SON DAKİKA

“Çerçioğlu manipülasyon yapıyor”

20 Şubat 2024, Salı 11:01

     


Gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN’de hazırlayıp sunduğu “Baş Başa” programının konuğu, CHP eski İl Başkan Yardımcısı gazeteci Serhan Seyhan oldu. Aydın’da vatandaşların şebeke suyuna çok fazla para ödediği anlatan Seyhan, “Özlem Çerçioğlu’na bu soru sorulunca, karikatürdeki gibi manipülasyon yapıp milletin aklıyla dalga geçiyor” dedi.

MEVZU DERİN BAŞLIYOR

Serhan Seyhan tvDEN ekranlarında “Mevzu Derin” ismiyle hafta içi her gün Ana Haber Bülteni’nden sonra günün öne çıkan konularını ele alacağı programla ilgili olarak açıklama yaptı. Seyhan, “Aydın’da Mevzu Derin’in anlatmaya çalıştığı en önemli konu şu; vatandaşın seçmen olarak bilmesi gereken, tercihlerini kullanacak olan kişilerden saklanan, gizlenen ve ya bir şekilde kamuoyu gündeminde meşgul edilmemiş konuları, insanlar 31 Mart’ta oylarını kullanmadan önce sorgulama yapabilmesi, büyükşehir belediyesi hizmet yapması gereken bütçelerle neler yaptı bunları ortaya koyacağız” dedi.

ÇERÇİOĞLU KARİKATÜRDEKİ GİBİ CEVAP VERDİ

Serhan Seyhan, “Gazeteci arkadaşımız Erman Çetin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na, rakibinin 5 yıl boyunca suya zam yapmayacağı ve yüzde 50 indirim yapacağı vaadini anımsatarak, bu konuda neler düşündüğünü sormuş. Güzel de bir soru. Sayın Çerçioğlu bu sorunun akabinde Sayın Çerçioğlu daha hiç sudan bahsetmeden ‘ekonomiyi uçuracağız dediler batırdılar, her şeye zam geliyor, mazot zamlandı’ gibi sözlerle ‘Millet aç aç’ karikatürü gibi bir durum. O karikatürde kadın eşine yanındaki kadının kim olduğunu soruyor, adam da ‘Millet aç aç’ diye cevap veriyor. Yani olay bu kadar manipüle edilemez. Bu kadar göz ardı edilemez” diye konuştu.

Gazeteci Seyhan “Şuanda Koçarlı, İncirliova ve Aydın merkez Efeler ölçeğinde, İkizdere Barajı’ndan suyun kendi akış cazibesi ile şebekeye verilen suyun maksimum ton maliyeti 1 liradır. Tonu 1 lirayı geçmeyecek suyu bütün kümülatif vergilerle birlikte yaklaşık 38 liraya veriyorsunuz. Buna katı atık da dahil. Su Allah vergisi ve devletin yaptığı barajlarla büyükşehir belediyesine satıp para kazanması için, oradan elde ettiği gelirle hizmet etmesi için oluşturulan bir gelir kaynağı. Doğalgaz ne? İthal edilen bir enerji kaynağı. Bir kısmını Karadeniz’de bulunan gazdan sonra kendimiz üretiyoruz. Yüzde 80’inine yakını hala ithal edilir durumda. Doğalgazın metreküp fiyatı, Rusya’dan gelen doğalgazın fiyatı 7,50 lira. Rusya’dan gelen gazı evimde metreküpü 7,50 liraya kullanıyorum. Suyu ise 38 liraya kullanıyorum. Sonra da çıkıyorsun buna ‘Biz bunu bisiklet pompası ile mi basıyoruz?’ diyorsun. İnsanların aklı ile bu kadar alay edemezsiniz” ifadelerini kullandı.

 







 
Son Eklenen Haberler