SON DAKİKA

İNME'DE ERKEN MÜDAHALE HAYAT KURTARIYOR

28 Ekim 2018, Pazar 21:15

     


Tüm dünyada yılda yaklaşık 17 milyon insan inme geçirmekte, 6 milyon insan inmeye bağlı hayatını kaybetmektedir. Uzmanlar, konuşma bozukluğu, ağızda sağ tarafa doğru kayma, kol ve bacakta ortaya çıkan güç kaybı, dengesiz yürüme, çift görme ya da görme kaybı gibi belirtiler gözüktüğünde hemen doktora başvurulması gerektiğini belirtiyor.

İnmenin kalp damar hastalıklarından sonra en sık ölüme neden olan hastalık olduğunu Nöroloji Kliniği'nden belirten Uzm. Dr. Halil Güllüoğlu, “Türk Nöroloji Derneği rakamlarına göre ülkemizde geçtiğimiz yıl yaklaşık 180 bin kişi inme geçirmiş olup, yaklaşık 40 bin kişi inme nedeniyle hayatını kaybetmiştir. İnme belirtileri ortaya çıkar çıkmaz hemen tam donanımlı hastanelerimizin acil servislerine başvurmamız gerekmektedir.” dedi.

Güllüoğlu: "Zaman Büyük Önem Taşıyor"

Nörolojik bulguların ortaya çıkmasından en geç 4,5 saat içinde acil servise gidilmesi gerektiğini kaydeden Güllüoğlu, “Ne kadar acil servis başvurusu geç olursa, o kadar beyin hücrelerinin kaybı yani ölümü o oranda artmış oluyor. İnmede erken müdahale hayat kurtarıyor.” dedi. (ÖZLEM YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler