SON DAKİKA

Seçim sonucunu 28 - 44 yaş aralığındaki seçmen belirleyecek

12 Şubat 2019, Salı 21:55

     


Gezici Araştırma Başkanı Murat Gezici 31 Mart’taki seçimlerde sonucu, 28-44 yaş aralığındaki seçmen kitlesinin değiştireceğini söyledi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Gazeteci Ayşe Yılmaz ve Mehmet Aydın’ın hazırlayıp sunduğu Seçim Raporu’na konuk olan Gezici Araştırma Başkanı Murat Gezici, Cumhur İttifakı’nın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Savaş ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun seçim yarışını değerlendirdi.

“KARARSIZ SEÇMEN AK PARTİ’YE OY VERİYOR”

Seçim sonucunu 28 – 44 yaş aralığındaki seçmenin belirleyeceğini söyleyen Gezici, “Bu seçimde 18 - 27 yaş arası gençlerin yüzde 65’i Özlem Çerçioğlu’na oy vereceğini söylüyor. Gençler muhalefete oy vermeyi tercih ediyor. Daha özgürlükçü düşünüyor. İktidarı baskıcı görüp, yaşam tarzına karışıyor gibi eleştiriler bulunuluyor. Gençleri ikna etmek daha zordur. Fakat, 28 ile 44 yaş arası seçmenin yüzde 40'ı kararsız durumda. Kararsız ama çoğunluğu da AK Parti'ye oy veriyor. Savaş ve Çerçioğlu’nun hedef kitlesini 28-44 yaş arasına odaklaması lazım. Bu kesim ekonomik sıkıntılar yaşıyor. Ülkeyle ilgili kaygıları olan, geçim derdine düşen bir kesim. 28 yaş altı Çerçioğlu’na oy veriyor ancak 44 yaş üstü seçmenin yüzde 70’i de Savaş’a oy veriyor. Yaş yükseldikçe Mustafa Savaş, yaş azaldıkça Özlem Çerçioğlu tercih ediliyor. Yani seçimin kaderini belirleyecek olan kesim 28 -44 yaş aralığındaki seçmendir.” dedi.

“AK PARTİ KÜSKÜNLERİN GÖNLÜNÜ ALMALI”

Siyasi partilerin başarılı olması için kırgın ve küskünlerin gönlünü alması gerektiğini kaydeden Gezici, “Aydın, Denizli ve Muğla gibi Ege illerimizde seçmenin siyasi bir kavgası yok. Seçmen, kim daha iyi hizmet yaparsa ya da yapacağını iyi anlatırsa ona oy vermeyi tercih ediyor. CHP’nin PKK'nın uzantısı olan HDP'yle işbirliğinin kesilmesi gerekiyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin nefes alabilmesi için orta yaşın desteğini alması gerekiyor. AK Parti de kırgın küskünlerin gönlünü alması gerekiyor. Aydın’da İYİ Parti’ye oy verenlerin yüzde 90’ı bir şekilde geçmiş hayatında AK Parti'ye veya MHP'ye oy vermiş görülüyor. Yani sağ oylar sola daha uzak. CHP, toplum tarafından sol bir parti görünüyor. HDP ve CHP işbirliğinden rahatsız olan seçmen var. İYİ Parti tabanı bundan rahatsız.” diye konuştu.

“AYDIN’DA SEÇMEN SOFT, AK PARTİ’YE KARŞI DEĞİL”

Gezici Araştırma’nın son anket sonuçlarını da değerlendiren Murat Gezici, “Mustafa Savaş yüzde 52,2, Özlem Çerçioğlu yüzde 47,8 oranında bir tabloda göründü. Seçmene Mustafa Savaş’a oy verir misiniz? diye sorduk. Yüzde 65 oranında “Verebilirim” dedi. Ama Özlem Çerçioğlu’na yüzde 60 oranında oy vermem diyen var. Seçmenin yüzde 40’ı kesin oy veririm diyor.” dedi. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler