SON DAKİKA

“Artık kontrolü kaybettiler”

22 Şubat 2022, Salı 12:23

     


Gazeteci Mehmet Aydın’ın tvDEN’de hazırlayıp sunduğu Güne Bakış programına konuk olan Milli Parti Genel Başkanı Muhammet Uzun, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hükümetin ekonomi uygulamalarını eleştiren Uzun, “Artık kontrolü kaybettiler” dedi.

Türkiye’nin bir numaralı sorununun ekonomi olduğunu belirten Milli Parti Genel Başkanı Muhammet Uzun, “Maalesef ekonomide çok kötü durumdayız. Her geçen gün irtifa kaybediyoruz. Özellikle biliyorsunuz ki yaz ayları tarım aylarıdır ve o zaman özellikle çiftçiler zorluk çekecekler. Çünkü gübre fiyatları da hayli fırlamış durumda. Artık bütün çiftçilerimiz zarar etmektedir” dedi.

“10 KILIÇ SAPLAYIP 2 TANESİNİ GERİ ÇIKARTIYORLAR”

Uzun, “ÇAYKUR isimli çay markasını biliyorsunuzdur. Dünyada rekabet halinde diyebiliriz. Bu kuruma sahip çıkılması gerekirken varlık fonuna devredilmiş olmasını doğru bulmuyoruz. ÇAYKUR’un ivedilikle varlık fonundan çıkartılmasını ve kanunla özelleştirilmeyeceğine taahhüt edilmesini istiyoruz. Özellikle bir Rizeli olarak bunu istiyorum. Eğer bu isteğimiz olmazsa da sonuna kadar bastıracağız. Olmazsa Milli Parti iktidarında bunu yapacağız. Çay kanununun ivedilikle çıkartılması gerektiğini düşünüyoruz. Hükümet bu konu ile ilgili Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne bir çalışma yaptırmış. Fakat bu çay kanunu içerisinde çay üreticisinin fikri alınmamış, sesine kulak verilmemiş. Bu kanunun taslağının çalışmasını yapmışlar ve meclise göndermişler. Şu an bu fiyatlarla Rizeli değil hiçbir çiftçimiz tarım yapamaz hale gelir. Tarım maalesef ülkemizde bitmiş durumdadır. Milli Parti, tarım politikalarını hükümetin yeniden rezerve etmesi gerektiğini düşünüyor. İktidara gelirsek, çiftçinin elinden tutacağız. Son yapılan gübre indirimlerini mizahen açıklamak gerekirse, mevcut iktidar şu an sizlere 10 kılıç saplayıp 2 tanesini geri çıkartıyor olarak ifade edebiliriz. Halkı bu şekilde alıştırmaya çalışıyorlar. Fakat maalesef artık kontrolü kaybettiler” diye konuştu.

“HALKI APTAL YERİNE KOYUYORLAR”

Genel Başkan Uzun, “Hükümetin her zaman kullandığı ‘Akaryakıt dövize endekslidir’ cümlesini hatırlarsınız. Bugün akaryakıt fiyatlarına baktığımızda döviz fiyatlarının üzerine çıkmış durumdadır. Bu durumu nasıl izah edecekler? Çok özür dileyerek söylüyorum fakat bu durum halkı aptal yerine koymaktır. Bizim halkımız zekidir, her şeyi gayet açık bir şekilde görüyorlar ve bunu da net bir şekilde sandığa taşıyacaklarına eminim. Bu durumlar vatandaşın alım gücünü tamamen ortadan kaldırmıştır diyebilirim” ifadelerini kullandı.

“BU VATANDAŞLA DALGA GEÇMEKTİR”

Elektrik ve doğalgaz fiyatları ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Muhammet Uzun, “Artık kira fiyatlarının üzerine çıkmış durumdalar. Vatandaş kira ödeyemezken, hükümet onların sırtına elektrik ve doğalgazı da yüklemiş durumda. O yüzden çok net bir şekilde söyleyebilirim ki, bu ülkede pek çok elektrik ve doğalgaz faturası ödenememiştir. Bir an önce bu durumdan vazgeçmeleri lazım. Birileri aç gezerken milletvekillerinin ‘kuru ekmek bulup yiyorsunuz aç değilsiniz’ demesi çok hakaretvari bir söylemdir, vatandaşla dalga geçmektir. Bu durum milleti hakir görmek olarak hafızamda yer alıyor. Bizler bunu şiddetle kınıyoruz.

“SEDAT PEKER KONUŞTUKÇA İKTİDARA DOKUNDU”

Uzun, “Bu ülkede yaşayan 15 yaşındaki bir çocuk bile artık biliyor ki, hukuk tamamen siyasallaştı. Hukuk, talimatla karar verir noktasına geldi maalesef. Siyasetçilerin ağzına bakarak karar verilmeye başlandı. O şekilde dava açıyorlar ya da açılmış davaları sonuca bağlıyorlar. Bunu da ülkece oluşan bir Sedat Peker gerçeği ile anlayabiliyoruz. Sedat Peker, konuştukça AK Parti iktidarına dokundu ve hal böyle olunca susturuldu. Çok ciddi ithamlar vardı ve bunlara kesinlikle bir soruşturma açılması gerekiyordu. Fakat hiçbir savcı çıkıp da dava açamadı. Çünkü eğer açarlarsa kendi başlarına neler gelebileceğini biliyorlardı. Bu durum milletimiz açısından kaygı vericidir. Ben buradan bütün hakim ve savcılarımıza seslenmek istiyorum. Lütfen cesur olun. Hukuk, bir gün herkese lazım olacak” dedi.

“BAŞKA MAFYALAR ORTAYA ÇIKTI”

Suç örgütleri ile olan mücadeleleri değerlendiren Uzun, “İlk başlarda mafyalar ile mücadele ettiklerini söylediler. Evet, doğru. Fakat bu sefer de bilinen mafya liderleri ile mücadele ederken, başka mafya türleri ortaya çıktı. Maalesef ki şu an günümüzde o bilinen mafya liderlerinden çok daha fazla sayıda adı bilinmeyen mafya liderleri var. Sayın Süleyman Soylu, bu devlet için gerçekten mücadele ediyor mu? Evet, ediyor. Bugüne kadar ülkemizi yönetmiş bütün siyasi parti liderleri, milletvekilleri ve bakanları bir şeyler yapmışlardır ya da yapmaya çalışmışlardır. Bizim bu noktada anlatmaya çalıştığımız şey, onların ne kadar başarılı olduklarıdır. Maalesef ki başarılı olduklarını söyleyemiyorum” dedi.

“HELAL OLSUN TARKAN’A”

Uzun, “Biliyorsunuz Tarkan Tevetoğlu ‘Geççek’ isimli bir şarkı yaptı ve televizyonlara çıkıp dobra dobra açıklama yaptı. ‘Pandemi gibi çok zor süreçler atlattık, herkes huzur ve mutluluğu bulsun diye böyle bir şarkı yazdım’ dedi. Fakat yandaşlar hemen gündemi değiştirmek adına Tarkan’ın eski fotoğraflarını paylaşmaya başladılar. İnsanların her türlü tercihi kendilerini bağlar. Biz ahlaksız yaşamın her zaman önünde dururuz. Tarkan’ın yaşamının da çok düzgün olduğuna inanıyoruz ve biliyoruz. Dolayısıyla ben bu ahlaksız saldırıları doğru bulmuyorum. Bu ülkede yolsuzluk, yoksulluk, hukuksuzluk var. Bunları konuşmuyoruz da, Tarkan’ın şarkısını konuşuyoruz. Helal olsun Tarkan’a, güzel de bir şarkı yaptı” dedi.

“CUMHURBAŞKANI OLMA HAYALİ GERÇEKLEŞMEYECEK”

Milli Parti Genel Başkanı Muhammet Uzun, “İstanbul Belediye Başkanı ile ilgili de kaygılarım var. Bir belediye başkanı gibi davranmıyor, bir siyasi partinin genel başkanı gibi davranıyor. Bir yerlerde mesaj vererek ‘Cumhurbaşkanı adayı olabilirim’ deyip hayal kuruyor. Kurabilir. Neticede gerekli nitelikleri taşıyorsa her siyasetçinin, her vatandaşın hakkıdır Cumhurbaşkanı adayı olabilmek. Burada bir sorun yok. Sorun tam olarak şurada ki İmamoğlu İstanbul’da hemen hemen her kesimden oy aldı. Fakat bunda etkili olan etkenler HDP ile girdiği sıcak temaslar, Türk düşmanı bir milletvekili ile çekilmiş fotoğraflarının basına yansımasıdır. Eğer Türk düşmanı biriyle iş tutarsanız, siz yanlış yoldasınız demektir ve kurmuş olduğunuz Cumhurbaşkanı olma hayali de gerçekleşmeyecek demektir” ifadelerini kullandı. (HAZEL BAYIK) 







 
Son Eklenen Haberler