SON DAKİKA

Cevat Durak Büyükşehir aday adaylığı için dosyasını teslim etti

17 Ekim 2018, Çarşamba 20:56

     


İzmir'de 2004 - 2014 yılları arasında Karşıyaka'da Belediye Başkanlığı görevini yürüten Cevat Durak, 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimler öncesi, Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmak için, başvuru dosyasını CHP İzmir İl Başkanlığı'na teslim etti.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıklayan Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İzmir İl Başkanlığı'na adaylık dosyasını teslim etti. Adaylık açıklamasını yapmadan önce, geçmiş yıllardaki çalışmalarına göz attığını ifade eden Cevat Durak, "Kendimi gözden geçirdim. Partililik özelliklerimi dikkate aldım. Bu görevi yapabilir miyim? Bu yükün altından kalkabilir miyim? Evet bu görevi yapacağıma inandım. Çünkü Karşıyaka, Bayraklı ile birlikte olduğu dönemde 650 bin nüfuslu bir ilçeydi. Orada göreve başladığımızda Bayraklı ayrılmak istiyordu. Ama biz çalışmalarımızla Bayraklı'nın ayrılmayacağını gördük. Fakat Bayraklı hiç hak etmediği bir siyasi oyunla ayrışmayı yaşadı. Biz o dönem seçimi kazanarak iktidarın oyunu bozmuştuk. Bugün de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun bayrağı bıraktığı yerden, onun üzerine daha fazlasını koyup İzmir'i hakkettiği yere getireceğiz" dedi.

5-6 kişinin Büyükşehir için aday adayı olacağını söyleyen Durak, kim aday gösterilirse gösterilsin, onun için çalışacağını dile getirdi. Cevat Durak, "Zaman iş yapma zamanı. Zaman burada başarı yakalama zamanı. Benim görevim de partimin bayrağını bu kalede daha da yukarılara dikerek İzmir'i hak ettiği yere getirmek. Zaman CHP bayrağını daha yukarıya taşıma zamanı. Dilerim İzmir'de biz de zirvede bir oyla bu seçimi alırız. Ben bu konuda iddialıyım. İzmir'i Türkiye'nin birinci kenti yapmak istiyorum. Bu konuda iddiamı ortaya koyarak dosyamı hazırladım" dedi. CHP ailesinde olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Durak, aday adaylık sürecinde CHP ailesine yakışır bir şekilde davranacağını belirtti.

'CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ'

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise Durak'ın geçmiş dönemde yaptığı hizmetlerin çok değerli olduğunu kaydetti. CHP'nin İzmir'de Türkiye'ye güç veren ve ışık tutan bir noktada olduğunu dile getiren Yücel, "İzmir, CHP'nin kalesidir ve biz bunu koruyacağız. 30 ilçede ve Büyükşehir'e Altıok'un bayrağını dikeceğiz. CHP'nin genel iktidarına kuvvetli bir güç omuz vereceğiz. Sayın Cevat Durak'ın İzmir'e verdiği hizmetleri çok değerleri buluyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, aday olmayacağını ifade etti. Bu bayrak yarışıdır. Bu bayrak yarışının kaldığı yerden, insana dokunan hizmetlerle, yatırımlarla kaldığı yerden devam edeceğine inanıyorum. Partimizin en sade üyesinden en üst yöneticilerine kadar İzmir'de adayımızın sonuna kadar arkasında durup canla başla çalışacağımıza söz veriyorum. Aynı şey ilçe belediye başkan adaylıkları ile de söz konusu" diye konuştu. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler