SON DAKİKA

Öztürk: “Partiye göre değil adaya göre oy verin”

21 Mart 2024, Perşembe 09:18

     


Cumhuriyet Halk Partisi’nin 23 ve 24 dönem Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, gazeteci Emin Aydın’ın tvDEN’de yayınlanan “Baş Başa” programına katıldı. Yapılacak olan 31 Mart yerel seçimlerinde partiye göre, etkin kökene göre ya da mezhebe göre değil, adaya göre oy kullanılması gerektiğini belirten Öztürk, vatandaşlara “reklama göre değil, yapılan işlere göre oy verin” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 23 ve 24 dönem Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk’ün açıklamalarından satır başları:

 

“31 MART’TA ADAYA GÖRE OY VERMEK GEREKİR”

 

“Biz 31 Mart’ta Belediye Başkanlığı seçim yapacağız. Yani yerel seçim 31 Mart'taki seçim. Yerel seçimde mahallede muhtar seçeceksin, oturduğun ilçedeki ilçe belediye başkanını seçeceksin, oturduğun ildeki il belediye başkanını seçeceksin, bir de belediye meclis üyelerini seçeceksin. Yerel seçim yani siyasi iktidarı seçmeyecek. Bu seçimin sonunda Türkiye'deki siyasi iktidar değişmiyor. Bir kere bunu böyle ortaya koymak lazım ve o nedenle bu ikisini karıştırmamak lazım. Belediye Başkanlığı seçimlerinde parti aidiyeti ile etnik köken, mezhep, cinsiyet, ırk aidiyeti ile din ve mezhep aidiyeti ile oy kullanmamak lazım. Partiye bakarak değil, adaya bakarak oy kullanmak lazım. Mahalle muhtarı seçerken partisi sorgulanıyor mu? Hayır, yaptığı ve ya yapacağı işe göre ve iyilik kriterinize göre oy veriyorsunuz. Şimdi aynı olayı belediye başkanlığında da bakmanız lazım. Yani belediye başkan adayına bakarken ‘ya bu hangi partiden’ ya da ‘ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Cumhuriyet Halk Parti seçmeniyim, aday benim bakışıma göre kötü bir aday ama ben buna oy vermek zorundayım’ dememek lazım.”

 

FAKİR FUKARANIN PARASI REKLAMA GİDİYOR

 

Seçmenin nasıl değerlendirmesi gerektiğini söylüyorum. Örneğin Özlem Hanım'ın yaptığı hizmetlerden memnun mu değil mi insanlar onu tartmıyor. Özlem Hanım gerçekten iyi şeyler yaptı. 2009'dan beri Özlem Hanım Belediye Başkanı. Yaptıklarını tartmıyor, reklamlarına değil de yapılan işlere bakılmalı. Ben belediye başkanlarının hangi partiden olursa olsun bol bol reklam yapmalarından, vatandaşın, fakir fukaranın parasını, reklam harcamalarında kullanmalarından son derece rahatsızım.”

 

ATATÜRK İSTİSMARCILIĞI VURGUSU

 

Öztürk, “Demek ki Cumhuriyet Halk Partisi bu ilkelerden saptı saptı ki, bu ilkeleri uygulamadı ki, bu ilkelere uymadı ki amacını elde edilemiyor. Yani bugün Türkiye'de Atatürk istismarcılığı yapmakla bir yere varamazsınız. Türkiye'de halkın somut talepleri vardır, somut istekleri vardır. O isteklerini doğru şekilde okuyup, doğru şekilde tespit edip, onları çözmektir siyaset. Makam mevki sahibi olmak değildir.”

 

ALİ RIZA ÖZTÜRK KİMDİR?

 

Aydın’ın Çine ilçesinde doğduğunu ve ilk ve orta tahsilini Çine Ortaokulu ve Çine Lisesi’nde tamamladığını belirten Ali Rıza Öztürk, Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ın da sınıf arkadaşı olduğunu kaydetti. Bütün sülalesinin Aydın’ın Çine ilçesinde yaşadığına dikkat çeken Öztürk, halen Mersin’in Silifke ilçesinde yaşadığını söyledi. Öztürk “Milletvekili ya da belediye başkanı olmak için Cumhuriyet Halk Partili olanlardan değilim, lise yıllarından itibaren Cumhuriyet Halk Partiliyim. 1974'ten bu yana Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapan birisiyim. Cumhuriyet Halk Partisi'nin değişik kademelerinde, örgütlerinde İlçe Başkanlığı, İl Başkanlığı, kurultay delegeliği, Yüksek Disiplin Kurulu Sekreterliği, İl Genel Meclisi Üyeliği ve son olarak da milletvekilliği yaptım” diye konuştu.

 

CHP’Yİ ELEŞTİRDİ: “DURUM KÖTÜ”

 

Ali Rıza Öztürk, son siyasi gelişmeler ve CHP hakkındaki görüşlerini şöyle dile getirdi: “Cumhuriyet Halk Partisi'nde gelişmeleri kötü olarak görüyorum. Ancak bunu aynı zamanda iyi olarak da görüyorum. Çünkü bunun arkasından mutlaka iyi şeyler olacaktır diye düşünüyorum. Bu kötü gidişin arkasından iyi şeyler olacaktır diye düşünüyorum. Bunu da şu nedenle söylüyorum; bugün Türkiye'yi 22 yıldır yöneten bir siyasal iktidar var. Bunca yokluk, yoksulluğa rağmen, bunca şikâyetlere rağmen, hala Cumhuriyet Halk Partisi bu halkın umudunu gerçekleştirememiş ise, iktidar olamamış ise işler iyidir diyemeyiz. Cumhuriyet Halk Partisi'ne sahip çıkmak demek, kişilere sahip çıkmak demek değildir. Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluş nedenini içselleştirmek demektir. Kuruluş felsefesi ve amacını bilmek demektir.” 







 
Son Eklenen Haberler