SON DAKİKA

“Kılıçdaroğlu’nun gezisi tam bir tiyatroydu”

8 Haziran 2021, Salı 15:06

     


Aydın CHP Eski İl Başkan Yardımcısı Serhan Seyhan, 'Baş Başa' programının konuğu oldu. Kılıçdaroğlu'nun Aydın gezisinin bir tiyatro olduğunu ifade eden Seyhan," Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aydın ziyareti tam bir tiyatroydu. Tiyatro ile başladı, tiyatro ile bitti. İyi bir tiyatro sergisi sahnelemeye çalıştılar ama anlayan gözlerle bakılınca tam bir komedi oldu" dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın CHP Eski İl Başkan Yardımcısı ve Gazeteci Serhan Seyhan, tvDEN ekranlarında hafta içi her akşam izleyiciyle buluşan Gazeteci Emin Aydın'ın hazırlayıp sunduğu 'Emin Aydın'la Baş Başa' programının konuğu oldu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aydın programına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Seyhan, Kılıçdaroğlu'nun adrese teslim mesajlar verdiğini belirtti.

“KILIÇDAROĞLU’NUN GEZİSİ TAM BİR TİYATROYDU”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aydın gezisini tiyatro olarak değerlendiren Seyhan,” Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aydın ziyareti tam bir tiyatroydu. Tiyatro ile başladı, tiyatro ile bitti. İyi bir tiyatro sergisi sahnelemeye çalıştılar ama anlayan gözlerle bakılınca tam bir komedi. Bir hafta önce başladılar, Kemal Kılıçdaroğlu Aydın diye. Şimdi bu senaryoyu yaşayanlar bu senaryoyu bilenler bu senaryonun nasıl ilerleyeceğini bilirler. Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın’a gelmeden önce de Kılıçdaroğlu’nun yakın ekibi buraya ziyarete geldiler. Buharkent’e gidilip otoban yolunda operasyon çekilmeye çalışıldı. Gündem toplanmaya çalışıldı fakat her gündem toplama aşaması başarısız geçti. Kemal Kılıçdaroğlu, Özlem Çerçioğlu’nun adaylığını açıklasın, 2014, 2019 ve 2024’ten önce açıklasın diye. Kendisi de 3,5 yıl varken açıklamışken. Bugün Kemal Kılıçdaroğlu’nun gelmesinde ki asıl plan buydu. Kemal Kııçdaroğlu’nun adaylığı açıklamasında değişik senaryolar var. O senaryoyu istemelerinin iki türlü sebebi var. Birincisi parti örgütlerine, milletvekillerine veya verecekleri mesaj, ‘ Hiç kimse bölemez kardeşim, Özlem Çerçioğlu parti anlamında Aydın’ın tek sahibi. O yüzden kimse buna yeltenmesin mesajı oluyor’. İkinci olarak ta iktidar tarafına şunu diyor, ‘ Kardeşim beni aday yaptınız, genel başkan benim adaylığımı açıkladı, idari ya da hukuki olarak benim başıma bir şey gelirse halk der ki, yine aday gösterildi sandıkta yenemeyecekleri için bak başına bu geldi' der gibi bir mesaj da var. Aba altından sopa gösterme mesajı" dedi.

"TÜRKİYE'DE ÖZLEM ÇERÇİOĞLU KADAR SORUŞTURMA VE KOVUŞTURMA DOSYASI OLAN BİR BAŞKAN YOK"

Seyhan," Türkiye'de Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu, kadar soruşturm ve kovuşturma dosyası olan bir büyükşehir belediye başkanı yok. Buna rağmen hala daha buraya genel başkanı getirip, genel başkana açıklama yaptırmaya çalışıyorlar. Yargıyı, bürokrasiyi, iktidarı ve siyaseti etkilemeye çalışıyorlar" diye konuştu.

"KILIÇDAROĞLU, ADRESE TESLİM MESAJLAR VERDİ"

Kemal Kılıçdaroğlu'na Özlem Çerçioğlu'nun adaylığını açıklamasının söylendiğini belirten Seyhan," Kendisi böyle bir açıklama yapmaz ama çevresinden birileri bunun için tüyo vermiştir. CHP Genel Başkanının Aydın'da yaptığı açıklamalar bu sefer biraz manalıydı. Adrese teslim mesajlar verdi bana göre. Belediyelere dedi ki, 'Harcadığınız para sizin paranız değil, halkın parasıdır'. O da belediye başkanı olduğuna göre mesajın bir tanesi de kendisine gidiyor. Diyor ki,' Halk ile kavga, öfke, hırs içinde olan kimseyi burada barındırmayız'. Genel Başkanın mesajlarına baktığınız zaman, sizde bunu istiyordunuz ama bende halka gereken mesajı veriyorum du. Bence de gerekli mesajı verdi. Sen Aydın Büyükşehir Belediyesini yönetiyorsun, 7,5 milyar bir bütçen var, genel başkanı Aydın'a davet ediyorsun, 7,5 milyar bütçeyle çilek tarlasında çilek toplatıyorsun. Kuşadası'nda 20 yıldır kamp yapılan yere 20 tane çadır açtırıyorsun. STK'lar ve siyasi partilerin temsilcilerini de bilerek çağırmıyorlar. Ya çıkarın bunlarI derlerse, ne cevap verecekler" dedi.

"MİLET İTTİFAKI İÇERİSİNDE BİR REKABET VAR"

Millet İttifakı'nın içerisinde Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bir rekabetin olduğunu dile getiren Gazeteci Aydın," Şuan Türkiye bunu ne kadar fark ediyor bilmiyorum ama Millet İttifakı'nın içerisinde Cumhurbaşkanı Adayı, Meral Akşener mi, Kemal Kılıçdaroğlu mu olsun diye bir rekabet var. Bu rekabetin ortasında ikisi de Türkiye'yi dolaşıyor, esnafı dolaşıyor, ben daha namzetim diye gündem oluşturmaya çalışıyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu'da partisinin güçlü olduğu yerlerden birin olan Aydın'a geliyor ve rezil oluyor. İttifak içerisinde bir kan kaybediyor. Meral Akşener'in ziyaretleri karşısında onun ki kadük kalıyor, bir de İYİ Parti İl Başkanını davet etmiyorlar" diye konuştu.

"30 ÇÖP KAMYONUNU KENT MEYDANINA KOYUN"

Seyhan," Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'dan sonra Ankara'ya gidince direkt muhasebe yapmıştır. Bu muhasebenin neresinden bakarsan bak, bu muhasebenin Özlem Çerçioğlu'na ve siyasetine zarar verdiği görülüyor" dedi. Çöp kamyonu ihaleleri hakkında da konuşan Seyan," Siz bu 30 kamyonu kaç paraya kiraladığınızı bu halka açıklamak zorundasınız. Geçen gün haberlerde gördüm ASKİ'nin yeni iş makinelerini sergiye koymuşlar, şu çöp kamyonlarını da koyun şuraya. Çöp kamyonlarını koymadılar, yine ASKİ'nin kiraladıkları araçları koydular. 90 milyon lira verdiğin 30 çöp kamyonunu şu kent meydanına bir koyun. Biz 90 milyon lirayı nereye vermişiz bir görelim. Bu halk bunu bir bilsin" ifadelerini kullandı. (AYHAN BOĞATARAN) 







 
Son Eklenen Haberler