SON DAKİKA

Çivril Belediye personeline "fatura" incelemesi

14 Mayıs 2019, Salı 18:53

     


Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Ankara'da katıldıkları yemekte belediyenin ödediği faturaya AK Parti Denizli milletvekillerinin isimlerini yazdıkları ileri sürülen personel hakkında inceleme başlatıldığını bildirdi.

Vural, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, CHP Milletvekili Haşim Teoman Sancar'ın gündeme getirdiği AK Parti Denizli milletvekillerinin Ankara'da yedikleri yemek parasının Çivril Belediyesi'ne ödettirildiği iddiasının gerçek dışı olduğunu belirtti.

Yemeği milletvekillerinin değil, Ankara'ya giden belediye personelinin yediğini anlatan Vural, şunları söyledi:

"25 Temmuz 2018 ve 18 Ağustos 2018 tarihli belediyeye kesilen fatura kayıtları inceleme altına alındı. Bahse konu faturalar ile aynı tarihte belediye personelinin yapmış olduğu sosyal medya paylaşımlarından da yemeğin belediye personelince yenildiği açıkça görülmektedir. Faturaların dip koçanının açıklama kısmında herhangi bir yazı yok. Harcama yetkilisi arkadaş, bu faturadaki yazıların kendisi tarafından yazıldığını beyan etti. Bu konuda ön inceleme başlattık. Harcama yetkilisi memur arkadaş hangi düşünce ile böyle bir şey yazdı, yapılan inceleme sonrası bunun sonuçlarını önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız. Faturanın aslında belediyemize sunulan nüshasında olduğu gibi milletvekillerimizin ismi yok. Bütün milletvekillerimiz ile görüştük onlar da kendilerine yemek ikramı yapılmadığını söyledi. Önceki dönem belediye başkanı Gürcan Güven de sosyal medyadan yaptığı açıklamada milletvekilleri ile böyle bir yemek yenmediğini ve faturaları personelin sehven kestirdiğini belirtti."

Sancar'ın bu konuda kendilerine bir şey sormadan AK Partili milletvekillerini suçladığını ve gerçek dışı beyanlarda bulunduğunu ifade eden Vural, "Başlattığımız ön inceleme neticesinde her türlü cezai ve hukuki işlem yapılacaktır." dedi.

CHP Milletvekili Sancar, geçen hafta Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, Ankara'dan yemek parası olarak kesilen 900 ve 215 liralık iki faturanın Çivril Belediyesi'ne ödettirildiğini, üzerinde de AK Parti Denizli milletvekillerinin isimlerinin yazdığını söylemişti.  (AA)







 
Son Eklenen Haberler