SON DAKİKA

CHP Muğla'da son durum ne?

17 Ocak 2019, Perşembe 10:22

     


Milas, Datça, Dalaman, Menteşe ve Ula‘da “Mevcut başkanlarla seçime gidiyoruz.” diyen CHP Parti Meclisi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün toplandı. Toplantıda Muğla'nın ilçeleri de gündeme geldi.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında yerel seçimlere katılacak adayları belirlemeye yönelik 5 kez toplanan PM, dün (16 Ocak 2019) 6. toplantısını yaptı. Şimdiye kadar yapılan toplantılarda 15 büyükşehir, 28 il, 437 ilçe ve 150 belde olmak üzere toplam 630 belediye başkan adayını belirleyen CHP, son toplantı sonrasında 1’i büyükşehir 4’ü il olmak üzere 70 adayını daha belirledi.

CHP, Muğla'da 2 belediye başkanının yerine yeni adaylar gösterdi. Muğla'nın Yatağan, Ortaca ve Köyceğiz ilçelerinin CHP'li belediye başkan adayları böylece belli oldu. Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık yerine Halil Arslan, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik'in yerineyse Mehmet Sertkaya belediye başkan adayı gösterildi.

Köyceğiz'de AK Partili mevcut Belediye Başkan Kamil Ceylan’a rakip olarak CHP İlçe Başkanlığı'ndan seçim için istifa eden Hüseyin Erol aday gösterildi.

Marmaris,Bodrum ve Fethiye’de belirsizlik devam ediyor. Bu ilçelerin şimdi de 24 Ocak’tan sonrasına kalacağına dair bir rivayet dolaşıyor kulislerde.

Bodrum ve Fethiye’de millet ittifakı pazarlığı devam ederken Marmaris’te de mevcut başkan Ali Acar'ın yerine yeni bir isim atanabileceğini dillendiriliyor. Atanabilecek muhtemel isimler arasında CHP Eski İlçe Başkanı Mehmet Oktay'la Marmaris Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı Mehmet Baysal'ın ismi ön plana çıkıyor. (CANAN BAYKIZ) 







 
Son Eklenen Haberler