SON DAKİKA

Çerçioğlu belediye çalışanlarını kandırdı mı?

6 Şubat 2021, Cumartesi 14:30

     


Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun “2021 yılı itibariyle belediyemiz bünyesinde çalışan mesai arkadaşlarımızın ücretleri 3 bin 100 TL olarak belirlenmiştir” yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirten çalışanlar, sosyal yardımlarla bile ellerine 3 bin 100 TL geçmediğini iddia etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve çok sayıda CHP’li belediye başkanları, 2021 yılı asgari ücret belirleme döneminde çalışanlara en 3 bin 100 TL ücret verilmesi gerektiğini ve kendilerinin çalışanlara 3 bin 100 TL ücret vereceklerini açıklamıştı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan ve 2021 yılı ilk maaşını alan belediye çalışanları, kendilerinin kandırıldığını iddia etti. İsminin açıklanmasını istemeyen bir Aydın Büyükşehir Belediyesi çalışanı, “Belediye çalışanlarının maaşları hesaplanırken asgari ücret üzerine sosyal yardımlar ve sendika farkları eklenerek 3100 TL vaadi veriliyor. Dürüst olsalar, olması gereken çıplak maaşın yani 3100 üzerine sosyal yardımları eklemeleri gerekir. Bu haliyle bile 3 bin 100 TL ücret vermiyorlar. Belediye bünyesinde çalışan binlerce kişi bu durumdan çok ama çok rahatsız” açıklamasında bulundu. (HAZEL BAYIK)







 
Son Eklenen Haberler