SON DAKİKA

Zamanla yarışan ambulans şoförleri eğitime alındı

12 Mart 2019, Salı 22:03

     


Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 112 istasyonlarında görevli ambulans şoförleri, 4 gün 32 saat süren eğitimden geçirildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Aydın il genelinde acil müdahale hizmeti veren 112 servisinde görevli 18 personel için eğitim gerçekleştirildi. Acil durumlarda saniyelerle yarışan ambulans şoförleri, araç bakımından sürüş tekniklerine kadar çeşitli eğitimlerden geçti.

İl Sağlık Müdürlüğü Acil Servis Teknisyeni Eğitmenleri Nuri Kalkan, İlhan Altuntaş, Mehmet Yılmaz, Murat Otur ve İsmail Baldır ve Paramedik Emre Serttaş ile Gökhan Yahşi tarafından verilen eğitimde, 'araç mekaniği ile ilgili öneriler ve basit arızaların tanımlanması, araç bakımı ve temizliği, sürüş hazırlıkları, araç güvenlik sistemleri, ambulanslarda hız problemleri, araç kontrolü ve takip mesafesi, kavşaklarda geçiş üstünlüğü, virajlar ve sollama kuralları, trafikteki özel durumlar, ambulanslarda siren ve ışık kullanımı – ambulans kazaları ve uygulamalı panik fren, T-Sokak, slolom parkuru, kontrollü fren, şerit değiştirme, paralel park, akü takviyesi, lastik değişimi, kaçamak manevra, panik fren, günlük bakım, dokuma parkuru konularına yer verildi.

Geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanlığı tarafından tam donanımlı 4 ambulansın teslimatından sonra önümüzdeki günlerde de 7 yeni ambulansın da İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim edileceği ifade edilmişti. İnsan sağlığı için zamanla yarışan ambulans şoförlerinin belirli dönemlerde bu eğitimlerden geçirildiği belirtildi. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler