SON DAKİKA

Lazer Epilasyon nedir?

8 Şubat 2019, Cuma 20:34

     


Son dönemlerde birçok kadının istenmeyen tüylerden kurtulmak için yaptırdığı Lazer Epilasyon uygulamasını Epila Güzellik Merkezi'nin sahibi Güzellik Uzmanı Mürşide Sağlam anlattı. Uygulamanın güvenilir yerlerde yapılması gerektiğine dikkat çeken Sağlam, "Uygulamayı yaptıracak olan kişiler, uzman kişiler tarafından yapılmasına dikkat etmeli." dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Epila Güzellik Merkezi'nin sahibi Güzellik Uzmanı Mürşide Sağlam, birçok kişinin istenmeyen tüylerden kurtulmak için başvurduğu Lazer Epilasyon uygulamasını anlattı. Uygulamayı yaparken Avrupa Birliği’nin yüksek standartlarına uygun ve son sistem teknolojiye sahip buz etkili, safir başlıklı, ütüleme sistem Diode Lazer Epilasyon Cihazı'nı kullandıklarını söyleyen Sağlam, "Salonumuzda kullanılan lazer epilasyon cihazı, her cilt tipinde etkili, yüksek hızda ve kısa süren seanslara imkân tanıyan, epilasyonda 'Altın Standart olarak tanımlanan 810 nm dalga boyuna sahiptir. Geniş spot alanına sahip Diode Lazer Cihazımız, yalnızca seans süresini kısaltmakla kalmaz aynı zamanda lazer ışınlarının cilde daha iyi nüfuz etmesini sağlar. Diode ütüleme lazer cihazımız, hem hava hem de su soğutmalı olarak kullanılabilen teknolojiye sahiptir." dedi.

UYGULAMA ACILI MI?

Birçok kişinin uygulamanın acılı olduğu düşüncesine kapıldığını söyleyen Sağlam, "Epilasyon sırasında sinek ısırığı şeklinde bir acı duyulur. Saniyede 10-20 seri atış yapan başlık ile uygulama elbise ütüleme gibi yapılır ve aynı bölge üzerinden 4-6 defa atış yapılarak hızlıca geçilir. Ütüleme teknolojine sahip diode lazer cihazımızla, işlemlerimiz oldukça konforlu olup, herhangi bir yanık riski bulunmaz." diye konuştu.

SONUÇ NE KADAR SÜREDE ALINIR?

Epilasyonun sonuç verme oranının yüzde 80 olduğuna dikkat çeken Sağlam, "Lazer epilasyonda ten rengi ne kadar açık ve kıl rengi ne kadar koyu olursa sonuç da o derece iyi olacaktır. Bundan dolayı ten rengi koyulaştıkça ve kıl rengi açıldıkça seans süresinin uzaması kaçınılmazdır. Seans süresinin etkileyen diğer faktör ise uygulama yapılan bölgedir. Örneğin cildin ince ve beyaz, kılların da koyu renk olduğu koltuk altında seans süresi daha kısa olmakla birlikte kol ve bacak gibi bölgelerde daha uzundur. Epilasyonda seans sayısı kişinin hormonal yapısı ile de değişebilir. Bazı insanların kılları dışarıdan siyah gözükmesine rağmen aslında kıl kökü beyazdır ki, lazer ışığı kıl kökünü göremez. Böyle durumlarda seans süresi daha da uzar veya kısmen sonuç alınamaz." diye konuştu.

LAZER KİMLERE UYGULANAMAZ?

Lazer Epilasyonun bazı kişilere uygulanamadığını belirten Sağlam, "Küçük yaşta olup kıl yapısı gelişimini tamamlamamış kişiler, hepatit-B hastaları,hamileler, cilt ve deri hastalığı bulunan kişilere lazer uygulaması yapılamaz." dedi.

ÖNCESİ VE SONRASI NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Uygulama yapılmadan önce ve sonra lazer yaptıracak kişilerin dikkat etmesi gereken unsurlara değinen Sağlam, "Lazer yaptıracak kişileri kıl ve tüyleri köklerinden koparacak uygulamalardan kaçınılmalıdır. Bu yöntemler kıl köklerini incelterek kılların lazere duyarlılığını azaltmaktadır. Şayet bu uygulamalar yapıldı ise 3 hafta ara vererek sonrasında tedaviye başlanmalıdır. Uygulama öncesi güneş banyosu bilhassa solaryumdan kaçınılmalıdır. Tedaviye 2-3 gün sonra başlanmalıdır. Kıllar makas veya traş bıçağı yardımı ile kısaltılmalıdır. Son altı ay içerisinde “Roaccutane” adlı sivilce ilacın kullanılmamış olması gerekir. Uygulamadan sonra ise, birkaç hafta güneş ışığı ve solaryuma maruz kalınmamalı, güneş ışığından kaçınmak mümkün değilse de yüksek faktörlü güneş koruyucu kremler kullanılmalıdır. Duş alırken suyun fazla sıcak olmamasına dikkat edilmeli, bünyenin dayanabileceği en ılık sıcaklık seçilmelidir. Lazer epilasyon yapılmış bölgelerde kese, peeling gibi cildi tahriş edecek uygulamalardan kaçınılmalıdır" dedi.

"MERDİVEN ALTI YERLERDE YAPILMAMALI"

Lazer Epilasyon işleminde güvenliğin çok önemli olduğuna dikkat çeken Sağlam, "Uygulama alanında uzman, deneyimli ve özel olarak eğitilmiş kişiler tarafından yapılmalıdır. Uygunsuz durumlarla karşılaşmamak için doğru merkez ve polikliniklerde işlem alınmalı, ucuz fiyat ve garanti veren, merdiven altı yerler tercih edilmemelidir." diye konuştu. (DUYGU DİLEK)







 
Son Eklenen Haberler