SON DAKİKA

Gözün aydın Çine

28 Ağustos 2018, Salı 18:17

     


Çine Devlet Hastanesi hizmet kervanına göz anijyo ve lazer cihazını da ekledi. Gözdeki retina hastalıkların tanı ve tedavisi mümkün hale gelen hastane, Çine'de yaşayan vatandaşları tedavi için il merkezine gidip gelmekten kurtardı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine Devlet Hastanesi bir eksikliğini daha tamamladı. Bundan bir yıl önce hastane bünyesine kazandırılan özellikle şeker hastalarının tedavisinde kullanılan Argon Lazer Cihazı yine özellikle şeker hastalarının tanısında kullanılan Fundus Florosein Anjiografi (FFA) cihazı ile daha anlamlı hale geldi. Yaklaşık 1 ay önce hastane bünyesine kazandırılan göz anjiyo cihazı ile retina hastalıklarının tanısı yapıla bilinirken Argon Lazer Cihazı ile de anında tedavi uygulaması mümkün kılındı. 2016 yılından bu yana Çine Devlet Hastanesinde hizmet veren ve hastanede katarak, pterjium (göz eti) göz kapağı cerrahileri, tümör ve kitle cerrahileri, gözyaşı kanalı tıkanıklıkları, entropium ve ektropium gibi göz kapağının yapısal anormalilerinin düzeltilmesi gibi bir çok göz ameliyatı gerçekleştirebilen Göz hastalıkları uzmanı Op.Dr. Murat Kaşıkcı, "Yaklaşık bir yıl önce lazer cihazımızı almıştık ancak göz anjiyografi cihazımız olmadığı için malesef hastalarımızı tanı ve tedavi düzeyini belirlemek için il merkezindeki hastanelere yönlendiriyorduk. Göz anjiyografi cihazımız ile artık tüm retina hastalıklarının tanısını aynı gün koyabiliyor ve gereken hastalarda Argon Lazer Cihazımız ile tedavisini uygulayabiliyoruz. Şeker ve yüksek vücut tansiyonu olan hastalarda göz arkası çok daha erken etkilenmekte, tedavi gecikmesi durumunda göz tansiyonunu çok yükseltmekte ve körlüğe kadar ilerleyebilen dramatik bir tablo ne yazık ki yaşanabilmektedir. Hastane bünyesine kattığımız göz anjiyografi cihazı sayesinde bu hastalıkların tanısını daha erken koyabilmekte ve Argon Lazer Cihazı ile erken tedavi ederek hiç istenmeyen bu tablonun gelişmesini önleyebilmekteyiz" diye konuştu.

ÇİNELİLER ÇİNE'DE TEDAVİ EDİLİYOR

Çine Devlet Hastanesi Başhekimi Engin Tetik ise, "Çineli vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermek adına hastanemizi hizmet kalitemizi artıracak cihazlarımız ile donatmaya devam ediyoruz. Göz anjiyo cihazımız ile yine olmayan bir hizmetin hastanemizde verilmesini mümkün kıldık. Günde ortalama 80 vatandaşımız gözündeki şikayetler nedeniyle hastanemize başvuruyor. Bu hastalarımızın yine ortalama 20'sinde retina hastalıkları şüphesi doğuyor ve bu hastalarımız da bugüne kadar il merkezinde çeşitli hastanelere başvurmak durumunda kalıyordu. Artık göz hastalıkları tedavisi ilçe hastanemizde de yapılabiliyor vatandaşlarımızın il merkezinde çeşitli hastanelere gitme zorunluluğu bu sayede ortadan kalkmış oldu" dedi.

HASTALAR ZAMANDAN KAZANIYOR

Çine Devlet Hastanesinde göz anjio cihazı ve lazer cihazı ile tedavi olan retina hastaları ise il merkezine gidip gelmekten kurtulduklarını, merkezde tedavi olabilmek için iş ve güçlerinden olduklarını ancak Çine Devlet Hastanesinde almış oldukları hizmetin özellikle zamandan kendilerine sağladığı faydanın çok önemli ve mutluluk verici olduğunu ifade etti. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler