SON DAKİKA

Muğla'da kulislerde "Bodrum ikilemi"

16 Ocak 2019, Çarşamba 11:20

     


AK Parti‘nin Muğla Büyükşehir ve ilçe başkan adaylarının 20 Ocak’ta İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Markar Esayan tarafından açıklanacağı duyuruldu. Tabanda bazı itirazlar olsa da Datça ve Ortaca ilçeleri MHP'nin oldu.

Geçtiğimiz günlerde Bodrum'da Dr. Tahir Ateş'in AK Parti'den aday olduğu sosyal medyada açıklanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Milas Adayı Barış Saylak'la Ateş'i telefonla arayıp tebrik ettiği ifade edilmişti. Öte yandan Millet İttifakı Bodrum'da Mehmet Tosun-Mehmet Kocadon arasında ikilemde kalırken, Cumhur İttifakı'nda da Tahir Ateş-İbrahim Bilgi ikilem yaşayabileceği söyleniyor. Bodrum‘da sorun yaşanmaması halinde pazar günü 23. Dönem Milletvekili Mehmet Nil Hıdır'ın resmen büyükşehir adayı olarak açıklanması bekleniyor.

İsimleri açıklanmamış olsa da Yatağan‘da Mustafa Toksöz, Marmaris‘te Serkan Yazıcı, Datça’da Feyzullah Gülada aday olarak çalışmaya başladılar. MKYK Üyesi Esayan pazar günü büyükşehir belediyesiyle Kavaklıdere, Köyceğiz, Seydikemer, Milas, Marmaris ve Datça‘da bir anlamda malumu ilam edecek. Bodrum ne olur belli değil, ama kulisler Menteşe‘de Gültekin Akça, Fethiye‘de de Keramettin Yılmaz'ın isimlerinin açıklanabileceği görüşünü savunuyor.

Milas, Datça, Dalaman, Menteşe ve Ula‘da mevcut başkanlarla seçime gideceğini söyleyen CHP, aynı şeyi Marmara, Ortaca ve Yatağan için söylemeyebilir. Bu durumda mevcut başkanların başka yerlerden adaylıklarının gündeme gelebileceği konuşuluyor.

CHP‘de bugün Parti Meclisi toplantısı var. Geçtiğimiz hafta kulislerde AK Parti‘nin Bodrum Belediye Başkanı Kocadon'a isterse ilçe adaylarını da belirlemek üzere büyükşehir adaylığı teklif ettiği konuşuluyordu. Kaynak belirtilmeden paylaşılan haber AK Partililerden destek almadı, fakat tepkilerini de çekmedi. Yerel siyasetin tecrübeli isimleri Kocadon'un il genelinde tanınırlığı ve karşılığı olan siyasetçilerden biri olduğunu, ilk teklifini de AK Parti'den aldığını söylüyorlar. Bu teklifin hemen her seçimde gündeme geldiğini ve bir sonuç çıkmadığını da ifade ediyorlar. Öte yandan geçtiğimiz günlerde ortaya atılan Mehmet Tosun iddiası CHP Parti Meclisi'nde doğrulanırsa Kocadon'un buna tepkisinin ne olacağı en çok dile getirilen ve merak edilen soru.

Bugün Muğla’da gözler Ankara’daki CHP PM toplantısında olacak. Önceki PM toplantılarında olduğu gibi Muğla'nın bir sonraki toplantıya bırakılabileceği de konuşuluyor. (CANAN BAYKIZ)







 
Son Eklenen Haberler