SON DAKİKA

Cumhur İttifakı'nın Muğla adayları açıklanıyor

15 Ocak 2019, Salı 11:51

     


Yerel seçimler yaklaşıyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Muğla'nın 13 ilçesinde Cumhur İttifakı'nın adaylarının kimler olacağı merak ediliyor.

CUMHUR İTTİFAKI'NIN MUĞLA ADAYLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Cumhur İttifakı'nın Muğla adayları 20 Ocak 2018 Pazar günü saat 12:00'de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde açıklanacak. AK Parti Muğla İl Başkanlığı organizasyonuyla yapılacak aday tanıtım törenine Ankara'dan AK Parti'nin genel başkan yardımcılarından henüz ismi netleşmeyen bir katılımın da sağlanacağı gelen bilgiler arasında.

AK Parti'nin Muğla'daki aday Tanıtım töreninde MHP'ye verilen ilçeler de açıklanacak. Bodrum'da bu konuda belirsizlik devam etse de Datça'da MHP'nin adayı Feyzullah Gülada'nın destekleneceği, Ortaca'da da henüz isim açıklanmasa da MHP adayının AK Parti tarafından destekleneceği netlik kazandı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanması beklenen isimse AK Parti 23.Dönem Milletvekili Mehmet Nil Hıdır.

AK Parti'nin kesinleşen tek adayı Milas’ta Barış Saylak. Barış Saylak da CHP’den AK Parti'ye bu seçim sürecinde transfer olmuş bir isim. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından bizzat aranarak kendisine bu görev tebliğ edildi.

Ak parti halihazırda Muğla'da üç ilçe belediyesine sahip. Seydikemer, Köyceğiz ve Kavaklıdere’de mevcut başkanlarla yola devam diyeceği belirtiliyor. Geçtiğimiz dönem başkanların ilk dönemleriydi. Tamamlamak istedikleri projeler devam kararının sebebi olarak açıklanıyor.

AK Parti'nin kesin gözüyle bakılan adaylarına gelince Yatağan'da Mustafa Toksöz, Dalaman'da Muhammet Karakuş, Ula'da İsmail Akkaya, Fethiye'de Kadir Sarıhan isimleri dillendiriliyor. Keramettin Yılmaz'ın da iddialı olduğu söyleniyor. Marmaris'te Serkan Yazıcı, Menteşe'de de Gültekin Akça'nın ismi kulislerde dolaşıyor.

Kulislerin muhtemel aday olarak gördüğü isimlerin çoğunluğu Ak Parti İlçe Başkanlığı'ndan seçim için istifa eden isimler. İstisnaların başındaysa TOSFED Başkanı Serkan Yazıcı var. Marmaris'te yapılan Marmaris Rallisi'yle ismi oldukça konuşulmuştu. Aynı zamanda Yazıcı Otelleri'nin de sahibi olan Serkan Yazıcı'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan aldığı talimatla Marmaris'te ziyaretlerine başladığı ileri sürülüyor. (CANAN BAYKIZ)







 
Son Eklenen Haberler