Dört dakikada kalp krizi riskinizi öğrenebilirsiniz

24 Nisan 2024, Çarşamba 20:13
Son güncelleme: 28 Nisan 2024, Pazar 20:13

     


Türkiye’de kalp krizlerinin artması ve kalp krizi yaşının oldukça düştü. Günümüzde yapay zeka birçok alanda kullanılırken sağlık alanında da oldukça yaygınlaştı. Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ali Manav, kalp krizlerinin artması ve kalp krizi yaşının oldukça düşmesiyle ilgili açıklamalarda bulunarak yeni geliştirilen Cardisiography cihazının 4 dakikada hastanın kalp krizi riskini ölçtüğünü anlattı.

 

“KALP KRİZİ RİSKİ VE RİTİM BOZUKLUĞUNU 4 DAKİKADA TESPİT EDİYORUZ”

 

Kalp krizini önlemenin en önemli yollarının birinin düzenli olarak muayene olunması gerektiğini söyleyen Kardiyoloji Uzmanı Doktor Ali Manav, “Kalp krizinin görülme yaşı düştü ve kalp krizi sıklığı son zamanlarda arttı. Tabi ki kalp krizini önlemenin en önemli yollarından bir tanesi düzenli kardiyoloji muayenesi olmak ve bazı tarama ve tanı testlerini yaptırmaktır. Bu tarama ve tanı testlerinin yardımıyla hastada bir kalp damar hastalığı var mı yok mu bunun tespitini yapıyoruz. Kalp krizi oluşmada hastanın tedavisini ve gereken önlemleri alıyoruz. Bu testlerden bir tanesi de Cardisiography (CSG) dediğimiz üç boyutlu vektör Cardisiography yöntemiyle kalp analizi yapan aslında bir yöntem bu cihaz sayesinde hastadan aldığımız bilgileri yapay zeka yardımıyla değerlendiriyoruz ve hastanın kalp krizi ritim bozukluğu ve yapısal kalp hastalığı riskini belirliyoruz”

 

“İLAÇ YOK, RADYASYON YOK”

Cihazın kullanımından da bahseden Manav, “Bu yöntem aslında çok kolay ve pratik bir yöntem EKG’ye benzer bir şekilde uygulanıyor. Elektrotlar yardımıyla hastadan aldığımız bilgileri yapay zeka yardımıyla değerlendiriyoruz. Dört dakika içerisinde de sonuç alıyoruz. Bu yöntemin diğer yöntemlerden avantajı radyasyon gerektirmemesi, ilaç uygulaması ve efor gerektirmemesi böylelikle efor yapamayan hastalarımız ya da ilaç alerjisi olan hastalarda bu yöntemi kolaylıkla uyguluyoruz” 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler