SON DAKİKA

"Parayı siyasetten çıkaracağız"

19 Ekim 2020, Pazartesi 14:03

     


Doğru Partisi Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu, tvDEN'de yayınlanan Emin Aydın'la Baş Başa programının konuğu oldu. Serdaroğlu, "Salıdan salıya grup toplantılarında konuşma yapmayı siyaset yapmak sanıyorlar" dedi.

Kendisini tanıtan Rıfat Serdaroğlu, "1949 doğumluyum. 1973 seçimlerinde belediye başkanı adayı olmak için yaşımı büyüttüm. Bergama Belediye Başkanlığı yaptım. 12 Eylül 1980 darbesine tosladık. Siyasi yasaklı olduk. Doğru Yol Partisi kuruluşunda çalıştım. İzmir İl Başkanlığı yaptım. 1985 seçimlerinde rahmetli Erdal İnönü ile aynı bölgeden aday olduk. Biz birinci parti olduk. İlk defa tarihte bir genel başkan geçildi. 12 sene parlamentoda çalıştım. Genel başkan yardımcılıklarında bulundum. 50. hükümette Sağlık Bakanlığı yaptım. 55. hükümette Devlet Bakanlığı yaptım. Siyaseti bırakmıştık. Türkiye'nin geleceğini ve önümüzdeki yıllarını çok riskli gördüğümüz için önce mevcut partilerin genel başkanlarını ziyaret ettim. Bir tufan geldiğini ve ne yapacaklarını sordum. Hiç bir çareleri yok. Bugün tek başına iktidar olacağını söyleyen bir muhalefet partisi yok. Siyasette bir kural vardır; 'İddianız kadar yaşama hakkınız var.' İddianız kadar başarılı olabilirsiniz. İktidar çok dar bir kadro tarafından ülkeyi yönetmeye başlıyor. Vatandaşı dinlemiyor. Hayal dünyası satıyor. Muhalefet de muhalefet olmaktan memnun. Salıdan salıya grup toplantılarında konuşma yapmayı siyaset yapmak sanıyorlar. Biz sokaktan geliyoruz. Türk siyasetinde çözüm yok. Bir sıkıntı var" dedi.

"ÇOBAN ATEŞİ HAREKETİ PLATFORMUNU KURDUK"

Teşkilatlanmaya başladıklarını söyleyen Serdaroğlu, "Biz bundan 2 buçuk yıl önce 'Türkiye ne istiyor?' diye Çoban Ateşi Hareketi adında bir platform kurduk. Çoban Ateşi Hareketi Kurtuluş Savaşı'nın simgesi haline gelmiştir. Biz de silahsız bir kuva-yi milliye başlatalım dedik. 74 ili dolaştık. Yavaş yavaş teşkilatlanmaya başladık. Teşkilatlanmada gerçek demokrasiyi oturtmak istiyoruz. Bir kısım prensipler koyduk. Anayasanın ilk 6 maddesini kafasına yerleştiren herkes bizimle olabilir. Anayasanın ilk 6 maddesine inanması gerekiyor. Asla taviz vermeyeceğiz. Kadınlara çok önem veriyoruz siyasette. Gençlere önem veriyoruz. Türkiye'de siyasete kadın elinin değmesi gerekiyor. Bunun için büyük illerimizde il başkanlarımız kadındır. Kadın olduğu için il başkanı değil, başarılı birisi olduğu için. Çağdaş dünyaya güzel baktığı için onlara görev veriyoruz. Bizde yanlış olmaz diyorlar. Olur be. Biz hata yapmadık mı? Biz de çok hatalar yaptık. Türk siyasetinde öz eleştiri yok. Siyasi tercihlerimizde hatalar yaptık. Bizler hatalar yapmasaydık eğitim seviyeleri kıt, ahlaki seviyeleri düşük, servetleri şaibeli kişiler Türkiye'yi yönetemiyor olurdu. Bunun onlarca sebepleri var. Bir tanesi de biziz bunların. Mücadelemize bir antrenör gibi devam ediyoruz" dedi.

"BUNLAR BAKAN DEĞİL, SEKRETER"

Daha önce Sağlık Bakanlığı yapan Serdaroğlu, "Şu anki bakanları normal demokratik düzen bakanlarıyla karıştırmamak lazım. Bunlar bakan değil, bunlar sekreter. Bunlar saraydaki danışmanla hareket ediyorlar. Tek adam yönetiminin en kötü örneklerinden birisi bu. Pandemi meselesine gelince maalesef yalan söylüyorlar. İyi yönetemediler. Zaten bunların ağızlarını açın. Yalan bunların ağızlarına yuva yapmıştır. Her şeyleri yalan. Bunları ispat edebilirim. Artık Türk milleti de bunları tanıdı. Her yere saray yapıyor. Sen sarayda mı doğdun arkadaş? Millete sabır vaat ediyorsun. Suriyeliler Türkiye'de bedava yaşıyor. Bizim çocuklarımız can veriyor. Evsiz insanlarımız var. Aç insanlarımız var. Türkiye'de 1 milyon insan gece yatağa aç giriyor. Emine hanım İdlib'de ev bağışlıyor. Ben Sağlık Bakanlığı yaparken müsteşarımı değiştirmek istedi Tansu Çiller, ben 5 buçuk ayın sonunda istifa ettim. Benden habersiz müsteşarımı değiştiremez. Devlet sisteminde böyle bir şey olmaz. 'Seni ben bakan yaptım' dedi, ben de, 'Seni de ben başbakan yaptım, maalesef hata' dedim. İstifamı verdim. Amerika'da temsilciler meclisinin 435 üyesinin 413'ü Tayyip Erdoğan ve eşinin, bazı bakanlarının yurt dışındaki mal varlıklarının araştırılması için karar aldılar. Erdoğan bu konuyla ilgili ağzını açmadı. Çünkü var bunlar. Bunlar belgelendi. Osmanlı 624 yıl 36 padişahla yönetti bu ülkeyi. Bunun 24 tanesi Tayyip beyden daha az görev yaptı. 12. Cumhurbaşkanı kendisi. Kimse böyle bir muamele görmedi. Kimseye böyle suçlama yapılmadı. Bu Türk siyasi için unutulmaması gereken bir olay" dedi.

"İNSAN HAYATI ÜSTÜNDE PAZARLIK OLMAZ"

"Ben Sağlık Bakanı olsaydım süreci açık yönetirdim" diyen Serdaroğlu, "Sağlıkçı olmadan Sağlık Bakanı olan ender kişilerdenim. Ben maliye kökenliyim. İlime ve bilime güveneceksiniz. Bakanlığı tarikatların yuvası haline getirmeyeceksiniz. Sağlık Bakanımız hastane zinciri sahibi. Sağlık Bakanlığı'nda menzil tarikatına bağış yapmadan hiç bir iş yaptıramazsınız. Böyle şey olmaz. Biz bilim kurulunu gelişmişini kurardık. Çok daha iyi uzmanlarımız var bizim dünyada itibar gören. Çok değerli tıp adamlarımız var. Bunun yönetimini onlara verirdik. Bakanlık olarak onların dediklerini yapardık. İnsan hayatı üstünde pazarlık olmaz" dedi.

"HESAP SORMAK BİZİM GÖREVİMİZ"

Kıbrıs seçim sürecini değerlendiren Serdaroğlu, "Kıbrıs bizim problemimiz. Bunu bir türlü Tayyip Erdoğan'a anlatamadık. Kıbrıs Akdeniz'de bir uçak gemisi gibi. Türkiye'nin boğazıdır. Kıbrıs ve Nahçıvan bir vatan toprağıdır. Rahmetli Rauf Denktaş'ı çok üzdüler. Kıbrıs'ta Serdarlı var. Bizim soyadımızı oraya vermişler. Bununla ilgili konuyu sonraki programlarda anlatırım. Kıbrıs çok önemli bir yer. Dünya ticaretinin yüzde 30'u Akdeniz'den geçer. Şu an Akdeniz'de 4 bin tane kargo gemisi var. Her yıl 40 bin Rus ticaret gemisi boğazlarımızdan geçer. Kıbrıs seçimleri nefes aldırdı. Ersin Tatar seçimleri kazandı, başarılar diliyorum. Mustafa Akıncı Kıbrıs'ın Türk olmasına kendini alıştırmadı. Değişik fikirleri olan bir insandı. Azerbaycan tek millet iki devlet. Azerbaycan'ın her türlü yanındayız. İktidarın da bu çizgiye gelmesine inanıyoruz. Katar'da da 5 bin Türk askeri var. Niye oradalar bilmiyorum. Çevremizde büyükelçiliklerimiz yok. Libya'da Türk pasaportunu gösterince sizi öldürürler. O hale geldi orası. Atatürk, Orta Doğu çamuruna bulaşmayacaksınız diyor. Girdiğimiz zaman çıkamayız diyor. Çıkamıyoruz şu an. Tarihteki hiç bir olay yeni değildir. Bizim gibi devletler bu olayı daha önce yaşamıştır. Tarih tekerrür ediyor. Her seferinde biz darbe yiyoruz. Biz yakın tarihi iyi inceledik. Kendimizi bile eleştirmekten çekinmiyoruz. Güzel projeler hazırladık. Biz Türkiye'nin sıkıntısına son verebiliriz. Siyasette mucize yoktur. Mucize adam da yoktur. Siyasette ilkeli olmak vardır. Dürüst ve cesur olmak vardır. Biz geçmişin hesabını soracağız. Sormak zorundayız. 1923'ten 2002'ye kadar 79 yıl zaman geçti. AKP zulüm diyor bu senelere. 79 senede bu millet devlete 760 milyar vergi verdi. 2002'den bugüne kadar yaklaşık 3 trilyon dolar vergi verdi. Nerede bu para? Hesabı hukuk çerçevesinde soracağız. Türkiye'de hukuk kalmadı. Bir ülkede adalet çökerse o devlet ayakta kalmaz. 1998'de Tayyip bey cezaevinde yatarken Pınarhisar savcısı olan kişi şuan Ankara'nın Başsavcısı. Hesap sormak bizim işimiz değil bu bir görev. Bugüne kadar yapılmadı bu. Ülkeyi artık doğru ve dürüst insanlar yönetmeli. Parayı siyasetten çıkaracağız" dedi.

"AYDIN'IN HER TARAFINDAN DERT AKIYOR"

"Türkiye'nin çok bereketli toprağı var" diyen Serdaroğlu, " Binlerce medeniyeti barındırdı. Yaklaşık 15 bin yıldır bu topraklarda Türkler. 1770 yılında Mozhart Türk marşını besteledi. Amerika yeni kuruluyordu o zaman daha. Bizim geleneklerimiz var. Devlet adamlarımızın itibarı var. Hala Birleşmiş Milletler genel kurulunda koltuğuna çiçek konan dış işleri bakanlarımız var. Yapacağımız işler çok önemli işler. Eğitimi çağdaş hale getireceğiz. Laiklik ilkesine çok önemsiyoruz. 10 binin üstünde kaçak kurs var. Kimin ne ders öğrettiğini devlet bilmiyor. Bunları kaldıracağız. Kurslar denetimle olacak. Biz proje kafasına sahip bir kadroyuz. AKP'nin proje kafası TOKİ müteahhitliğin seviyesindedir. Türkiye büyük projelere hasret. Bir zamanlar bordan elektrikli otomobil pili yapıldı. İktidara güvenmedikleri için başka ülkeyle çalışıyorlar. Biz bunu faaliyete geçireceğiz. Bor rezervlerini değerlendireceğiz. Türkiye'deki rezerv çok. Bu Türkiye'nin bütün sıkıntılarını çözebilecek bir olay. Eskiden Aydın'ın dağlarından yağ, ovalarından bal akardı. Şimdi Aydın'ın her tarafından dert akıyor. Çiftçiler kötü durumda. İstanbul ve Çanakkale boğazlarında dip akıntıları vardır. Bu dip akıntılarına koyulacak türbinlerle Marmara'yı aydınlatabilirsiniz. Bunları yapacağız. Kıbrıs'a da Güneş Enerjisi koyacağız. Güneş Enerjisi ile yönetilecek orası. Kıbrıs'a Türkiye'nin en büyük askeri üssün kurulması lazım. Kıbrıs'ın adı Kıbrıs Türk Devleti olması lazım. Türklerin ikinci devletidir. Biz mümkün olabilecek en kısa sürece ücretsiz eğitime geçmek istiyoruz. Eskiden hepimiz devlet okulunda okurduk. Hep beraber okuduk ve çok güzel yetiştik. Şimdi zenginler başka okulda. Bütün okulların devlet okulu olması lazım. Eğitimdeki sınıflandırmayı kaldıracağız" dedi.

"MUHALEFET KEŞKE İŞİNİ YAPSAYDI DA BİZE İHTİYAÇ KALMASAYDI"

Muhalefet partilerinin muhalefet yapamadıklarını vurgulayan Serdaroğlu, "Siyaset 7 gün 24 saat yapılan bir iştir. Salıdan salıya siyaset yapılmaz. Danışmanların yazdığı şeyleri okuyup geçiyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi cumhuriyetin çok önemli bir kurulu. Tahrip edilmemesi lazım. İyi bir sosyal demokrat partisi haline dönmesi lazım. Muharrem İnce Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı oyu kendi oyu zannediyor. Yanılıyor. Biz de oy verdik. Tayyip beye vermemek için. Bizim gibi düşünenler de verdi. Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi ile buraya geldi. Bugün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün yanlış bir emir verse, 'Ne yapıyorsunuz?' diyen kimse yok. 'Emredersiniz' deniyor. Hulusi Akar var Milli Savunma Bakanı kendi kendine üniforma yapmış. Böyle bir şey yok ki. Türk ordusunun bir geleneği var. Hepimiz askerlik yaptık. Muhalefet keşke muhalefet yapsaydı da bize ihtiyaç kalmasaydı" dedi.

"BU HÜKÜMET AH ALIYOR"

"Hukuk devleti olamadık" diyen Serdaroğlu, Bu hükümet sigarayı yasakladı bunu doğru buluyorum. Alkolden ve sigaradan çok büyük vergi alıyor. Bu yüzden kaçak alkolden çok insanımız oldu. Vergiyi yükseltince kaçağa yöneldiler. AKP iyi işler yaptı tabi. Duble yollar yapıldı. Merkez Bankası'ndaki rezerv durumumuz ne durumda? Paramız yok. Eksi rezervdeyiz. Borçlanmışız. Elektriğe bir sene içinde yüzde 33 zam yapıldı. Emekliye yüzde 5 zam. Hukuk devleti olmazsa bu devlet çöker. Her şeyi bunlar yapıyor. Yargıtay bunların elinde. Bu hükümet ah alıyor. AKP buraları cezalandırdı. CHP kazanınca buraları cezalandırıyor. AKP'nin öncelikle ülkeye huzur vermesi lazım. Gençler umutsuz. Dört gençten ikisi işsiz. Üniversite bitirmiş çocuk anne ve babanın eline bakıyor. İnsanlar gülmeyi unutmuş. Çareyi iktidar bulacak. Bulamıyorsak bu işi bırakacak. Başarılı olmak zorundasınız. Pandemi sırasında çekilen krediler yeni ödenmeye başlayacak. O zaman başlayacak sıkıntılar. Ekonomik sıkıntıyı o zaman göreceğiz. Çok büyük yaygara kopacak. Millete tabi ki kızılmaz" dedi.

"DOĞRU PARTİ YARININ ÇOCUKLARININ GELECEĞİNİ KURACAK"

Serdaroğlu son alarak, "Bizim hareketimiz ülkeyi imar ve inşa edecek zenginlik verecek siyasi bir damardan geliyor. Yepyeni bir hareketiz. Pırıl pırıl gençlerimiz var. Doçentlerimiz var. Doğru Parti'ye sahip çıkmalılar. Türk milleti bizi görsün. Demokrasinin harman olduğu bir yer Aydın. Doğru Parti yarınlarının çocuklarının geleceğini kuracak" dedi. (ARİF YILMAZOĞLU) 







 
Son Eklenen Haberler