SON DAKİKA

Buca'ya suda doğum ünitesi

10 Ağustos 2018, Cuma 17:40

     


İzmir'deki Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde 'Suda Doğum Ünitesi' ile küçük müdahale birimi, tadilatı yapılan ameliyathane ve doğumhane üniteleri törenle hizmete açıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından normal doğumu teşvik etmek amacıyla planlanan ve hayata geçirilen Hidroterapi Eşliğinde Travay (HET) pilot çalışması kapsamında Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde tam donanımlı 'Suda Doğum Ünitesi' hizmete sunuldu. Açılış törenine AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, İl Sağlık Müdürlüğü hizmet başkanları, başkan yardımcıları, Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökhan Tosun, sağlık yöneticileri, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

İzmir'de 25 bin sağlık personeliyle kaliteli sağlık hizmeti sunulduğunu belirten İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, "Devletimizin imkanlarıyla hayırseverlerimizin bağışlarıyla hastanelerimizi yeniliyoruz. Kadınlarımız daha sağlıklı olsun, normal doğum yapsınlar diye Devletimizin desteğiyle Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanemizde; suda doğum ünitesi, küçük müdahale birimi, tadilatı yapılan ameliyathane ve doğumhane ünitelerimizi hizmete sunuyoruz. Açılışını yapacağımız tüm birimlerin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Suda Doğum Ünitesiyle anne adaylarının çok daha konforlu bir doğum gerçekleştirebileceklerini belirten Buca Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Gökhan Tosun, bu yöntemle normal doğum tercihinin artırılmasını sağlayarak, normal doğum oranlarının yükselmesini hedeflediklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesildi, 'Suda Doğum Ünitesi'nde inceleme yapıldı.

SUDA DOĞUM ÜNİTESİ HİZMETLERİNDEN KİMLER YARARLANABİLİR?

Suda Doğum Ünitesi'nden, 37-40 hafta arasındaki tüm gebeler, bebeğin başıyla geldiği durumda olanlar, bebeği normal kiloda olanlar, daha önce sezaryenle doğum yapmayanlar, kalp, diyabet ve tansiyon rahatsızlıkları olmayan gebeler, hekimin uygun gördüğü düşük riskli tüm gebeler yararlanabilecek. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler