SON DAKİKA

Görüşmeye dosyalarla geldiler

17 Eylül 2018, Pazartesi 18:16

     


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ak Partili belediye başkanları ile bir araya geldi. 7 belediye başkanı ile İl Başkanı Aydın Şengül’ü makamında ağırlayan Kocaoğlu, imar, alt yapı gibi sorunların yer aldığı dosyaları inceledi. 2.5 saatlik görüşmenin sonunda açılama yapan Kocaoğlu, verimli bir görüşme olduğunu belirtirken, Şengül de  "Seçimlere kadar İzmir’de sorun bırakmayacağız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Kocaoğlu, Ak Partili Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu’yu, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’yı, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer’i, Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez’i, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem ve Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’yu makamında ağırladı. Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar ise sağlık sorunları nedeniyle toplantıya katılmadı. Toplantıda ayrıca Ak Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ak Partili Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz’un yanı sıra, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP Grup Başkanvekilliği görevini yürüten Sırrı Aydoğan, Genel Sekreter Buğra Gökçe, İmardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin de yer aldı. Belediye başkanları toplantıya, ellerinde dosyalarla geldi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı, 2.5 saat sürdü.

‘SORUNLARI KONUŞTUK’

Toplantı bittikten sonra açıklama yapan Kocaoğlu, çok verimli bir görüşme olduğunu söyledi. İl başkanı ve belediye başkanlarıyla beraber belediyenin sorunları, Büyükşehir Belediyesi’nin yapacakları konusunda beraber bir çalışma yaptıklarını kaydeden Kocaoğlu, "Son derece verimli geçti. Sorunları halledeceğiz. Hepinizin malumu olduğu gibi yatırımlardan sonra asfaltların, parkelerin toparlanması, ana konuydu. Diğer ufak tefek konuları da halletmek üzere mutabık kaldık. İyi bir çalışma oldu. İzmir’imize hayırlı olsun. Su patlakları gibi konular başlıca konulardıö dedi. Kocaoğlu, iyi bir çalışma olduğunu belirterek İzmir’e hayırlı olmasını diledi.

‘İZMİR’DE SORUN BIRAKMAYACAĞIZ’

Ak Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ise Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür ederek, “Uzun süredir gündemdeydi. Bir araya gelebildik. Daha önce başlayan, ılımlı, İzmir adına başlattığımız olumlu bir hava var. Merkezi hükümet ve yerel yönetim olarak sorunların çözümü adına yaptığımız hamlenin neticesinde 7 ilçe belediye başkanımızın bize aktardığı sorunlar vardı. Büyükşehir belediye başkanımızla tek tek istişare ettik, konuştuk. Büyük çoğunlukla olumlu sonuçlandı. Kendileri de takipçisi olacaklar. Biz de Büyükşehir’in Ankara’daki dosyalarıyla ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyoruz" dedi.  Yarın da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile saat 16.30’da Ankara’da randevularının olduğunu açıklayan Şengül, "Birkaç görüşmemiz vardı, onları tamamlayacağız. Herhalde seçime kadar İzmir’de sorun bırakmayacağız, onları da çözeceğiz" dedi.

Ak Partili heyet daha sonra belediyeden ayrıldı. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler