SON DAKİKA

Aydın'a Peru'dan gelin geldi

29 Ekim 2018, Pazartesi 20:23

     


Aydın Germencik'e gelin gelen Perulu Gavi Del Pilar Fret ile Hakan Akar'ın düğünleri Türk geleneklerine göre yapıldı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Sosyal medya üzerinden geçen yıl Perulu Gavi Del Pilar Fret ile tanışan Hakan Akar, arkadaşlıklarının ilerlemesinin ardından evlenmeye karar verdi.

Fret ile geçen ay resmi nikah kıyan Akar, Türk geleneklerine göre de bir düğün yaptı. Renkli görüntülerin oluştuğu düğünde Perulu gelin, yöresel oyunlara eşlik etti.

Açıklamada bulunan elektrik tesisatçısı Akar, çocuk psikiyatrı uzmanı olan eşinin daha önce Türkiye'ye hiç gelmediğini, 1 yıllık görüşmelerinin ardından Türkiye'ye ilk gelişinde evlenmeye karar verdiklerini söyledi.

Ailesinden çekindiği için onlara durumdan hiç bahsetmediğini aktaran Akar, "Ona 'Beni seviyorsan çık gel' dedim. Gelmeyede bilirdi ama bir cesaret herhalde çıkıp geldi. O kadar uzak bir ülkeden benim için beni sevdiği için geldi. Türkiye'ye geldiğinde ailemin yanına götürdüm ve evleneceğimi söyledim. Önce çok şaşırdılar ama daha sonra kabullendiler ve onu çok sevdiler." dedi.

Eşinin ve kendisinin çok az İngilizce bildiğini anlatan Akar, genelde sözlük yardımıyla iletişim kurduklarını, işten kalan zamanında eşine Türkçe öğreteceğini söyledi.

Fret ise Akar'ı çok sevdiği için her şeyi göze alıp Türkiye'ye geldiğini, düğüne ailesinin gelemediğini, bundan sonraki süreçte ailelerin de tanışacağını belirtti. (AA)







 
Son Eklenen Haberler