle buluştu. Konserin sonunda seslendirilen 'İzmir'in Kavakları Türküsü' beğeni topladı. Başkan Bakıcı ile ilçe protokolünün de aralarında bulunduğu binlerce sanatsever, keyifli bir gece yaşadı.

İZBAN'DAN EK SEFER

Festival, 14 Eylül Cuma günü saat 21.00'de, Türk ve konuk yabancı solistlerin rol alacağı, Puccini'nin ölümsüz eseri 'Tosca' operası ile devam edecek. Festivalin son gösterisi ise 18 Eylül Salı günü saat 21.00'de sunulacak 'Carmina Burana' balesi olacak. İzmirli sanatseverlerin ulaşımları için İZBAN tarafından Selçuk'tan İzmir'e ek tren seferleri konulduğu belirtildi. Festival biletlerinin tam 40 TL, öğrenci 20 TL, grup indirimli '50 adet ve üzeri talepler için' 25 TL olduğu kaydedildi. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler