SON DAKİKA

AK Parti Aleviler'le buluştu

13 Kasım 2018, Salı 13:33

     


İzmir’deki Alevi kurumlarının 40’a yakın temsilcisiyle kahvaltı yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, siyasi bir beklenti ya da Alevi vatandaşlara vaatte bulunmak amacıyla değil, aradaki hoşgörü ve diyaloğu arttırmak için buluştuklarını belirterek, "Geçmişte yapılan bazı yanlışları, hataları bugüne taşımamak gerekiyor. Birbirimizin olumlu yönlerini ön plana çıkarmalıyız. Birbirimizi ötekileştirmek ve suçlamak, bize hiçbir şey kazandırmaz" dedi.

Konak’taki bir otelde gerçekleşen buluşmaya İl Başkanı Aydın Şengül’ün yanı sıra İl Başkan Yardımcısı Gülşen Gezici de katıldı. Yaklaşık 2 saat süren görüşmede Alevilerin talepleri detaylı olarak konuşulurken, çözüm önerileri görüşüldü. İzmir’deki Alevi kurumlarının çok önemli bir kitleyi temsil ettiğini belirten Şengül, "Eğer biz güçlü ve müreffeh bir Türkiye istiyorsak, tüm farklılıklarımızla hoşgörü içerisinde bir arada olmalıyız. Birbirimizi daha iyi tanımalı ve diyaloğu devam ettirmeliyiz. Alevi kurumlarının temsilcileriyle görüşmemiz çok samimi bir ortamda geçti. Bundan sonra da görüşmelerimiz sürecek. Alevi vatandaşlarımızın içinde AK Parti’ye karşı ön yargısı ya da kırgınlığı olan varsa da bunu gidermeyi isteriz" dedi.

'TÜM KESİMLERE ADALETLİYİZ'

Şengül, iktidar partisi olarak görevlerinin tüm inançlara ve yaşam tarzına saygılı olmak, etnik gruplara kendilerini özgürce ifade edebilecekleri ortamı sağlamak olduğunu vurgulayarak, "Tüm kesimlere adaletli davranmak durumundayız. Ben bu görüşmede, Alevi vatandaşlarımızın tüm sorunlarını çözmeyi vadetmedim. Ama onların tüm taleplerini, ilgili yerlere aktarma noktasında köprü vazifesi görebilirim. Bu konuda üzerimize düşeni yapabiliriz. Bizim tek beklentimiz hoşgörü, diyalog ve birbirimizi anlamaktır. Bunu da birbirimizi dinlemeden, empati kurmadan sağlayamayız. Biz, Alevi ve Sünni’siyle, Türk’ü, Laz’ı ve Çerkez’i ile hep birlikte güçlü, anlamlıyız. Ayrışarak, kutuplaşarak ülkemize ve geleceğimize hiçbir katkı veremeyiz. Alevi vatandaşlarımız, Türkiye’nin önemli bir parçasıdır. Onlar olmadan Türkiye olmaz" diye konuştu.

'DİYALOG' VURGUSU

Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Görer, İl Başkanı Şengül'ün samimi cümleler kurmasını çok değerli bulduğunu belirterek, "Eksikliklerin giderilmesi noktasında bugüne kadar AK Parti’ye yönelik tüm söylemlerimiz tamamen çözüm üretilmesi odaklıdır. AK Parti’nin 24 Haziran seçim beyannamesinde, Cemevlerine yasal statü kazandırılmasının yer almasını da önemsiyoruz. Bunun bir an önce gerçekleşmesini bekliyoruz. Birbirimizi tanımak, empati kurmak, samimiyeti geliştirmek ve önyargıları azaltmak için de diyaloğun sürmesi gerekiyor. Bu noktada çözüm eksenli çaba ve diyaloglara her zaman hazırız" dedi. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler